Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Region

Hakerski napad na portal crnogorskog LGBT

montenegro-gay.me  ·  Podgorica  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 05. MAR 2013

Crnogorski portal za LGBT zajednicu www.montenegro-gay.me juče je bio meta hakerskog napada. Nakon kratke borbe, hakeri su poraženi a sajt je ponovo online!

Portal je bio van funkcije sat vremena, nakon čega je ponovo vraćen u funkciju. Hakerski napad je prijavljen Upravi policije Crne Gore, te se očekuje da će policija preduzeti sve mere i radnje na otkrivanju izvršilaca ovog napada.

Oko 16:00 sati tim www.montenegro-gay.me portala je primetio da je pristup sajtu onemogućen, te ostavljena poruka da je portal hakovan.

Podsećamo da je www.montenegro-gay.me portal od februara 2009. godine, kada je počeo sa radom, ukupno dva puta bio meta hakerskih napada od kojih je onaj zabeležen 2010. godine za posledicu imao prekid rada portala od nekoliko meseci usled brisanja i oštećenja većine podataka sa servera.

Jučerašnji napad, iako nije imao ozbiljne posledice po funkcionisanje www.montenegro-gay.me portala, još jedan je dokaz o visokom nivou homofobije i transfobije u društvu, te predstavlja direktno kršenje prava na slobodu izražavanja LGBT osobama u Crnoj Gori.

Tim www.montenegro-gay.me portala će i ubuduće, kao i tokom prethodne tri godine, nastaviti da pravovremeno i objektivno obaveštava crnogorsku LGBT zajednicu i javnost o svim informacijama u vezi sa ljudskim pravima LGBT osoba iz Crne Gore, regiona i sveta.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi