Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Filmovi

Kratki film "How To Raise a Black Boy" (2021)

www.xxzmagazin.com/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 27. SEP 2021

Autor nas na samom početku obaveštava da ovaj kratki film nije set instrukcija za mlade roditelje, već kolaž stvarnih životnih iskustava, neka vrsta filmske terapije - bajka.

„Sećam se kuće", kaže narator već nakon nekoliko sekundi, što je velika rečenica - većina kvir osoba je tu kuću, taj dom, obrisala iz sećanja. Odrastanje LGBTIQ+ osoba se bitno razlikuje od načina na koje odrastaju pripadnici heteroseksualne zajednice, a proces je kompleksniji što je patrijarhat jači. Afroamerička zajednica mnogo polaže na muževnost, pa je odmah jasno koliko je teško biti kvir muškarac. Ni u Srbiji nije lakše.

Iskustva drugih popunjavaju praznine u našem sopstvenom iskustvu, pa je ponekad dovoljno da slušamo da bismo razumeli. Trinaestominutni film How To Raise A Black Boy priča upravo takve priče, a kroz eksperimentalni narativ, te većinskoj publici pokušava da približi odrastanje onih koji su još uvek u mraku.

Film možete pogledati na linku ovde.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi