Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Region

Kalezić: LGBT parovi neće usvajati decu u CG

danas  ·  podgorica  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 20. MAY 2018

Nacrtom Zakona o istopolnim partnerstvima, koji je na javnoj raspravi, ne omogućava se usvajanje dece gej parovima, saopštio je predsednik Upravnog odbora nevladine organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić.

On je Danu kazao da se to pitanje nije ni razmatralo, i da očekuje da rasprava o tom aktu protekne mirno i bez incidenata. Kako je naveo Kalezić, priča pojedinih partija da „neće dozvoliti homoseksualcima da usvajaju decu" je neosnovana, jer niko nije ni govorio o usvajanju, prenosi RTCG.

„Ta mogućnost nije bila ni razmatrana tokom pripreme zakona, pa samim tim ni planirana niti postoji u tekstu nacrta Zakona o životnim zajednicama lica istog pola", precizirao je Kalezić i naveo da zakon o kojem će se raspravljati ne ugrožava zajednice osoba različitog pola, niti se njima bavi na bilo koji način.

„Zakon uređuje osnovna prava i obaveze osoba istog pola. Njime je regulisan osnovni minimalan obim prava koja dva lica treba da imaju po osnovu zajedničkog života. Ta prava su bazirana u najvećoj meri u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu", objasnio je Kalezić.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi