Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Kojo glumi geja kod Dragojevića

alo.rs  ·  Srbija  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 27. FEB 2010
Kadar is filma "Mi Nismo Andjeli 2"

Glumac Nikola Kojo i režiser Srđan Dragojević prevazišli su razmirice koje traju već nekoliko godina, a prvu saradnju nakon što su zakopali ratne sekire ostvariće u filmu „Ponos" u kome će Kojo igrati - homoseksualca.

Podsećanja radi, u medijima se mnogo pisalo o sukobu koji je nastao kada je Dragojević kadrove sa likom Koje iz filma „Mi nismo anđeli 2" bez pitanja i dozvole dao za potrebe reklame „Dunav osiguranju", „Teleflori", „Mekdonaldsu" i „Krajsleru". Iako nijedan od njih dvojice nije javno pričao o ovome, indirektna potvrda bila je ta što Nikola nije želeo da se pojavi u trećem delu „Anđela", pa će tako film čije bi snimanje trebalo da počne na jesen ove godine, a koji se bavi odnosima između homoseksualaca i oni koji to nisu, biti njihov prvi zajednički projekat posle duge pauze.

- Pošto je Dragan Bjelogrlić prezauzet snimanjem svog prvog filma i veoma obimne serije „Montevideo, Bog te video", glavnu ulogu - geja glumiće Nikola Kojo, moj saradnik i prijatelj još od prvog projekta koji smo radili zajedno. Dugo sarađujemo, retko koji moj film može da prođe bez njega. Nije imao nikakav problem da pristane, jer ovo nije film koji treba da skandalizuje, ničeg šokantnog tu neće biti - kaže za „Alo!" Srđan Dragojević i dodaje:

- To je filmska priča o poštovanju prava manjina, o razumevanju, toleranciji i mogućnostima komunikacije među ljudima bez obzira na razlike. Svestan sam da će izazvati određene kontroverze, ali to mi nije bio cilj kada sam se odlučio da ga snimim. Namera mi je da utičem na to da obična publika drugačije vidi ceo problem koji ovde postoji i da ga objasnim na pravi način. Inače, 30. septembra, kada je trebalo da bude održana beogradska „Parada ponosa", imao sam pripremljene četiri kamere da bi snimili završnu scenu filma, iako početak snimanja planiramo tek od jeseni. Nažalost, otkazana je, pa se nadam da ćemo imati sreće da ove godine to uradimo - zaključuje naš sagovornik.


Priznajem, dugujem pare!

Dragojević se u razgovoru osvrnuo i na aktuelnu temu dugovanja prema glumcima iz „Aždahe".

-Tačno je da dugujemo deo honorara nekim glumcima i tehničkom osoblju filma „Sveti Georgije ubiva aždahu". Sa partnerima sam se dogovorio da se novac što pre isplati, jer se iskreno trudim da ovu, za sve nas, neprijatnu epizodu, što pre završim. Svi koji su bili plaćeni su i došli na premijeru, osim Milene Dravić i Dragana Nikolića, kojima smo ostali dužni zbog kiksa. Novac je za njih bio odvojen, ali se Gaga nije pojavljivao da ga uzme i u međuvremenu je potrošen na nešto drugo. Smatram da je izvršni producent ipak trebalo da glumačkom bardu kao što je on odnese novac u kuću. Čuo sam se s Gagom i rekao mu da kao manjinski producent sa 20 procenata vratim dug u toj razmeri, ali nije želeo. Srđan Miletić i Boris Milivojević su svoj honorar od producenata uzeli pre premijere, pojavili se na njoj, a onda naknadno tražili da im se plate i dani kada su se samo pojavljivali nakratko na snimanju. Žao mi je što je Miletić izjavio da više nikada neće glumiti u mojim filmovima, jer će takav glumački bard ostaviti nenadoknadivu prazninu u njima. Srećom, ima još reditelja koji će prepoznati takvu umetničku vrednost i pozvati ga da sarađuju.

Alo

Vaši Komentari
"Svi koji su bili plaćeni su i došli na premijeru, osim Milene Dravić i Dragana Nikolića, kojima smo ostali dužni zbog kiksa. Novac je za njih bio odvojen, ali se Gaga nije pojavljivao da ga uzme i u međuvremenu je potrošen na nešto drugo."

Na šta ovo liči... "Potrošen na nešto drugo"??? NE SME TAKO!!!
bgd · 02.03.2010, 12:36
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi