Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Scena

Gej lobi i u Crnoj Gori

mtsmondo.rs  ·  Crna Gora  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 18. FEB 2011

U glavom gradu Crne Gore počela je da radi prva nevladina organizacija za zaštitu prava LGBT populacije.

Lezbejke, gejevi, biseksulaci i trans-rodne osobe organizovali su se u ''LGBT Forum Progres'', pišu ''Vijesti onlajn''.

Nakon podnošenja inicijative Ustavnom sudu za pokretanje postupka ocene ustavnosti Porodičnog zakona, čime bi se pripadnicima istopolnih vanbračnih zajednica omogućila prava koja se priznaju heteroseksualnim parovima, usledilo je i registrovanje LGBT organizacije.

''LGBT Forum Progres'' registrovana je nedavno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, i za sada okuplja oko desetak članova.

Sredinom decembra održana je osnivačka skupština na kojoj je usvojen statut kojim se određuje da će novoosnovana nevladina organizacija okupljati LGBT osobe i zalagati se za poštovanje i zaštitu njihovih prava.

''Ciljevi LGBT Forum Progresa su unaprijeđenje međusobne podrške i solidarnosti, jačanje sveukupnih kapaciteta zajednice i snaženje položaja u društvu, ekonomiji, tržištu rada, sportu i obrazovanju, zaštita, unaprijeđenje i praćenje ljudskih prava osoba drugačije seksualne orijentacije'', navodi se u statutu ''Progresa''.

Mondo

Vaši Komentari
super samo nastavite.Gdese okupljate ali na primorju.
beograd · 20.02.2011, 17:44
Ma nu coce, vidi cuda velikoga! dje ce djetici sada moci da iskaljuju svoj bes - dobise eto i oni jasno obelezem cilj... A onaj zvanicnik njihov sto ne trepnuvsi rece da je Crna Gora (jedina na svetu!) imuna na gej populaciju - kako kazu sami Crnogorci: "Ma nisam ja peder, jebo oca svog!", eto mu prilika da pozove verujuce da dokazu njegove reci...
rastkobg · Belgrade, Serbia · 19.02.2011, 2:24
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi