Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

HR: Spomenici Tuđmanu i Titu okićeni gej zastavama

https://nova.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 28. JUN 2020
FB:Ponosni Zagreb

“Na današnje Stounvolsko jutro razveselile su nas LGBTIQ+ zastave na spomenicima i bistama Franje Tuđmana po svim delovima Lijepe naše. U gradovima u kojima su nekim čudom izostali spomenici Franji Tuđmanu, lenta je predata drugu Titu”, objavili su na Fejsbuk profilu inicijative, a prenosi Index.

“Franjo vs. Tito, u ovom slučaju manje bitno. Gde je srce, tu je dom, a ovom simboličnom akcijom dajemo do znanja da naša srca kucaju celom našom domovinom, a naši domovi se nalaze diljem nje. Moramo priznati da predsednicima odlično stoje naše šarene boje, a verujemo da ćemo i ostale predsednice, predsednike i vladajuće takođe videti u njima. Ne insistiramo nužno na odeći (iako navijamo i za to), zadovoljićemo se s podržavanjem i stvaranjem zakona koji bi bili uključivi za LGBTIQ+ osobe”, dodali su.

LGBTIQ+ zastave osvanule su na spomenicima i bistama u Bjelovaru, Kaštel Lukšiću, Klanjecu, Labinu, Osijeku, Puli, Splitu, Sutivanu na Braču, Velikoj Gorici, Velikom Trgovišću, Zadru i Zagrebu.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi