Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

I na LGBT paradu samo sa “kovid” potvrdom

https://www.bizlife.rs/  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 15. SEP 2021

Na Paradi ponosa, koja će biti održana u subotu 18. septembra, moći će da prisustvuju samo građani koji su vakcinisani, koji imaju negativan test na kovid-19, kao i oni koji su preležali virus korona.


To je za Danas izjavio Goran Miletić iz Organizacionog odbora Beograd Prajda, koji je naglasio da će organizatori na ulazu u park Manjež, odakle će krenuti šetnja ulicama srpske prestonice, zamoliti učesnike da prilože dokaz o vakcinaciji, testiranju ili da su preležali kovid-19.

"Mere će toga dana biti prilagođene epidemiološkoj situaciji o čemu će javnost biti obaveštena narednih dana", ukazuje Miletić.

Prema njegovim rečima, Organizacioni odbor Beograd Prajda svakodnevno prati epidemiološku situaciju i od nedelje uveče, kada je počela Nedelja ponosa, primenjuju se adekvatne epidemiološke mere.

"Na primer, u pozorištima u kojima se igraju predstave u okviru Prajd Teatra, broj posetilaca je ograničen, meri se temperatura, a obavezne su i maske. Slične mere će biti i na drugim događajima ove sedmice", ističe Miletić.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi