Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Svet

Gej parada u Nju Delhiju, učesnici maskirani

novi magazin  ·  Nju Delhi  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 25. NOV 2012

Stotine boraca za prava gej populacije u Indiji marširale su danas Nju Delhijem, tražeći da se homoseksualcima i lezbijkama omogući dostojanstven život u duboko konzervativnom društvu ove zemlje.

Aktivisti su nosili zastavu u duginim bojama koja je bila gotovo 15 metara dugačka, kao i transparente sa zahtevom da vlada proširi dejstvo antidiskriminacionih zahteva i na škole i javnu upravu.

Pre tri godine, Viši sud Delhija promenio je zakon iz kolonijalnog doba u Indiji prema kojem je seks među pripadnicima istog pola bio zločin, ali, prema rečima aktivista, homoseksualci još uvek nisu društveno prihvaćeni.

Homoseksualnost polako postaje prihvaćena u velikim gradovima, čak je u nekoliko bolivudskih filmova visokog profila za temu imala probleme gej populacije.

Međutim, mnogi učesnici parade u Nju Delhiju pokrili su lica maramama i maskama, jer nisu rekli rodbini i prijateljima za svoju seksualnu orijentaciju.

 

Vaši Komentari
I Nju Delhijem prosetase, a mi?
Bgd · 26.11.2012, 8:27
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi