Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Ma nista, BRATE, ne moras da se izvinjavas.

Ok je, prihvatam ja da ljudi vole da idealizuju stvari.

Amerika je super, u pravu si, divna je, tamo zive samo nasmejani ljudi, zdravstveno osiguranje je na prosto zavidnom nivou, obrazovanje takodje dostupno svima, ma milina od zivota.

Izvini ti, molim te, sto ja nisam odusevljen takvim nacinom zivota.

Izvini sto smatram da je Amerika drazava licemera, drzava koja je sama sebi srusila dva solitera da bi imala opravdanje da ljudima zagleda u svojoj zemlji sve do carapa i da rusi po drugim kontinentima sisteme koji joj ne odgovaraju a koji, eto, slucajno leze na najvaznijim nalazistima nafte.

Izvini sto mislim da nije nebitna cinjenica da je porodica Bush sa porodicom Bin Laden decenijama u finansijskim odnosima.

Izvini sto mislim da je u Floridi glasanje namesteno.

Izvini sto zivim u zabludi da Amerika nije zemlja 'slobodnih & hrabrih' vec leglo svih mogucih manijaka & svih mogucih, pre svega hriscanskih sekti koje propovedaju smak sveta i zavrcu ljudima mozak mnogo vise nego bilo gde drugde.

Izvini sto mislim da je Amerika degutantna zamlja, kojom rukovode ljudi za koje ni ti ni ja chuli nismo, a koja pruza svoje gramzive prste svuda po jebenom svetu, bez jebenog pitanja ili dozvole UNa ili bilo kakve medjunarodne organizacije, pa se posle vec uradjenog, UN, jbg, slozi sa tim.

Izvini sto mislim da nije normalno da zemlja ulaze mnogo vise u vojnu industriju nego prakticno sve ostale industrije zajedno.

Izvini sto me iritira chinjenica sto je Amerika u ratu, na raznim mestima, neprekidno, od II Svetskog, a nikada nije ratovala za odbranu svoje teritorije, vec je uvek 'odbranjivala' narode koji to od nje ni ne traze.

Izvini sto smatram da je Americki informtivni program daleko podmukliji i od nacisticke i od Slobine propagande.

Izvini sto smatram da zabavnim programom i Holivudom i ostalim sranjima salju tako ocigledne subliminarne poruke o opravdanju svega sto rade i o chuvenom Americkom 'way of life-u' koji je tako nasmejan & lep (k'o Ned Flanders).

Izvini sto smatram da Amerika postuje SAMO svoj patriotizam i niciji drugi.

Prosto, izvini, molim te, sto nisam odusevljen cinjenicom sto Amerika pokusava da napravi Ameriku od celog sveta.

Izvini.
Korisnikov avatar
By svejedno
A inace, mogao bi i da se informises i o manje srecnim ljudima i u svojoj zemlji, i da budes zahvalan sto nisi medju njima.

Uopste, malo vise informacija o 'drugom delu' poulacije ti ne bi skodilo.

Nema niceg goreg od coveka koji trazi toleranciju i razumevanje (poboljsanje zivota, takoreci) samo za sebe.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by svejedno

Amerika je super, u pravu si, zdravstveno osiguranje je na prosto zavidnom nivou,
Izvini.
:shok: Opet sam pogreshno informisana!? Meni bivshi muz (Amerikanac) rekao da nam ode brdo para na zdravstveno osiguranje, nakon shto je napustio US Army. Mora da me lagao i svi amerikanci imaju placeno osiguranje od strane firme ili drzave. :wtf:

Amerika je u sushtini toliko jadna da prosecan radnik jedva skucka pare da bi sve to platio shto mora...:snob:
By Çâðê_DUP
Originally posted by tramp
@FY nije stvar u navici na nasmejana lica, stvar je u tome da iza tih nasmejanih lica nisu uvek osmesi sto kad tad shvatis
to se isto moze odnositi i na srpska lica, s tim da te ovi vise placaju i ne zabadaju nos u tvoje poslove.
inace service industry je u usa uglavnom jako dobra i kad se na to naviknes tesko je prihvatiti natmurene trgovce i konobare ...
hvala bogu. kod mene bi radnici momentalno popili otkaz ako natmureni docekaju musteriju, makar izvukli kez sa mesta gde sunce ne sija. i naravno, da budu dobro placeni za to. posteno!
meni je draza neka druga amerika, van suburbije, van srednjoklasne licemernosti i van zatvorenih ormara sto ne znaci da ne mogu da uzivam u nekim od prednosti "civilizacije"
bar ima neke druge, ovde imas iskljucivo zatvorene ormare i to skupa s moljcima

GO WEST!!!!

:zastava:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val
Amerika je u sushtini toliko jadna da prosecan radnik jedva skucka pare da bi sve to platio shto mora... :snob:
demagogija za sirote srpske narodne mase ... :down:
Korisnikov avatar
By Val
A ne ne ne. Pitaj Tramp. ;) Pola para ode na placanje kojekakvih osiguranja. A ako ih ne platish, naravno imash vishe novca, ali zato...ne daj Boze da ti se neshto desi... :sigh:

Mada, postoje americke firme koje ti to zdravstveno i penzijsko placaju. Nazalost veoma malo...
Korisnikov avatar
By kal zakath
An American in Slovenia

Man, one thing that is different about Slovenia that really catches me off guard is that service here does NOT come with a smile. Cashiers, waitresses, even customer service reps... they arn't forced into the humiliation of pretending to like their jobs as in Canada and the U.S. For me it's hard because I am so used to the friendly, chatty, smiley, "Oh Hiii... how ARE you today?" said with a whole lotta sugar on top... so when all I hear from them is a price I feel like they are mad at me or something... but that's not it at all! They are just... doing their job, without any Splenda on top!
By Çâðê_DUP
Originally posted by svejedno
Amerika je super, u pravu si, divna je, tamo zive samo nasmejani ljudi, zdravstveno osiguranje je na prosto zavidnom nivou, obrazovanje takodje dostupno svima, ma milina od zivota.
dovde se slazemo. :)
Izvini ti, molim te, sto ja nisam odusevljen takvim nacinom zivota.
ne volis takve mogucnosti? ne volis nasmejana lica? ja volim :)
drzava koja je sama sebi srusila dva solitera
to su chiste spekulacije. pricha se da je arkan izvrsio plasticnu operaciju, da je djindjic na havajima, da je sloba u Rusiji ......

da bi imala opravdanje da ljudima zagleda u svojoj zemlji sve do carapa i da rusi po drugim kontinentima sisteme koji joj ne odgovaraju a koji, eto, slucajno leze na najvaznijim nalazistima nafte.
Izvini sto mislim da nije nebitna cinjenica da je porodica Bush sa porodicom Bin Laden decenijama u finansijskim odnosima.
Izvini sto mislim da je u Floridi glasanje namesteno.
Izvini sto zivim u zabludi da Amerika nije zemlja 'slobodnih & hrabrih' vec leglo svih mogucih manijaka & svih mogucih, pre svega hriscanskih sekti koje propovedaju smak sveta i zavrcu ljudima mozak mnogo vise nego bilo gde drugde. Izvini sto mislim da je Amerika degutantna zamlja, kojom rukovode ljudi za koje ni ti ni ja chuli nismo, a koja pruza svoje gramzive prste svuda po jebenom svetu, bez jebenog pitanja ili dozvole UNa ili bilo kakve medjunarodne organizacije, pa se posle vec uradjenog, UN, jbg, slozi sa tim. Izvini sto mislim da nije normalno da zemlja ulaze mnogo vise u vojnu industriju nego prakticno sve ostale industrije zajedno.
Izvini sto me iritira chinjenica sto je Amerika u ratu, na raznim mestima, neprekidno, od II Svetskog, a nikada nije ratovala za odbranu svoje teritorije, vec je uvek 'odbranjivala' narode koji to od nje ni ne traze.
Izvini sto smatram da je Americki informtivni program daleko podmukliji i od nacisticke i od Slobine propagande.Izvini sto smatram da zabavnim programom i Holivudom i ostalim sranjima salju tako ocigledne subliminarne poruke o opravdanju svega sto rade i o chuvenom Americkom 'way of lifea
' koji je tako nasmejan & lep (k'o Ned Flanders).Izvini sto smatram da Amerika postuje SAMO svoj patriotizam i niciji drugi. rosto, izvini, molim te, sto nisam odusevljen cinjenicom sto Amerika pokusava da napravi Ameriku od celog sveta.
Izvini.
nema potrebe za izvinjavanjem.
donekle to stoji, ali moj problem je sto ja u tome ne vidim nista loshe, ako kao alternativu imamo Rusiju, Severnu Koreju, Iran i slichne. Rusija je htela komunizam pa joj nije poslo za rukom. Severna Koreja je htela komunizam
Amerika je kriva recimo sto je Juzna Koreja jedna od najjachih ekonomskih sila u Aziji. (tako su Severna Koreja i Iran izabrali Rusiju. Nemacka i Juzna Koreja su izabrale USA, a gde je bolji zivot prosudite sami.
Male zemlje su obicno sateliti velikih sila, ali zavisi od njihove mudrosti kako ce napredovati. U tom slucaju, Severna Koreja nije satelitska, vec slobodarska zemlja, herojska!! iako ljudi jedu pacove po ulicama, bitno je da je Sverna Koreja nije ruski satelit. Yeah right!

USA je sila no1, svidelo se to nekom ili ne, zaludno je da neko ko zivi u zemlji koja ne moze jednog choveka da uhapsi vec godinu dana, zemlji u kojoj je prosecna plata 200e, a gradjani jedva da provire do susedne Makedonije uopste razmislja o pitanju pravde i neke idealistichke humanosti. USA ima interese i za njih se bori.

skoro sve drzave koje chine USA (ima ih oko 54) pojedinacno su bogatije od clanica EU. kada imamo sa jedne strane Severnu Koreju u kojoj ljudi umiru od gladi (milion svake godine)dok njihovii ludi predsednici prave atomske bombe, a na drugoj strani USA, ja navijam za U.S.A !!! ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Ma sto se usluzne industrije tice, to smessenje je i ok.

Ali na tome se u sustini i zasniva njihov way of life, a sto kaze Ulix, ja samo zelim sendvic, a ne da gledam zube prodavcu, ali to je ok.

Samo sto, naravno, iza tog osmeha se krije cesto i gadjenje, pa pljuvanje u kafu nekome ko ti nije simpatican, pa ti je donese sve sa osmehom itd.

Sve ima dve strane.

Nijedna se ne sme ignosrisati.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Val
A ne ne ne. Pitaj Tramp. ;) Pola para ode na placanje kojekakvih osiguranja. A ako ih ne platish, naravno imash vishe novca, ali zato...ne daj Boze da ti se neshto desi... :sigh:
ista stvar u Srbiji, samo bez para ....
Korisnikov avatar
By svejedno
skoro sve drzave koje chine USA (ima ih oko 54) pojedinacno su bogatije od clanica EU. kada imamo sa jedne strane Severnu Koreju u kojoj ljudi umiru od gladi (milion svake godine)dok njihovii ludi predsednici prave atomske bombe, a na drugoj strani USA, ja navijam za U.S.A !!!

Umiru ljudi od gladi i u U.S.A.
I to mnogo ljudi.

Sad, kao sto primecujes, Amerika ima oko 54 drzave (mada ja mislim da ih je malo manje).
Neke su manje, neke vise razvijene, kao u Evropi.

Stvar je sto je kod njih taj kapital u rukama 2% ljudi.

Sada, u manje industrijskim republikama, sta znam, Tenesiju, taj kapital je mozda drugacije rasporedjen, tamo i zive 'Simpsoni', ali to su prakticno sela.

U vecim gradovima, Tramp je napisala, ne smes peske da se prosetas ako nisi u centru grada.

Sto se tice nuklearnog naoruzanja, Amerika, koliko znam, nije obustavila svoj nuklearni program, niti planira, a to zahteva od mnogih zemalja.

U pravu si, svakako, sila je, pa joj se moze.

Isto i sto se tice borbe za interese, ali ja ne mislim da je zaludno da jedan chovek skapira sta i na koji nacin to radi sila No1 u svetu.

Zasto ja 'ne navijam' za USA?

Zato sto ne zelim da zivim u Americi u sred Evrope.
USA je sila no1, svidelo se to nekom ili ne, zaludno je da neko ko zivi u zemlji koja ne moze jednog choveka da uhapsi vec godinu dana, zemlji u kojoj je prosecna plata 200e, a gradjani jedva da provire do susedne Makedonije uopste razmislja o pitanju pravde i neke idealistichke humanosti. USA ima interese i za njih se bori.

Sile se menjaju, carstva se ruse.

Kina npr dozivljava, kao drzava, strasan ekonomski procvat, iako, (kao i u Americi) gomila ljudi skapava od gladi.
A ne dozvoljava joj se ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju.

Zasto?

Od strane koga?

No, na stranu ekonomske interese i manipulacije -

Stvar je u sledecem - sve sto Amerika trenutno radi vodi samo jednom - RATU.

I to velikom.

nema potrebe za izvinjavanjem.
donekle to stoji, ali moj problem je sto ja u tome ne vidim nista loshe, ako kao alternativu imamo Rusiju, Severnu Koreju, Iran i slichne. Rusija je htela komunizam pa joj nije poslo za rukom. Severna Koreja je htela komunizam
Amerika je kriva recimo sto je Juzna Koreja jedna od najjachih ekonomskih sila u Aziji. (tako su Severna Koreja i Iran izabrali Rusiju. Nemacka i Juzna Koreja su izabrale USA, a gde je bolji zivot prosudite sami.
Male zemlje su obicno sateliti velikih sila, ali zavisi od njihove mudrosti kako ce napredovati. U tom slucaju, Severna Koreja nije satelitska, vec slobodarska zemlja, herojska!! iako ljudi jedu pacove po ulicama, bitno je da je Sverna Koreja nije ruski satelit. Yeah right!
Jbg, ja vidim dosta lose.

A alternativa nisu samo zemlje koje si navela i sever Evrope ima sta da ponudi.

Da li je Amerika sama sebi srusila Bliznakinje ili ne, nije bitno, ali pogledaj - ko je, na duze staze, od toga najvise profitirao?

Ko je, koristeci to kao izgovor, ratovao na istoku, uzeo Afganistan pod svoju kontrolu, kao i Irak?

Ko je izvukao korist, a izgubio DVE ZGRADE?

Dalje - Mi kao zemlja 'ne mozemo da nadjemo Mladica', dok oni 'ne mogu da nadju' Osamu, a sve se trude, usput ruseci rezime na istoku - dakle, ne mogu - sve dok ne srede sve drzave koje planiraju da sjebu.

Ja nekako smatram da je svest jedinke veoma vazna, jer MASU CINE JEDINKE.

Sto vise jedinki postaje svesno, to je svesnija masa.

A ne zelim ni da ulazim u rasprave o medijskom ratu koji Amerika vodi, o propagandi informativnog programa i o fantomskom 'ratu protiv terorizma'.

Kapiras li o cemu ja pricam?

Amerika, kao sila NO1 u svetu, zaista ne bira nacin na koji ce da dodje do tih svojih interesa, i to bi uradila svaka Sila, to smo svesni ti i ja, naravno.

Ali, TO NIJE DOBRA STVAR.

A to je poenta, da ljudi stanu na put stvarima koje nisu dobre, pa i SILAMA.

Dalje - Tome sluze medjunarodne organizacije.

A Ameriku ne kontrolise NIJEDNA medjunarodna organizacija, a to je ono najbitnije u spoljnopolitickim odnosima.

Amerika ne odgovara NI ZA JEDAN zlocin u ratu, mozda pokoji vojnik preuzme pad, ali ne 'General', ne odgovorni ljudi, kao kod svih drugih drzava.

Za Ameriku, nesto kao sto je Hag prosto ne postoji.

Ja smatram da jedinka treba da bude svesna, i smatram da je glupo biti odusevljen zemljom koja je najmocnija, licemerna, ratoborna, samo zato sto kao ima ok ustav.

To sve ne opravdava Severnu Koreju i sl, ali zaista mislim da treba sto vise ljudi da pravi demonstracije protiv Americkih ratova, sto se, hvala Bogu, sve vise i radi.

Americka politika je RAT.
I nalaze nacine da ratuju, makar i da nisu sami srusili bliznakinje.

Jednostavno, smatram da treba stati na put, na koji god nacin da ti je dostupan, svemu sto smatras da nije pravedno, a posebno onome sto se naziva 'rat protiv terorizma', jer je to samo odlicno smisljena krilatica, omogucava ti da ratujes gde zelis, prakticno.

FNTOMSKI RAT.

Nevidljivi neprijatelj.
Kapiras? Ej.

I u to se uvlaci ceo svet, a to je ono najbitnije.
Korisnikov avatar
By tramp
ovde ima jako puno interesantnih komentara na koje bih volela da odgovorim da nemoram da trcim na posao da se malo smeskam :D

ono sto je neki opsti komentar je ne da je USA nesto sto treba idealizovati niti nesto sto treba pljuvati - drzava kao i svaka druga samo malo mocnija ima razne ljude i razne probleme i ono sto meni smeta nije analiza USA kao imperijalne sile ili socijalnih i kulturoloskih problema vec neko automatsko osudjivanje svakog ko je rodjen ovde i ne vidim veliku razliku izmedju takvih stavova i stava tipa svi su srbi genocidni

@val - ne, ne mozes zakljuciti na osnovu vojske i amera u nemackoj o tome kakvi su amerikanci isto kao sto neko ko samo zna srbe u chicagu ne moze zakljuciti kakvi su oni u beogradu
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by tramp

ono sto je neki opsti komentar je ne da je USA nesto sto treba idealizovati niti nesto sto treba pljuvati
Apsolutno.

Slazem se.

Licno nisam pricao o ljudima u Americi, ima ih raznih, kao i svuda.

Ja sam pricao o politici svetske sile broj 1 i o fantomskom ratu gde svako moze biti neprijatelj.

I o svesti jedinke u bilo kojoj drzavi o najmocnijoj sili.
To ti dodje kao svest nekoga iz nekog seoceta u Shumadiji o sranjima u Beogradu.

Ta sranja se odnose se i na njih.

Iskreno, jedva cekam tvoj komentar.
Korisnikov avatar
By svejedno
TRAMP sa teme9/11-pet godina posle

1-niti SAD niti svet nije bezbedniji u odnosu na 2001
2-globalni rat protiv terorizma ne postoji, ono sto postoji je bushova megalomanija, americki imperijalizam potpomognut raznim drugim drzavama i pojedincima u istim, gomile beznadeznih koji su spremni na sve da postignu nekakve idealisticke ciljeve jer su im realni ciljevi van dometa, gomile liberala koji sede kuci i udaraju glavom od zid jer je svet u rasulu, itd.
3-Empire State Building je crveno-belo-plava nocas
4-podizanjem svesti onih koji su ti pri ruci ... dakle svako bi morao svoje da osvescuje
E, Tramp, nadam se da ti ne smeta sto sam ovo prebacio ovde, nisam to ni uradio zbog tebe, vec zato sto mi se nekako sasvim lepo uklapa u ovu pricu i sto se 100% slazem.

Sad, ja sam kapirao da ces da osujes paljbu po meni, mozda i hoces, ali ovo gore mi se svidja.

@ Angelina QueerQue

Joj, choveche, ja ne mogu ono da citam, majkemi. Smor zivi.

Zato i pisem na ovom formu ;)
Korisnikov avatar
By svejedno
Mislim, ok je, ali tamo se drze stavova ko pijan plota, a ako mene neko lepo ubedi, ja cu to da mu priznam. :kakodane:

Salim se, zaista hocu. ;)
Korisnikov avatar
By ::fy::
E odoh ja u tu losu, cinicnu zemlju glupih; bas mi nekako leze ti cinicni, glupi i nasmejani ljudi uz platu od 1000 dolara mesecno (a radio sam kao inostrani student, 6h dnevno u prodavnici slatkisa)...

@svejedno

A sta sve mozes napisati o Srbiji ili Rusiji kada si vec krenuo da nabrajas?
Ti si jednostavno tipican stanovnik Balkana koji je nahuskan da mrzi Ameriku jer je to "patriotski"...
Korisnikov avatar

:up: TAKO SAVRŠENO REČENO!
Korisnikov avatar
I bas me zanima zasto Srbi vole da uplicu svoje pogane prste u sve i svasta? Ne vezano za ovu temu...Toliko nebitan narod na ovoj planeti, za koji vise od 90% stanovnika Zemlje nikada nije ni culo da postoji (a i zasto bi), smatra da je najpametniji, najinteligentniji. Izgleda da tu pamet i inteligenciju cine oni neobrazovani ljudi koji su jos uvek nepismeni!? I onda pripadnici tog plemena koji sebe nazivaju Srbima nasli da prkose Americi i EU trazeci "univerzalnu pravdu i postenje". Ej, upravo ti koji su 90-tih palili, klali, silovali i počinili najveći genocid posle II svetskog rata,...i do dana danasnjeg se nisu "pokajali", traze postovanje zakona i pravde!?

Izvinjavam se na ovakvom postu, ali gade mi se ljudi (a takvih ovde ima mnogo) koji misle da imaju prava da komentarišu "way of life" u drugim državama (naravno Zapada) a nikada ne kažu niti jednu reč o "svom dvorištu"....fuj!
Korisnikov avatar
By svejedno
Naprotiv, ja Srbe smatram jednim od glupljih ljudi na ovoj planeti, sto ne menja moje misljenje o Americi.

Ali to sam ti samo ja, je li, volim da vidim obe strane, ne samo jednu..
Korisnikov avatar
By svejedno
Inace, i Sloba je imao svoje interese i za njih se kao 'borio', u Srbiji, ali to su bili njegovi interesi, ne interesi srpskog naroda.

Isto tako, Amerika siri svoje interese po celoj planeti, ali to nisu interesi planete.

Ako neka drzava ima uticaj i na mene, kao sto Amerika ima, normalno je da cu, i pored gledanja u svoje dvoriste, posmatrati i taj uticaj te Vlike SILE na moju zemlju i ostatak sveta, JER TO UTICE NA MENE I NA SVE NA JEBENOJ PLANETI.
Korisnikov avatar
Sve je to u radu, ali ja samo pričam da ta Amerika nija ništa bolja niti lošija od Francuske ili Nemačke ili Italije, a svi se uhvate baš za nju. Pa nisu Amerikanci imali Hitlera, Muslolinija ili Napoleona, već upravo zemlje koje su navodno najveći protivnici američkog way of life. A čak i te zemlje znaju da protiv SAD ne mogu pa pokušavaju da ostvare kompromis...

A onda se nađe neka tamo Srbija kojoj još uvek upravljaju ubice, ratni zločinci i neobrazovani da se nešto buni i isteruje globalnu pravdu...e to je cinizam na kvadrat!
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa i ti si se uhvatio za Ameriku kao pozitivan primer - zato sto je SILA No1.

Jednostavno, namece se kao primer.

Osim toga, Amerika je TA koja VODI rat protiv 'terorizma'.

Pa koji je to rat?
Kakva je to konstrukcija?

Ko je tu neprijatelj?

Po izboru? Ili samo tamo gde ima nafte?

Jednostavno - ne volim iskljucivo potrosacko drustvo, ne mirisem Bushovu politiku kao ni veze njegove porodice sa Bin Laden porodicom, ne zelim 'fantomski rat' protiv terorizma preko celog jebenog sveta, gde je svako neprijatelj, ne zelim da mi za 5 god. po roznjaci odredjuju proslost - ne zelim Orvelovski svet.

A tome se naginje ovom 'Borbom protiv terorizma'.

SVAKO je moguci neprijatelj.

Dakle, Bush i Americka politika posle 09.11. je ono sto mene licno iritira, a sto ima uticaj na CEO SVET.

No, svako ima pravo na svoje misljenje.

Moje je ovakvo.

Respect :peace:

P.S. A 'American way of life', ja pre svega vidim kao potrosacko drustvo. Mozda gresim. Ima svoje prdnosti, svakako, ali bogami ima i mane.
Korisnikov avatar
By svejedno
A sto se tiche Hitlera & ostalih, oni imaju nesto jos podmuklije - parlament, i predsednicki kabinet. Predsednik se menja, ali sistem ostaje.

Skoro kao '1984.'
Sistem vlada, Bush je nebitan.

A Srbija se ni ne buni, Srbija uvek jede svoja govna, ali, meni je drago kada vidim da Busha gde god da ode prate demonstracije.

Mislim, negativne.

Jednostavno, stvorili su pravog 'Velikog Brata' i 'Velikog Neprijatelja' - ime mu je Terorizam. Vreba na svakom koraku.

Covece.

The end.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by deželaš

pogledaj negde za definiciju kulture
O ucheni choveche, obaspi me svojim nektarom znanja, gde da pogledam definicju kulture, obasjaj me svetloshcu i spali tamu mog neznanja. :jbg:
???
zaglavila ti se tipka? :nesiguran:
osnovna odrednica kulture, koliko ja znam, i jeste ARTIFICIJELNOST
Odrednica kulture?
Umetnost jeste deo kulture ali izveshtachenost nije, jer je kultura prirodna za sva ljudska drushtva, iako se svest o istoj kao i pojimanje iste moze razlikovati...ona je objektivno univerzalna dok je u svojoj sushtini drushtveno ogranichena. :beba:
ti govoriš o bontonu, a ne o kulturi
Sada je vec zuta minuta da se pokrijesh ushima. :posrani:

pogledaj u vujakliji koja je razlika između NORME u ekonomiji i DRUŠTVENE NORME pa onda kuj sintagme jbte!
Ako osoba nije u stanju da kulturno diskutuje, zaista smatrash da je sposobna da vodi raspravu o kulturi? :sesir:
ovo k'o da je sišlo sa obrazovno-vaspitnog programa... a ja hoću zimski bioskop...
Tebi treba samo vaspitanje. :icequeen:
ne postoji ništa što bi samo po sebi ušlo u opus bontona... naravno da se kroz novac i politiku definiše ono što će biti kulturno ili kakvo god... a ti zvučiš kao jebeni sveti Avgustin
Onda je red da me ljubish u ruku. :kissass:

smrt esencijalistima :elektro:
Pazi se, revolucija jede svoju decu. :lizalica:
Korisnikov avatar
By Pipin
Eto, jopet Amerika zavadila Srbe.
Korisnikov avatar
By M M and I
ne volem licemerne ljude koji se klebere i kad bi ti najradije noz zabili , ne u ledja, vec pravo u grudi...
Ali ne volim ni nadrkane konobare, vozace buseva i bibliotekare...nije moja duznost da snosim posledice njihovih licnih depresija i nezadovoljstava...

Isto ne volim ni plasticne blestece bele osmehe sa sve frizrama ucvrscenim lakom za kosu tako da im ni severnokorejska atomska eksplozija ne bi pomerila ni dlaku...ne volim preteranu servic-industry.

Sve u granicama prikladnog...

I da, kad bih morao da zivim u USA to bi najverovatnije ipak bio NY sa sve upisanim liftovima i ljudima koji povracaju u metrou...
Korisnikov avatar
By tramp
...meni je nakon prehlade konacno proradio nos... zaboravih vec kako mokraca miomirise :D
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa dodzi u Gricku - sa 6 sati rada dnevno imaš komotno 1000 $ platu (protivvrednost u evrima), autobuse voze i nadrkani macho muškarci i slatke bakice, mogu svi da se smeše i razvale od ljubaznosti ili da ti samo kažu cenu s izrazom lica serijskih ubica, zavisno od meteoroloških prilika i horoskopa, vode nenormalno miroljubivu spoljnu politiku ali 70% državnog budžeta ide na vojsku, bacaju papire u kante ali sve i dalje uglavnom ostaje nekako imanentno prljavo, otkidaju za strancima ali su valjda najveći ksenofobi na svetu, konobari su pre svega slatki a neće ti usfaliti ni Amerikanci, Nemci ili crnci, kojih uvek ima u obilju na sve strane (šetkaju okolo kao zbunjene plavooke kokoši s fotoaparatima obešenim o vrat, u šorcevima i sandalama, ili se fiksaju u haustorima po centru, a noću i na ulici). Bede nema, odnosno ne vidi se, jer je lična zaduženost građana od kredita skočila na 12 milijardi evra. Jednom rečju, sve što zamisliš, postoji u Grčkoj, pozitivno i negativno, jedno pored drugog.

A ima i more.

I leto traje 8 meseci.

:pirat:
Korisnikov avatar
By Marvin
Odlična diskusijica... odlična...
(jes da, po običaju, niko neće milimetra da se makne sa svog kamena... no, nije to ovde ni bitno)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!