Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

GSA: Dobra odluka da Milićević bude Ružićev savetnik

BLIC  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 12. NOV 2013

Gej strejt alijansa (GSA) pozdravila je danas imenovanje Borisa Milićevića za savetnika ministra zaduzenog za evropske integracije i ocenila da je veoma značajno da autovane LGBT osobe budu akteri, a ne samo posmatrači važnih društveno-političkih procesa.

Alijansa je u saopštenju navela da će Milićević funkciju savetnika Branka Ružića obavljati u oblasti ljudskih prava sa posebnim osvrtom na prava LGBT populacije.

Odluka o definisanju takve savetničke pozicije "govori o važnosti koju ta oblast ima u procesu evrointegracija Srbije i, nadamo se, spremnosti vlasti da se u punom kapacitetu posveti zaštiti i promociji ljudskih prava svih gradjana i gradjanki, medju kojima su i LGBT osobe", navela je GSA.

Alijansa je istakla da želi da veruje da će angažovanje i imenovanje autovanih LGBT osoba na različite pozicije u državnim institucijama i organima, a u skladu sa traženim kriterijumima, postati ubuduće mnogo češća praksa nego što je to bio slučaj do sada.

Milićević je osnivač i prvi predsednik GSA. Od decembra 2010. član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i svoj angažman nastavio je kao prvi autovani političar u Srbiji.

Predsednik je i Saveta za ljudska prava SPS-a.

 

Vaši Komentari
Cemu uzbudjenje u redovima GSA? Kako cinjenica sto je Boki u glavnom odboru SPSa nije promenila stav premijera i ministra policije da homoseksualci nisu normalni treba biti mudar i zakljuciti da ni njegovo postavljanje na mesto Ruzicevog savetnika ipak nece promeniti zvanicni kurs Srbije kada su LGBT prava u pitanju. Milicevicevo novo radno mesto predstavlja bacanje prasine u oci zvanicnika EU zaduzenih za unapredjenje odnosa sa Srbijom, i pitanje se namece LGBT zajednici Srbije. Da li hocemo coveka sa istorijom donosenja losih odluka koje su rezultirale javnim pravljenjem budale od samog sebe na mesto osobe odgovorne i za krojenje nasih prava? Za mene, ova vest nece doneti nista dobro Srbiji u celini, i jos jednom potvrdjuje moj stav da Hominterna brine samo o svojim poslovno-politickim interesima.
Dedinje, Srbija · 12.11.2013, 10:31
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi