Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Gej strejt alijansa: Palma ponovo negira osnovna ljudska i politička prava LGBT osoba

blic  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 15. FEB 2014

Gej strejt alijansa (GSA) oglasila se povodom nedavnih izjava Dragana Markovića Palme o Paradi ponosa.

Na pitanje novinarke "Politike" koje je glasilo „Evropa nam je zamerila što nije bilo Parade ponosa, vi sada u kampanji pričate kako ste za ravnopravnost svih, a priča se da SPS nije smeo zbog vas da za poslanika kandiduje jednog pripadnika LGBT populacije?", Dragan Marković Palma je odgovorio:

"Mi nemamo ništa protiv tih ljudi, ali ne mogu oni da pričaju o njihovom programu na našim mitinzima, niti da šalju svoje poruke koje naša koalicija ne prihvata. Neka oni rade šta god hoće u četiri zida, ali mi se borimo protiv bele kuge, a dva muškarca ne mogu da izrode dete. Pitajte vi o tome Branka Ružića (predsednik IO SPS), on komunicira s njima i angažuje ih za savetnike za Evropu. Ako treba u Evropu da nas vodi gej populacija, onda ostajem da čuvam ovce, ionako ih imam 80".

"Iako nama iz Gej strejt alijanse nije baš najjasniji Markovićev tok misli, tj. kako je moguće da jedan iole ozbiljniji političar u samo jednom kratkom pasusu pomene i Evropu i svog koalicionog partnera Branka Ružića i belu kugu i četiri zida i 80 ovaca (!?), više je nego jasno da Dragan Marković Palma ponovo pokušava da negira osnovna ljudska i politička prava LGBT osoba vređajući im dostojanstvo i šireći homofobiju u javnosti", navodi se u saopštenju GSA.

"Ne znamo da li je ovo možda Markovićeva predizborna taktika da od Srpske radikalne stranke (SRS), na čijoj se listi nalaze Mladen Obradović (Obraz) i Ivan Ivanović (Naši), preotme neki ultradesničarski glas, ali mu poručujemo da LGBT osoba koje glasaju ima neuporedivo više od ekstremista", saopštava GSA.

 

Vaši Komentari
Olimpijac se mnogo brani od gejeva. Češe se gde ga svrbi, valjda.
021 · 18.02.2014, 7:22
Sklonite njegovu sliku,zaista je uznemirujuće gledati njegov lik...užas
niš · 17.02.2014, 11:25
Opsesija GSA sa politikom sve vise podseca na fetis pojedinih gejeva u zavodjenju strejt tipa, i saopstenja tako vec poprimaju ocajnicki ton. Da li to nama neko brani da izadjemo na biralista i glasamo? Da li postoji slucaj da je neko pokusao da oformi LGBT stranku i zahtev za njenu registraciju odbijen? Odgovor na oba pitanja je ne i ovde se jasno ne radi o ugrozenim politickim pravima LGBT zajednice vec o najnovijem pokusaju GSA da ljudska prava ispolitizuje. Slucaj Palma je situacija sirenja netrpeljivosti usmerena prema seksualnoj manjini, i sa drzavnog i drustvenog aspekta takvo ponasanje mora biti pravno sankcionisano. Dakle, ovde nije rec o nekakvom politickom manevru vec o povredi izbornog zakona.
Dedinje, Srbija · 15.02.2014, 19:59
Neka ovaj samo i dalje cuva ovce,za bolje i nije!!! Prestanite vise da obracate paznju na to sta ce ovaj da misli ili kaze!!! Covek je zaista nebitan! Neka se priprema za "Olipijadu", ha ha ha
AtletaBG · Beograd (Belgrade), Serbia · 15.02.2014, 4:03
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi