Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Nakon proslogodisnje nespretne izjave jednog od direktora Telekoma Srbija koji je ustvrdio kako u Srbiji nije potrebno uvoditi vece brzine interneta od 768 kb/s :lood: iako je jos prosle godine protok od 1mb/s postao standard u razvijenijim zemljama u drzavnom monopolu su ocigledno shvatili da je razvoj telekomunikacione infrastrukture i brz protok informacija jedan od kljucnih uslova za napredak privrede, ekonomije i drzave pa su doneli sledecu odluku:

-Одлука која ће сигурно обрадовати све кориснике, а која се односи и на малопродају и на велепродају, јесте она којом се у постојећим ADSL пакетима дуплирају брзине у downstream-u, при чему цена месечне претплате остаје иста !!!

Овим одлукама укидају се постојећи пакети и замењују новим :

¨ Пакет 256/64 kb/s замењује се пакетом 512/64 kb/s са непромењеном ценом претплате
¨ Пакет 512/128 kb/s замењује се пакетом 1024/128 kb/s са непромењеном ценом претплате
¨ Пакет 768/192 kb/s замењује се пакетом 1536/192 kb/s са непромењеном ценом претплате

Telekom Srbija je svojim pretplatnicima od 1.08 dakle udvostrucio brzinu ( dodushe samo downstream-a ) dok je cena ostala nepromenjena :yay:
Naravno da privatni internet provajderi nisu ostali bez odgovora.Tako ja dobih mail od svoga provajdera neobee-a da se od 1.09 moj postojeci paket sa protokom od 256 zamenjuje sa onim od 512 kb/s po istoj ceni od 1350 din.

Daklem- konacno pristojna internet brzina za pristojan novac.
Konacno brzina od preko 1.5 MB/s i i majci Srbiji.
Konacno-brz download i konacno gledanje online klipova u real time-u bez prethodnog ucitavanja :sunce:
Korisnikov avatar
By KiWi

Naši su nama pre koji mesec ukinuli ograničenje downloada. (Doduše, ni ranije nije bio ograničenja, ali ako pređeš granicu od 2GB svaki MB dodatno plaćaš po nekoj blentavoj ceni).

Iskreno se nadam da će uvideti da moraju da prate trend i da će pojeftiniti, tj. povećati brzinu protoka ...
Korisnikov avatar
By Mr Dee
ja se samo molim... :) i mantram: "3dnet, 3dnet..."
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Kiwi

Naši su nama pre koji mesec ukinuli ograničenje downloada. (Doduše, ni ranije nije bio ograničenja, ali ako pređeš granicu od 2GB svaki MB dodatno plaćaš po nekoj blentavoj ceni).

Iskreno se nadam da će uvideti da moraju da prate trend i da će pojeftiniti, tj. povećati brzinu protoka ...
Ogranicenje downloada je shit i obicno se javlja kod kablovskog interneta.Mislim da ce i kablovski operateri ubrzo udvostruciti brzinu jer ce u suprotnom poceti da gube musterije u korist ADSL flat provajdera.
Konkurencija na trzistu radi svoje internet postaje duplo brzi, cene mobilnog telefoniranja su pale.Konacno je taj trend u IT-sektoru stigao i kod nas.Sa daljom liberalizacijom sektora telekomunikacija koja je neminovna mozemo ocekivati jos vece brzine po jos nizim cenama.
Zivela konkurencija.
Dole monopolisti :vijaca:
Korisnikov avatar
By andjela
ne dupliraju brzinu interneta, nego dupliraju samo download stream, upload ostaje isti.

treba do kraja godine da se 4x poveca bandwight, tako je EU naredila Telekomu.
Korisnikov avatar
By Rei
Do kraja ...ove godine? :shocked:
Korisnikov avatar
By andjela
pa trebali su odmah 4x brzi net, ali nas dobri telekom je odlucio da nam to da malo po malo, iz dva dela :)
Korisnikov avatar
By svichky
to znaci da je promena brzina izvrsena kod svih provajdera i to jos od 1.8.? pa i nisam nesto primetio razliku, moram priznati, tj. ako je do toga uopste i doslo...
By жњ
a od euneta... k!!

nikakav mail mi nije stigao, zvala sam ih, nista ne govore, uzas jedan. a najskuplji su... i najjadniji. Jos danas bi se prekomandovala kod drugog provajdera da znam da me ceka slobodan port u posti :regan:
Korisnikov avatar
By andjela
jos niko nema veci bandwight, tek od 01.09.2007. (mozda)

Evo obavestenja sa Eunetovog sajta:

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo, zahvaljujući unapređenju telekomunikacione infrastrukture, od septembra biti u mogućnosti da Vam po istim cenama ponudimo dvostruko veće brzine.

Svim postojećim paketima EUnetADSL-a automatski će biti povećana brzina i to

256/64 Kb/s na 512/64 Kb/s;
512/128 Kb/s na 1024/128 Kb/s;
768/192 Kb/s na 1536/192 Kb/s;
Pored toga sto će cena EUnetADSL servisa ostati ista, EUnet će sa svoje strane omogućiti i raznovrsniju ponudu paketa.

Za sve dodatne informacije, pozovite EUnet Info centar na 0800 300 400.
Korisnikov avatar
By andjela
e evo od Beocity
Postovani ...,

ovu postu ste dobili jer ste ispitivali tehnicke mogucnosti instalacije
ADSL prikljucka za Vas br. telefona: ...

Posle vise od sest meseci kasnjenja, Telekom Srbija konacno je osposobio
svoju infrastrukturu za vece brzine ADSL prikljucaka. Povecanje brzina
sada je izvesno jer smo dobili i formalno obavestenje da ce sve promene
biti realizovane najkasnije do kraja Avgusta kada ce postojece download
brzine postati (samo BeocityNet ADSL i dalje sa garantovanim brzinama):

BeocityNet ADSL 256Kb/s -> posle promena obezbedjuje 512Kb/s
BeocityNet ADSL 512Kb/s -> posle promena obezbedjuje 1024Kb/s (1Mb/s)
BeocityNet ADSL 768Kb/s -> posle promena obezbedjuje 1536Kb/s (1.5Mb/s)
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by Lakiboy_ns
Ogranicenje downloada je shit i obicno se javlja kod kablovskog interneta.
Ima toga i u adsl ponudi ako se radi o takvim paketima, koliko ja znam.
Mislim da ce i kablovski operateri ubrzo udvostruciti brzinu jer ce u suprotnom poceti da gube musterije u korist ADSL flat provajdera.
SBB je pre nekoliko meseci, kad su cene za 256 kod adsl provajdera postale slične ili iste ceni za 128 kod SBB-a ukinuo 128 i zamenio ga sa 256 (cena ostala ista)... Očekujem da će isto učiniti i sada. Mislim, njima je u interesu. :)
Korisnikov avatar
By blenta
zasad se josh nije digao protok
ja sam pri telekomu
:nerd:
Korisnikov avatar
By Rei
Rekli su 1. avgust, ali su naravno posle posle pomerili na 1. septembar. Niste valjda ozbiljno od telekoma ochekivali da isposhtuje rokove koje sam postavi? :doh:
Korisnikov avatar
By Rei
Elem, shta ce na kraju ispasti, 3mbps/192kbps? To je jadno, bedno i tuzhno... :(
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by andjela
treba do kraja godine da se 4x poveca bandwight, tako je EU naredila Telekomu.
EU takodje naredila hapsenje ratka mladica! :cool:
Korisnikov avatar
By Paki
E, ne razumem o čemu se radi... ADSL provajderi ostavljaju upload na istom, dok su meni, recimo, na SBB-u pri onom povećanju downloada sa 128 na 256 (pisao u prethodnom postu) i upload povećali sa 64 na 128 (sada mi je, dakle down/up odnos 256/128)... Očekujem da će i sada pri dupliranju downloada duplirati i upload...
Zašto na ADSL-u nije tako ? :nerd:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja upravo zvao svog provajdera i rekoshe ljudi, od 1.septembra DUPLA BRZINA. Shto ce reci i uploud. Dodushe ja imam whireless.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Eto poceli su i ostali provajderi :opacupa:
Verovatno su ionako svi cekali na Telekom da prosiri i ojaca kapacitete pa da pruze bolje usluge.
Iako je u pitanju dupliranje samo downstream-a meni to ipak znaci posto cena ostaje iste.Predpostavljam da ce uskoro ojacati i upstream.

Jedino je tuzno ako su ovu modernizaciju izvrsili samo zbog pritiska Eu-a.
Zar moraju iz Brisela da nam objasnjavaju da je za nas same dobro da imamo dobru IT infrastrukturu?
Treba slomiti monopol drzavnog Telekoma -a sto pre :sudija:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Paki
E, ne razumem o čemu se radi... ADSL provajderi ostavljaju upload na istom, dok su meni, recimo, na SBB-u pri onom povećanju downloada sa 128 na 256 (pisao u prethodnom postu) i upload povećali sa 64 na 128 (sada mi je, dakle down/up odnos 256/128)... Očekujem da će i sada pri dupliranju downloada duplirati i upload...
Sam bog zna Paki i mozda pokoji direktor u Telekomu.
Bitno je da se promene desavaju i da cim jedan provajder krene sa poboljsanjem drugi ga prate.
Zivela konkurencija.
Dolwe monopol telekoma.

OMG kada uzmem protok od 1mb/s mocicu downlodati pesmu za par sekundi.OMG- mogucnosti su neogranicene :D
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by demian
EU takodje naredila hapsenje ratka mladica! :cool:
jeli ? kada ?

zar to nije naredila ona karla ludacha ?

i kave to veze ima sa IT ?
Korisnikov avatar
By andjela
OMG kada uzmem protok od 1mb/s mocicu downlodati pesmu za par sekundi.OMG- mogucnosti su neogranicene :D
pa tesko za par sekundi (osim ako nije pesma od 500kB)

1mb/s = ~150kB/s
Korisnikov avatar
By ^RAY^
a kablovski ?:moby:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Paki
Pa cable i ADSL nisu isto. Zapravo, SBB i telekom nisu isto :giggle:
P2P chini ogroman procenat ukupnog protoka koji korisnici prave, verovatno veci od trecinu. SBB je poznat kao bolje reshenje za one koji vole P2P zbog chuvenog 'lokala', pretpostavljam da zhele da odrzhe tu reputaciju povecavanjem i 'normalnog' uploada. Telekom sa druge strane naravno ne zheli dodatne troshkove i s obzirom na monopol na ADSL, mozhe mu se, pa naravno upload nece ni dirati, iako je i sa sadashnjim paketima premali...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
pa tesko za par sekundi (osim ako nije pesma od 500kB)

1mb/s = ~150kB/s
Dobro ne za par sekundi ali za manje od minuta.
Nemoj mi kvariti ovaj momenat srece :cheer:
Bar cu moci gledati klipove sa youtube i online emisije bez prethodnog ucitavanja a sve po dosadasnjoj ceni :cheer:
I am soo happy now :marinac:
Korisnikov avatar
By Rei

1mb/s = ~150kB/s
pre ce biti ~110kb/s
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by REI

1mb/s = ~150kB/s
pre ce biti ~110kb/s
Ne, nego tačno 128 kB/s ! :smug:
By ~ Le Saint X ~
1mb/s = ~150kB/s

a sta znaci jedno, a sta drugo?

:blond:

tj, sta je upload?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!