Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Gej republikanac hoće u Belu kuću

blic.rs  ·  SAD  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 13. FEB 2011
Fred Karger, novo lice američkih republikanaca

Fred Karger, iskusni operativac Republikanske stranke SAD koji je služio pod tri različita republikanska predsednika, pokrenuo je svoju kampanju za nominaciju za predsedničkog kandidata u ključnim saveznim državama Nju Hempširu i Ajovi.

Od drugih republikanskih predsedničkih kandidata, kao što su Džeb Buš, Mit Romni i Majk Hakabi, Karger se, međutim, razlikuje po tome što na reveru nosi bedž na kojem se američka zastava prepliće s dugom - simbolom pokreta za prava homoseksualaca.

Karger (61) je, naime, deklarisani homoseksualac, a kada svoju kandidaturu bude zvanično objavio, biće i prvi homoseksualac ne samo među republikanskim predsedničkim kandidatima već i među predsedničkim kandidatima svih stranaka u istoriji SAD.

"Ja sam borac i pokušavam da Republikansku stranku promenim i da je učinim otvorenom za sve", kaže Karger. "Bilo bi glupo kada bi svi homoseksualci napustili Republikansku stranku i prešli kod demokrata", smatra Karger, čiji je uzor Ronald Regan. Karger zna da osvajanje nominacije za republikanskog predsedničkog kandidata za 2012. predstavlja previše krupan zalogaj za nekog ko se ponosno i otvoreno deklariše kao gej, ali ulazak u televizijske debate među kandidatima za nominaciju mu je već dostižiji. "Ako treba, igraću i bez rukavica", kaže Karger, koji veruje da za svoju kampanju može da obezbedi fond od pet miliona dolara.

Blic

Vaši Komentari
Bravo ! Svaka cast na hrabrosti. Pa i da izgubi trku , gospodin je polozio veliku i preveliku zrtvu. Cestitam na moralu i karakteru .Nije vazna fotelja i novac ,ni slava vazno je ono sto nosimo u sebi i ispoljavamo na najbolji nacin.Genijalno !!!
Prijepolje,18.02.11. · 18.02.2011, 11:36
kakav je to leba ti prirodan redosled ???
NS · 15.02.2011, 19:24
Crnac, zena, pa gej.. pa moglo bi i tako, zasto da ne?...vazno je da se krece, da se vidi da i mi "konja za trku imamo!"
rastkobg · Belgrade, Serbia · 15.02.2011, 14:56
rano je jos za gay predsednika USA. Na redu je najpre zena, pa tek onda gay osoba... treba se drzati prirodnog redosleda: crnac, zena, gay.
Deograd · 13.02.2011, 22:23
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi