Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Gejevi Sandžaka najavljuju paradu

vesti online  ·  Novi Pazar  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 01. OCT 2013

Kao grom iz vedra neba u Sandžaku je odjeknula vest da su pripadnici LGBT-populacije osnovali portal "gejsandžak" i da će možda organizovati gej-paradu u Novom Pazaru.

Ovu vest, sa maršutom gde se okupljaju novopazarski gejevi, najpre je lansirao portal "Sandžak-haber", dok je portal "Sandžak-pres" juče pod naslovom "Gej parada u Novom Pazaru" objavio "da je propagiranje homoseksualnosti u ovom kraju postalo evidentno onog trenutka kada je grupa Sjeničaka, Novopazaraca i Tutinaca osnovala veb-stranicu pod imenom "Gej-Sandžak" na kojoj su se odmah počeli pojavljivati tekstovi: kako Sandžaklije postaju gejevi, kako razmenjuju iskustva, gde se okupljaju, kakav im je kalendar aktivnosti..."

Kalendar događaja gej zajednice Sandžaka

Portal navodno već ima 160 registrovanih članova iz svih sandžačkih gradova.
"Za šetnju, upoznavanje i susrete odabrali su ulicu "37. sandžačke divizije, odnosno šetalište između hotela Vrbak i Bor-džamije, glavni termin je subota između devet sati uveče i jedan sat posle ponoći", piše Sandžak-pres, dok Sandžak-haber objavljuje i kartu sa maršrutom kojom defiluju novopazarski gejevi.

"Tuda prolaze i šetaju naše majke, sestre, žene, očevi i dedovi..., zar treba da dozvolimo nešto ovako u našem gradu", pitaju se na "Sandžak-haberu" i dodaju da je Novi Pazar patrijarhalna sredina u kojoj se ovakve stvari ne bi smele dešavati.

"Dok se naši verski poglavari svađaju homoseksualci paradiraju Novim Pazarom", piše "Sandžak-haber" i naglašava da gejevi na svom sajtu najavljuju borbu za svoja prava, otvarnje diskoteke za gejeve i gej-paradu u Novom Pazaru.

Pisanje ova dva sajta, bliska islamskoj zajednici u Srbiji, izazvala su brojne kometare u celom Sandžaku, pa i pretnje": da će pre pasti krv nego što će u Novom Pazaru gejevi održati svoju paradu.

"Krv će se liti, ali gej-parade neće biti", najčešći je stih u brojnim komentarima.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi