Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Gej pingvini postali roditelji

trojka.rs  ·  Danska  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 14. NOV 2012

Dva mužjaka kraljevskog pingvina iz zoološkog vrta u Danskoj postali su očevi. Oni su usvojili mladunče koje je majka napustila dok se još nije izleglo.

U danskom zoološkom vrtu "Odense Zoo" živi jedna nesvakidašnja porodica. U pitanju je mali pingvin koga odgajaju dvojica očeva.

Nakon što je ženka kraljevskog pingvina napustila jedno od svojih jaja, stručnjaci su želeli da ispitaju kako će se par gej jedinki snaći u ulozi roditelja.

Kako prenosi "Hafington Post", sva tri člana porodice su veoma zadovoljna, a mali pingvin nema ništa protiv odrastanja uz dvojicu očeva.

- Kod kraljevskih pingvina je uobičajeno da mužjak i ženka zajedno brinu o mladuncima. Dok jedno od njih čuva jaje, drugo ide po hranu, a zatim se menjaju. Ništa drugačije nije bilo ni sa ovim parom - izjavila je Nina Kristensen iz zoo vrta.

Gej pingvini iz Danske nisu prvi pripadnici te familije među kojima je primećena istopolna veza. Nemački zoolozi su 2009. godine pomogli mužjacima "humbolt" pingvina da odgajaju mladunče u zoo vrtu "Bremerhaven Zoo".

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi