Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Indonezijski trans aktivisti: “Policija nas ne štiti!”

Q.Hr  ·  Indonezija  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 07. DEC 2012

Trans aktivisti u Indoneziji progovorili su o manjku policijske zaštite pred napadima koje trpe od islamskih ekstremista.

Ranije ovoe nedelje islamski ekstremisti iz Front Pembela Islama prekinuli su trans festival u Džakarti tako što su učesnike gađali raznim predmetima, izjavio je jedan od svedoka.

Jedna od organizatorki festivala Merlin Sofran izjavila je kako policija nije bila otvorena za saradnju: "Znali su da nam ekstremisti prete, ali trud policije je minimalan". Yulianus Rettoblaut iz trans Foruma (na slici) smatra kako je policija zastrašena ekstremističkim pretnjama koje su bile upućene nedelju dana pre početka festivala: "Samo nekoliko dana pre početka festivala, zvali su iz policije i tražili da se festival otkaže jer ekstremisti planiraju napad."

Kao razloge napada islamski ekstremisti su naveli da trans festival nije imao potrebne dozvole za održavanje festivala, iako su organizatori zatražili dozvole od tri policijska okruga, a od niti jednog nisu dobili nikakav odgovor.

Indonezijska fondacija za pravnu pomoć pozvala je nacionalnu Komisiju za ljudska prava da reaguje na ovaj slučaj i da zatraži istragu o policijskom ignorisanju zahteva.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi