Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Sport

Klizač odbio susret sa Pensom zbog stava o gej pravima

nedeljnik.rs  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 08. FEB 2018

"Mislite na Majka Pensa, istog Majka Pensa koji je finansirao terapiju za lečenje homoseksualizma?", rekao je Adam Ripon zbog izbora Pensa za vođu američke delegacije na Zimskim olimpijskim igrama.

Adam Ripon, predstavnik SAD na Zimskim olimpijskim igrama u umetničkom klizanju, odbio je sastanak sa potpredsednikom SAD, Majkom Pensom, nakon što ga je kritikovao po pitanju njegovog stava o gej pravima.

Ripon, koji je jedna od dve otvoreno homoseksualne osobe u američkm timu, je u intervjuu za USA tudej u januaru kritikovao Belu Kuću zbog izbora Pensa za vođu američke delegacije.

"Mislite na Majka Pensa, istog Majka Pensa koji je finansirao terapiju za lečenje homoseksualizma?"

Iz Pensovog tima su odgovorili da su ove otpužbe "potpuno lažne" i da uprkos njima, potpredsednik "entuzijastično podržava sve sportiste koji predstavljaju SAD idućeg meseća u Pjongčangu." Pens i njegov tim odmah su pokušali da zakažu razgovor sa klizačem, koji je poziv odbio. Kao razlog je naveo želju da se koncentriše na trening, a izjavio je da bi možda bio voljan da se nađe sa potpredsenikom nakon završetka takmičenja.

Kako navodi CNN, Pens je 2015. kao guverner Indijane potpisao kontroverzni zakon o Restauraciji religijskih sloboda, koji je omogućavao poslodavcima da odbijaju homoseksualne mušterije na konto religijskih sloboda.

 

Vaši Komentari
Eh kada bi i naši sportisti sledili njegov primer:

"Mislite na onog koji je onomad govorio 100 Muslimana za jednog Srbina?"

:ćao:
Vrška Čuka · 10.02.2018, 13:21
Bravo Adame !!! Mora neko da kaže i da postupi bez trunke suzdržanosti. " Pravda pa makar svet izginuo" .
Prijepolje , 09.02.18. · 09.02.2018, 10:49
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi