Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Vesti

Gej parada u Splitu počinje sutra

agencije  ·  region | split  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 07. JUN 2013

Organizatori gej parade u Splitu dobili su sve dozvole i manifestacija će početi u subotu u 14 sati. Učesnici će krenuti iz Đardina preko Ulice kralja Tomislava i Marmontove do Rive gde će se održati centralno okupljanje.

U splitskoj policiji su najavili kako će ove godine paradu osiguravati nešto manji broj službenika nego prošle godine, pomoć se očekuje i iz drugih policijskih uprava, a organizatori će osigurati oko 40 redara. Prošle godine paradu je čuvalo oko 900 policajaca, a u zoni osiguranja nije bilo većih izgreda.

Splitsko udruženje Urbana desnica pozvala je građane koji ne podržavaju održavanje Split prajda da izbegavaju centar grada gde će se povorka održati.

Moto ovogodišnje parade je 'Potpuna ravnopravnost', a Sanja Juras, jedan od organizatora parade kaže:

- Tražimo potpunu ravnopravnost. Jednaku pravnu zaštitu za istopolne porodice koju uživaju raznopolne porodice, pravo na brak i vanbračnu zajednicu - rekla je Juras i pozdravila činjenicu da je Vladi neprihvatljiv i neustavan referendum kojim se njima uskraćuje pravo na brak. Ona traži sprečavanje referenduma u Hrvatskoj.

 

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi