Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Institut Servantes: Ciklus filmova o LGBT+ zajednici

https://nova.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 01. JUL 2021

Institut Servantes u novom onlajn filmskom ciklusu, prikazaće u julu osam kratkometražnih filmova koji se bave različitim pitanjima LGBTI+ zajednice.

Svi filmovi biće premijerno prikazivani u 20 časova, a potom će tokom narednih 48 sati biti dostupni za besplatno gledanje na Vimeo kanalu Instituta Servantes.

Projekcije su na španskom, sa prevodom na engleski, a filmovi iz Argentine, Čilea, Kolumbije i Španije, naveo je taj institut koji organizuje ovaj ciklus u saradnji sa distributerskom kućom Marvin & Wayne.

Program obuhvata intimne priče i razmišljanja, svedočanstva i portrete koji usmeravaju pogled prema stvarnosti koja je na filmu, ali i u svim umetničkim formama u drugom planu, uz osvrt na rodni identitet, homoseksualnu ili lezbejsku ljubav, transseksualnost.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi