Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Koordinisana akcija LGBT zajednice u više gradova u Srbiji

Srbija  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 07. OCT 2013

Zabranjena je još jedna Parada ponosa i Srbija je ponovo kapitulirala pred huliganima, fašistima i nasilnicima, od kojih su neki izvan državnog aparata, a neki u njemu. U državi koja svoje građane deli po seksualnoj orijentaciji, boji kože, polu, nacionalnosti, u kojoj su pripadnost političkim strankama i poznanici na javnim funkcijama često jedini način da se dođe do posla ili dobije kvalitetna zdravstvena nega, u kojoj se svakodnevno uskraćuju osnovna ljudska prava i gaze osnovne demokratske tekovine - smatramo da je krajnje vreme da građani solidarno zahtevaju od države da počne da rešava probleme.

Iz tog razloga, deo LGBT zajednice iz raznih delova Srbije okupljen u neformalnu grupu je pokrenuo projekat "AktivaciJA!". Naš cilj je da udruženim snagama i uličnim akcijama stanemo na put svakom vidu diskriminacije, da se borimo za ravnopravnost svih građana Srbije, podstičemo na toleranciju i prihvatanje, i suprotstavimo se nejednakosti, nasilju i fašizmu koji koče naše društvo i već decenijama nas sprečavaju da krenemo napred.

Uličnom akcijom tokom koje su koordinisano postavljani plakati u Bečeju, Beogradu, Kruševcu, Nišu, Pirotu i Vršcu, a koja će narednih dana i nedelja biti nastavljena i u drugim gradovima Srbije, želimo da skrenemo pažnju na licemerje i nesposobnost države i da najavimo buduće akcije koje će za cilj imati podstrekivanje građana da se solidarišu i počnu da aktivno i glasno traže odgovornost političara za probleme koji nas svakodnevno opterećuju.

Zvanična stranica projekta je facebook.com/AktivaciJA.SRB. Pozivamo sve građane da nam se pridruže u zahtevanju i stvaranju bolje Srbije za sve njene stanovnike.

Galerija sinoćne akcije: (za zoom klik na sliku)

Beograd
 

Kruševac


Niš
Pirot


Vršac


Bečej

SuboticaVaši Komentari
Text dobar,desavanja jos bolja,treba edukovati i samo edukovati...e sad, da li su textovi na plakatama bas savrseni, ne znam...prvo: ne dopada mi se sto stoji ono .EBU, a drugo, pederi.... sluzimo se njihovim rijecnikom,huligana i ostalih koji misle da smo pali s marsa i da nismo zdravi,lijepi,obrazovani i dostojni zivota. Mozemo mi to,dragi prijatelji, mnogo bolje.. veliki pozdrav iz republike srpske
bijeljina · 06.10.2013, 8:55
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi