Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Holivud podržava ruske LGBT aktiviste

beta  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 04. NOV 2013

Američki glumci Džona Hil i Džejmi Li Kertis su među poznatim ličnostima koji su odlučili da nose majice "Ljubav pobeđuje mržnju" na ruskom jeziku kako bi tako podržali homoseksualce u Rusiji.

To je deo inicijative koju je danas lansirala "Human Rights Campaign" (HRC), najveća američki organizacija homoseksualaca, u znak podrške ruskim homoseksualcima zbog donošenja zakona o zabrani propagande homoseksualnosti.

U okviru akcije, poznate ličnosti će deliti svoje fotografije u tim majicama kako bi ohrabrili i druge da to čine. HRC navodi da će profit od prodaja majica ići u fond za podržavanje prava homoseksualaca u Rusiji.

"Podržavamo LGBT zajednicu u Rusiji i njihove partnere", rekao je predsednik te organizacije Čed Grifin. "Želimo da učinimo sve što možemo da podržimo njihove napore kako bi se ukinuo taj gnusni zakon", dodao je on.

Prema navodima HRC-a, u toj kampanji će biti Riki Martin, Keli Ozborn, Fergi, Kevin Bejkon, olimpijski plivač Kreg Gibons, NBA košarkaš Džejson Kolins i druge poznate ličnosti u SAD.

Aktivisti za prava homoseksualaca zatražili su od Međunarodnog olimpijskog komiteta da zakon bude navežeći tokom Olimpijskih igara koje će se 2014. godine održati u Sočiju.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi