Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Karla Bruni podržava istopolni brak i usvajanje dece

tanjug  ·  Francuska  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 27. NOV 2012

Bivša prva dama Francuske Karla Bruni se ne slaže sa svojim konzervativnim suprugom Nikolom Sarkozijem i podržava predlog zakona o legalizaciji istopolnih brakova i priznavanju prava homoseksualnih parova da usvajaju decu.

U intervjuu decembarskom broju francuskog izdanja časopisa "Vog", 44-godišnja pevačica i manekenka je rekla da podržava gej brak i usvajanje dece od strane homoseksualaca.

- Imam puno prijatelja - muškaraca i žena, koji su u toj situaciji i ne vidim ništa nestabilno ni perverzno u porodicama homoseksualnih roditelja - istakla je supruga bivšeg francuskog predsednika.

Bruni je navela da se njen suprug, pak, protivi tom predlogu "zbog razloga koji se tiču njegove političke vokacije".
- On ljude posmatra kao skupove od više hiljada, a ne kao skupove pojedinaca koje poznaje - objasnila je ona.

Francuski socijalisti predlažu usvajanje zakona kojim bi istopolni brakovi mogli da budu legalizovani do kraja iduće godine.

Iako sva istraživanja pokazuju da većina Francuza podržava gej brakove, još postoji veliki otpor među verskim liderima, glasačima u ruralnim oblastima i Sarkozijeve partije UMP.

Bruni je, takođe, u intervjuu rekla da je feminizam prevaziđen, navodeći da u njenoj generaciji više "nema potrebe biti feministkinja".

- Drugi su prokrčili put. Ja nisam nimalo feministkinja. Volim porodični život, volim da svaki dan radim iste stvari. Volim da imam muža. Postala sam kao i moja majka - zaključila je bivša prva dama Francuske.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi