Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Honey Maid poslao najbolji mogući odgovor na homofobiju

crol  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 04. APR 2014

Reklama američkog proizvođača grickalica, Honey Maid, uzburkala je američku javnost zbog prikazivanja srećnih gej roditelja s decom. Najglasnije su, očekivano, bile članice organizacije One Million Moms.

"Nabisco bi se trebao sramiti zbog svoje poslednje reklame za krekere Honey Maid i Teddy Graham kojima su pokušali normalizovati greh. Ova reklama ne samo da promoviše homoseksualnost već naziva spornu scenu zdravom", deo je protestnog pisma konzervativne grupe koja se neretko nalazi na prvoj crti odbrane "tradicionalnih američkih vrednosti".

Kako smo ranije pisali, Honey Maid pokrenuo je videokampanju "This is Wholesome" kojom želi prikazati svu raznolikost američkih porodica, među kojima su uvrstili gej očeve s detetom, samohranog oca, oca rokera s tetovažama, međurasnu porodicu te afroameričku vojničku porodicu.

One Million Moms nisu jedine koje su digle glas protiv reklame koja prikazuje različite oblike ljubavi i zajedništva. Pridružio im se i određeni deo konzervativne američke javnosti, šaljući preteća i protestna pisma na adresu kompanije, društvene mreže i pozivom na bojkot Nabiscovih proizvoda.

Krivac za nastalu društvenu teskobu dopustio je neistomišljenicima da izbace iz sebe svu negativnost i potom odlučio stati na kraj porukama mržnje i širenju netolerancije, odlučivši se na jedinstven potez. O čemu je reč, pogledajte u videu.

 

Vaši Komentari
Sjajno i hrabro! Kada bi se kod nas neki proizvođač osmelio da uradi ovako nešto?
Novi Sad, Srbija · 07.04.2014, 18:04
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi