Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Izabrana prva transrodna članica Senata u Delaveru, ujedno prva na tako visokoj poziciji u SAD

www.telegraf.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 04. NOV 2020

Američka država Delaver izabrala je prvu otvoreno transrodnu članicu Senata u toj državi, a ujedno i u istoriji SAD, javlja CBS.

Sara Mekbrajd postaće tako i najviši transrodni zvaničnik koji je ikada služio u Americi.

Ona je radila kao pripavnik u administraciji Baraka Obame, a trenutno ima sedište i predstavlja prvi okrug Delavera, koji je demokratska oblast.
Otvoreni je zagovornik LGBT prava. Prema zvaničnim podacima, trenutno postoje četiri transrodna lica koja su na službi u državnim zakonodavstvima.

- Njena pobeda će inspirisati više trans osoba da krenu istim stopama i kandiduju se za javnu funkciju - rekla je Anis Parker, predsednica Fonda za LGBTQ.

Inače, u senci predsedničkih izbora između aktuelnog predsednika Donalda Trampa i demokratskog izazivača Džoa Bajdena, Amerikanci biraju i 435 članova Predstavničkog doma Kongresa i 33 od 100 članova Senata, a bira se i 11 guvernera.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi