Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Jezive ispovesti preživelih u Orlandu

kurir  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 15. JUN 2016

Ejndžel Kolon i Pejšens Karter, dvoje mladih koji su preživeli krvavi pir Omara Matina u gej klubu "Puls" u Orlandu, svedočili su pred novinarima o strahotama koje su preživeli.

"Niotkud se začuo snažan pucanj. Svi smo zastali, a pucanje se nastavilo. Grabili smo prvog do sebe i počeli da trčimo, ali triput me pogodio u nogu, pa sam pao", priča Ejndžel Kolon, kog je ubica pogodio još i u ruku i kuk.

Pucao je i u ljude koji su već ležali na podu i izgledali mrtvi.

SURVIVORS:

"I made peace with God" - Patience Carter

"I'm next, I'm dead" - Angel Colon https://t.co/locBxZ4DbI pic.twitter.com/2pf3szmJPS
- WSVN 7 News (@wsvn) June 14, 2016

"Ja sam sledeći, mrtav sam", znao je kad je Matin zapucao u njegovom pravcu. Međutim, ubio je devojku koja je ležala pored Ejndžela. Hladnokrvno je ubijao jednog po jednog.

"Sledeće čega se sećam je policajac koji je proveravao da li sam živ. Zgrabio me za ruku i rekao da jedino tako može da me izvuče. 'Molim te, nosi me', rekao sam mu. 'Boli me'. Toliko sam mu zahvalan", kaže on.

The powerful and emotional poem written and read by #Orlando shooting survivor, 20-year-old Patience Carter
https://t.co/0fHgKL7v6h
- WPTV (@WPTV) June 14, 2016

Pejšens Karter (20) uspela je, iako je bila ranjena, da otpuzi u toalet i zatvori se u boksu. Baš tamo se ubica zaputio. Devojka kaže da se tada pomolila i pomirila s Bogom.

"Viknuo je 'hej, ti!' nekome ko je ležao na podu i upucao ga, upucao je još jednog. Onda je upucao osobu koja je stajala baš pored mene", svedoči Pejšens i dodaje da su joj kasnije rekli da ju je ta osoba zaklonila svojim telom.

"Ne znam ko je to bio, ne znam kako se zove, ali kažem: gde god da si, hvala ti, hvala ti što si mi spasao život. Da te nije bilo, opet bi upucao mene i ja danas ne bih ovde sedela", rasplakala se Pejšens.

"We started hearing the gunshots." Philly's Patience Carter tells of terror at Orlando club. https://t.co/TTL47e9Yca pic.twitter.com/mEVh0uejTd
- Philly.com (@phillydotcom) June 14, 2016

Još šest osoba je u kritičnom stanju, kažu lekari i dodaju da će crni bilans pucnjave u "Pulsu" biti veći.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi