Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Gej populacija sklonija samoubistvu?

domino magazin  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 25. FEB 2010

Istraživanje obavljeno nad 1900 učenika Univerziteta u Montrealu pokazalo je da tinejdžeri koji se deklarišu kao gej, lezbejke ili biseksualci, ili oni koji nisu sigurni u svoje seksualno opredeljenje, imaju veći rizik da počine samoubistvo. Ipak, mladi koji su imali seksualna iskustva sa istim polom, a za sebe smatraju da su heteroseksualci, nemaju takav rizik, odnosno šansa da počine samoubistvo je ista kao i kod celokupnog stanovništva.

"Iznenađujuće je, ali u skladu sa prethodnim istraživanjima, da veliki broj mladih koji su imali seks sa istim polom, ili ih privlače osobe istog pola ne smatraju sebe homoseksualnim, već heteroseksualnim", kaže ko-autor istraživanja Dr Richard Montoro. "Ovi učenici i studenti nemaju nikakav rizik od toga da počine samoubistvo, odnosno, ne veći od populacije u globalu. To samo pokazuje da je odnos društva prema pojedincu koji se identifikuje kao gej, lezbejka ili biseksualac taj koji stvara probleme toj osobi", kaže se u saopštenju istraživanja.

Domino

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi