Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Istorijski gej poljubac u kultnoj seriji “The Next Step”

https://nova.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 02. AUG 2020
The Next Step/CBBC

Televizijski kanal "CBBC" dobija ogromnu podršku većinske javnosti zbog emitovanja istopolnog poljupca između dve tinejdžerke u svojoj originalnoj TV drami "The Next Step".

Šou prati plesnu grupa koja je prikazana u vidu zanimljivog, na neki način podrugljivog i humorističnog dokumentara, a na ovoj televiziji se emituje već sedam godina. Odnos između Kleo, koju u seriji tumači Dani Verajo i Džud, koju tumači Moli Sanders, predstavlja prvi put da se u nekoj od epizoda mogao videti gej odnos.

U epizodu “Room Service”, Kleo je uznemirena jer je jedan od njenih prijatelja napustio plesnu grupu, a utehu pronalazi u zagrljaju prijateljice Džud, sa kojom potom ulazi u emotivni odnos.

“Različite smo ali se dopunjujemo. Kleo za mene predstavlja ceo svet. Zbog nje ne stopiram svoje snove, već idem ka njima”, govori Džud u epizodi, a potom Kleo dodaje: “Uz Džud se osećam sigurno i zaštićeno”.

Fanovi serije, ali i većinski deo javnosti u SAD i Velikoj Britaniji, pohvalio je potez televizijske kuće, navodeći da predstavlja istorijsku prekretnicu za živote LGBTQ+ tinejdžera širom sveta.

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi