Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

kako zamisljate dusu?

svetlost
5
23%
oblak
1
5%
kao odraz u ogledalu
1
5%
kap
Nema glasova
0%
stih
Nema glasova
0%
nemam dusu
6
27%
nesto potpuno drugacije...
9
41%
By polarlicht4.1
Jej, glasao sam prvi! :lol:

Inače, ne verujem da čovek (ili bilo šta drugo) ima dušu. Stoga je i ne zamišljam.
Korisnikov avatar
By HARP
Kao nematerijalni oblik...
By Sixto
Originally posted by FireGox
Kao nematerijalni oblik...
:up:
Korisnikov avatar
By IriS
kao cistu svest, a ona nema oblik :astral2:
Korisnikov avatar
By jukie
Mislim da je kao neka meduza, providna i skoro nematerijalna, koja pulsira i treperi, odbleskujući sunčeve zrake... oblici su verovatno različiti...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam imala jedan san da sam odlutala na polje gde se nalaze mrtve duse koje idu negde dalje. Mene su prepoznali da nisam mrtva nego u snu zalutala, pa me vratise :uplasen: Prema tom snu duse izgledaju kao neke vrste trouglova (nepravilnih ivica, ali oblik ide ka tome...), belicaste boje su, onako pomalo sjaje, nemaju cvrstinu stvari ali nisu bas ni prozracne...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nesto sto je tesko 21 gram... nevezano za telesnu masu coveka.

Bas sam gledao pre koju godinu emisiju na nekom naucnom kanalu... dal Discovery-ju ili gde vec... da svaki covek posle svoje smrti izgubi tacno 21 gram svoje telesne mase...

I nauka i dalje ne moze da otkrije uzrok tome...
Mnogi smatraju da to predstavlja covekovu dusu koja napusta telo.
Korisnikov avatar
By ns.happy
nije bila naucna emisija nego film u kom glumi dzulija roberts i bilo je na b92 skoro :roflmao:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ne duso moja...

Nisam ja to ni gledao...

Bas sam gledao u naucnoj emisiji vezanoj za smrt i tako to!
Korisnikov avatar
By jukie
Ko zna... tako sam ja išao okolo i pričao kako je neka žena silovana dok je na televiziji gledala emisiju u kojoj je gostovao psihijatar koji se baš bavi žrtvama silovanja, i kako je utripovala da ju je baš taj psihijatar silovao... e sad ja sam to negde slučajno pročitao, u fazonu "znate šta se desilo onom doktoru (ime i prezime)"... i onda su mi svi govorili da je to ustvari scena iz filma i da su i doktor i ta žena izmišljeni likovi...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali ja sam siguran 1000 posto :)

Secam se scena iz mrtvacnice i slicno...

I nije se pojavljivala nikakva Dzulija Roberts ili slicno...

Samo scene i narator.
Korisnikov avatar
By Dina
I meni je odnekle poznato ovo sto Dirrty kaze... valjda sam isto cula u nekoj emisiji, ali poodavno pa se ne secam tacno...
Korisnikov avatar
By IriS
možda vam je poznato i iz filma "21 gram"?
Korisnikov avatar
By Dina
Meni nije jer taj film nisam gledala.
Korisnikov avatar
By Allkey
Ne verujem u duhovnost ni malo.
Korisnikov avatar
By HARP
Da, isla je ta emislija na tv ne vezano sa istoimenim filmom...

Naime, danasnji filmovi i jesu inspirisani temama koje statisticari, naucnici i istrazivaci rade...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to jeste naziv filma, ali se i tamo to pominje kao realna činjenica, no potpuno je nebitno za samu radnju filma. inače, "Džulija Roberts" se zapravo zove Naomi Watts, a dušu zamišljam kao nešto nematerijalno, mada nekako ipak mogu da je vidim. kao recimo u ovom smajliju: :astral2: .
Korisnikov avatar
By Galadriel
Zamisljam je kao sveopsti entitet koje poseduje ne sve sto je zivo vec samo ono sto poseduje svest o vlastitom postojanju, takodje zamisljam i da sve sto je zivo, a nema svest o sopstvenom bivstvu ima zajednicku, jedinstvenu, objedinjenu dushu i da ona pripadala svesnom ili nesvesnom bicu ne izumire vec slicno materiji samo menja svoj oblik. Usput dusa nosi odredjenu ljudskoj svesti jos nedefinisanu energiju koja u savrsenoj sprezi kao u jednacini cirkulise univerzumom bezvremenski ( bezvremenski - toliko su basnoslovne vremenske deonice u pitanju da je besmisleno pojmiti sa ljudske prolazne tacke gledista ).

But that's just me ..cavrljam iz dubine duse :D

Sa smislom ili bez samo postojanje je cudo samo sebi dovoljno.
Svako dalje razmisljanje ili udubljivanje vodi u besmisao, pa se ne mlatim mnogo sO tim.
:blenta:

A film bih mogla da odgledam, interesantno zvuci :yes:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by 2Q2Bstr8
to jeste naziv filma, ali se i tamo to pominje kao realna činjenica, no potpuno je nebitno za samu radnju filma. inače, "Džulija Roberts" se zapravo zove Naomi Watts, a dušu zamišljam kao nešto nematerijalno, mada nekako ipak mogu da je vidim. kao recimo u ovom smajliju: :astral2: .
jbg, :roflmao: mislio sam da je dzulija... ali poenta je da film postoji...

inace apropo filmova, jako zanimljiva tema o dusama i evoluciji je predstavljena u "selestininom prorocanstvu" pa ako je neko gledao...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Po meni duša ne postoji, no po definiciji, ona je nematerijalna, pa logično ne može da ima oblik.
Možda je u pitanju nekakva energija koju još nismo u stanju da registrujemo, u SFu ima raznih pretpostavki, koje, za sad, ne mogu biti dokazane.
Kao jedan prilog tezi da duša postoji govori se o čuvenom "vantelesnom iskustvu" gde osobe koje su doživele kliničku smrt kažu da se sećaju šta se dešavalo i da su to gledale iz perspektive trećeg lica. Uz pomoć virtuelne realnosti je sproveden eksperiment opisan u časopisu Science iz avgusta '07. (CNN vesti) koji upućuje da je to samo jedan od trikova našeg mozga.
Slično se tvrdi i za belu svetlost na kraju tunela za koju se smatra da predstavlja samo ishemiju /nedovljno kiseonika, prosto rečeno/ optičke kore /deo mozga zadužen za interpretaciju signala iz oka/.
Gubitak težine prilikom smrti je diskutabilan, pacijenti ne umiru na preciznim vagama nego u krevetima, a to nešto što izlazi iz tela teško da bi bila "duša" koja, budući da treba da je nematerijalna, nema masu.
Korisnikov avatar
By Manon
etericna je pa je smo osecas a ne mozes da je vidis :)
Korisnikov avatar
By Hys.
kao ono sto ostaje posle ljusture...
poprilicno usamljeno u pocetku, a onda zagrljeno.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kao savrshenu sferu, koja moze uzeti bilo koji oblik, ukus, miris, boju, vibraciju, ton..a da ipak bude svoja, tachnije da je nishta nije u stanju promenuti.
By жњ
niz povezanih impulsa u tvom mozgicu, i to je to. a kad nestane struje to vise nije nista :P

kao sto nisi bio svestan niceg pre svog rodjenja, neces biti svestan ni nakon smrti. finito. bolno ali istinito. sorry hun :alexis:
Korisnikov avatar
By Herald
Uglavnom kao svetlost. Svetlost je u meni(moja dusha), svetlost je oko mene(ostale dushe). Svuda
je svetlost. :andjelak:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!