Upoznajte se na GS Forumu
Gej Srbija
Srbija

Iz Actavisa novi lekovi za HIV i Parkinsonovu bolest

beta  ·  srbija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 11. SEP 2017

Farmaceutska kompanija Actavis, u čijem sastavu je fabrika „Zdravlje" u Leskovcu danas je najavila da će pacijentima i zdravstvenom sistemu u Srbiji obezbediti prvu generičku zamenu za terapiju HIV-a, čime se postižu značajne uštede.

„Reč je o terapiji koja je jednako efikasna kao postojeća, ali će sada biti dostupna po znatno nižoj ceni, što će omogućiti da veći broj HIV pacijenata bude lečen modernom kombinacijom lekova", navodi se u saopštenju Actavisa.

Dodaje se da će do kraja ove godine Actavis tržištu obezbediti i prvu generičku kopiju fiksne kombinacije lekova za terapiju Parkinsonove bolesti, čime će se smanjiti trošak participacije koji pacijenti plaćaju.

„Zahvaljujući činjenici da smo deo Teva grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija na svetu, sada smo u mogućnosti da Srbiji obezbedimo veliki broj modernih i dokazanih lekova koji se koriste u gotovo svim terapeutskim oblastima i to pod uslovima koji će omogućiti zdravstvenom fondu i pacijentima da deo novca preusmere u druge svrhe", rekao je Beti direktor Actavisa za Srbiju i Crnu Goru Pavle Marjanović.

Najavio je da će do kraja godine Actavis zdravstvenom sistemu Srbije obezbediti i četiri vrlo važna preparata za terapiju bolničkih pacijenata.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi