Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Kratki queer film "Golubica" na RTS3 u sredu

merlinka.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. DEC 2017

Grčki film "Golubica" Konstantinosa Chaliasasa, koji je dobio nagradu za najbolji kratki queer film na Merlinka festivalu 2016. godine, je priča o dve duše koje su jedna drugu pronašle sasvim slučajno, te obe žele da dožive ljubav koja im se nudi, makar to značilo i ulazak u pakao. Nagrađeni film biće prikazan na RTS3 u sredu, 13. decembra u 23.30, kao deo saradnje Merlinka festivala i Radio televizije Srbije.

Od kada su se pojavili, filmovi su postali neizostavni deo života, pričanje priča, jedno od osnovnih tkiva postojanja. Kada ste drugačiji, a vašeg indentiteta nema na filmu, ili u okviru nekog drugog životnog sadržaja, počnete da osećate da nešto istinski nije u redu. Osećate se nevidljivim, kao duh u kojeg niko ne veruje.

Budući da smo večito gladni za slikama o sebi često se dešava da nas prijatelj pozove i kaže: "O, prikazuje se taj film koji moraš da vidiš! Sve ono što se meni dogodilo u životu!" Do nedavno gejevi, lezbejke, te transrodne osobe nisu mogle da zamisle da će jednom izgovoriti sličnu stvar. Danas je homoseksualnost uključena u film, te umetnost uopšte, i stvari se ubrzano menjaju. O onome što se nekad čitalo i naslućivalo iz konteksta, danas se priča mnogo slobodnije, te prikazuje na Radio Televiziji Srbije.

Naime, grčki film "Golubica" Konstantinosa Chaliasasa, koji je dobio nagradu za najbolji kratki queer film na Merlinka festivalu 2016. godine, a koji je priča o dve duše koje su jedna drugu pronašle sasvim slučajno, te obe žele da dožive ljubav koja im se nudi, makar to značilo i ulazak u pakao, biće prikazan na RTS3 u sredu, 13. decembra u 23.30, kao deo saradnje Merlinka festivala i Radio televizije Srbije.

Naredne nedelje, na RTS3 biće prikazan i pobednik Merlinka festivala iz 2015. godine, švedski film "09:55-11:05, Ingrid Ekman, Bergsgatan 4B" u režiji Sophie Vuković i Christine Berglund.

Vaši Komentari
Pogledao fim i ništa nisam razumeo..sve u krug ,dosadno i mlitavo.
Prijepolje,18.12.17. · 18.12.2017, 6:13
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi