Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Kalezić: LGBT parovi neće usvajati decu u CG

danas  ·  podgorica  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 20. MAY 2018

Nacrtom Zakona o istopolnim partnerstvima, koji je na javnoj raspravi, ne omogućava se usvajanje dece gej parovima, saopštio je predsednik Upravnog odbora nevladine organizacije Kvir Montenegro, Danijel Kalezić.

On je Danu kazao da se to pitanje nije ni razmatralo, i da očekuje da rasprava o tom aktu protekne mirno i bez incidenata. Kako je naveo Kalezić, priča pojedinih partija da „neće dozvoliti homoseksualcima da usvajaju decu" je neosnovana, jer niko nije ni govorio o usvajanju, prenosi RTCG.

„Ta mogućnost nije bila ni razmatrana tokom pripreme zakona, pa samim tim ni planirana niti postoji u tekstu nacrta Zakona o životnim zajednicama lica istog pola", precizirao je Kalezić i naveo da zakon o kojem će se raspravljati ne ugrožava zajednice osoba različitog pola, niti se njima bavi na bilo koji način.

„Zakon uređuje osnovna prava i obaveze osoba istog pola. Njime je regulisan osnovni minimalan obim prava koja dva lica treba da imaju po osnovu zajedničkog života. Ta prava su bazirana u najvećoj meri u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu", objasnio je Kalezić.

 

Vaši Komentari
e, moj beogradjaninu pa onda ti usvoji nečije dete . Razmisli kako će ga druga deca gledati ,komšiluk,škola, nastavnici... samo će imati problem i podobro ga ismejavati. To dete nije pristalo na takvo usvajanje , ti ga dovodiš u takvu situaciju. Naravno da jesam za zajednicu dva muškarca ..samo to .Ni zapad još nije zreo za takve kombinaciju ,pojedinci da ,ali samo oni poznati i bogati i tu je kraj.
Prijepolje , 28.06.18. · 28.06.2018, 9:46
Prijepolje ja postujem da ti smatras sebe za loseg roditelja ali kako se usudjujes da upires svoj homofobni prst u istopolni par sa detetom? Naucna zajednica je napravila toliki broj studija koji pokazuje da seksualnost roditelja nema uticaja na razvoj deteta pa izvoli i informisi se.
Dedinje, Srbija · 23.06.2018, 8:47
Prijepolje ti nisi pri sebi. Zatvori se u 4 zida i uzivaj u svojoj autohomofobiji! Sramota da izjavis ovako nesto!
bgd · 23.06.2018, 5:01
Kakvo usvajanje? Van pameti.Neka žive zajedno dva muškarca ,neka se i venčaju ,neka prave svoje životne karijere ,ali usvojiti dete to NIKAKO .Zašto? Iz stotinu razloga. To ne ide kako treba nigde na ovoj Zemlji pa ni na Balkanu.Od deteta napraviti invalida u svakom pogledu .
Prijepolje , 01.06.18. · 01.06.2018, 12:09
Potpuno se slažem sa ovim tekstom i načinom obrazloženja. Da , neka žive zajedno ,neka država omogući da se i venčaju i šta još već , ali NIKAKO DA USVOJE DECU.To bi po meni bilo najgore za tu decu iz stotinu razloga . Ja sam gej ,ali to ne bih nikada podržao.
Prijepolje , 20.05.18. · 20.05.2018, 4:47
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi