Slavimo 18 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Gavrilović osuđuje, vređa, mrzi

e-novine.com  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 26. SEP 2013
Da popijem jednu za pokoj sopstvene pameti: Miroslav Gavrilović, olinjali homofob

Šef srbijanske kleropolitičke organizacije Srpska pravoslavna crkva (SPC) Miroslav Gavrilović osudio organizaciju Parade ponosa u Beogradu i poručio da je krajnje vreme da njegova partija i država urade nešto u cilju podsticaja nataliteta

Crkva i država moraju da urade nešto u cilju podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda, naveo je lider ekstremno-desničarske SPC.

Osvrnuvši se na LGBT populaciju u Srbiji u Gavrilović je u ekstremno-desničarskom sedmičnom tjedniku zvanom "Nedeljnik" osudio njihov pokušaj organizacije gej parade u Beogradu.

Upitan šta bi poručio građanima Srbije pripadnicima LGBT populacije, koji planiraju šetnju beogradskim ulicama, ekstremista je poručio.

"Čega se pametan stidi, budala se ponosi".

Čega se pametan stidi, ja se time ponosim: Šef SPC, maliganski kategoričan
Photo: Tanjug

Gavrilović, međutim, nije želeo da se izjasni o tome da li su se državne vlasti konsultovale njegovu stranku o organizovanju parade i da li on očekuje nemire i nasilje u Beogradu ako Parada bude održana.

"U našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica. I brak i porodica se planski ruše, a posebno gej paradom", nastavio je vulgarno da vređa Gavrilović.

On je dodao da srpskom narodu nedostaje samo još, kako je rekao, ta pošast, pa da nestanemo s lica zemlje.

"Porodica je osnovna ćelija društva i naroda. Zdrava porodica je osnov za zdravo društvo, zdrav narod, zdravu prosvetu, zdravu kulturu", forsira program svoje partije lider SPC i zaključije da je krajnje vreme da Crkva i država urade nešto zarad podsticanja seksualnih akata bez odgovarajuće zaštite a radi nataliteta i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.

Parada ponosa je u Beogradu zakazana za subotu 28. septembra, ali MUP još nije objavio da li bezbednosne procene dozvoljavaju njeno održavanje. Organizatori Parade kazali su na poslednjoj konferenciji za novinare da će šetnja na Paradi biti održana u subotu 28. septembra.

Međutim, oni su istakli da još nema bezbednosne procene, tako da je zabrana Prajda i dalje opcija.

Premijer Ivica Dačić je juče rekao da policija treba da dostavi bezbednosnu procenu najkasnije 24 sata pre održavanja Parade.

E-redakcija šalje Gavriloviću trodon u vidu black metal obrade klasika benda The Rolling Stones:

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi