Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sahranjivanje vs kremacija

1. Klasicna sahrana
19
20%
2. Kremacija
77
80%
By fazza
Kremacija. Ne svidja mi se ideja da trunem u zemlji, a i skupi su kovchezi. :lol:

Ako crknem pre vremena obavestite moje shta sam odluchio. :) Odnosno,
pokazite im ovu poruku (testisment). :lol:
Korisnikov avatar
By svejedno
Slazem se sa Jukiem da ce mi u tom trenutku biti sasvim svejedno, ali voleo bih da imam grob, kao spomenik svom zivotu, a kremacija omogucava da budes sahranjen na vise mesta, pa i u tom grobu, tako da sam glasao za kremaciju.
Korisnikov avatar
By gari
Denikišen-ne sereš više. Pošto je u Novom zavetu odreðeno da naša tela moraju da budu sa?uvana do Hristovog ponovnog dolaska tj. do Strašnog suda, normalno je da svi koji su hriš?ani i veruju moraju da budu sahranjeni /sohraniti-sa?uvati/. Sada, da li ?e nekoga pojesti crvi ili ?e se sam mumificirati ili ?e neko morati da mu zabode glogov kolac da ne ustajao svake no?i je sasvim druga stvar. A za kremaciju treba dosta goriva koje je poskupelo, tako da je povoljnija opcija sohranjivanje od kremacije.
:carica: :prst: :cvece:
By fazza
Originally posted by gari
Denikišen-ne sereš više. Pošto je u Novom zavetu odreðeno da naša tela moraju da budu sa?uvana do Hristovog ponovnog dolaska tj. do Strašnog suda, normalno je da svi koji su hriš?ani i veruju moraju da budu sahranjeni /sohraniti-sa?uvati/. Sada, da li ?e nekoga pojesti crvi ili ?e se sam mumificirati ili ?e neko morati da mu zabode glogov kolac da ne ustajao svake no?i je sasvim druga stvar. A za kremaciju treba dosta goriva koje je poskupelo, tako da je povoljnija opcija sohranjivanje od kremacije.
Dok se Hristos ponovo ne spusti od tebe nece ostati ni trunchica. Shta cesh
onda? :lol:
Korisnikov avatar
By gari
Neta?no. Na dan Hristovog ponovnog dolaska svi mrtvi ?e vaskrsnuti onakvi kakvi su bili /naravno, ne na dan sahrane/, dakle živi i zdravi. No, ne?e se svi uzneti u Raj nego samo 144 hiljada hiljada /toliko je pravednika na ovoj planeti/.
:rock: :gitara: :dm:
By XanaX
Originally posted by colorado
kremacija, ali da me ni slucajno niko ne cuva ni u kakvoj urni. Pre toga bih najverovatnije donirao svoje organe nekom institutu.
E to se trazi! Zaboravio sam na to! Doniranje tijela Zavodu za anatomiju. Oni tamo svake godine muku muche s nedostatkom tijela za sekcije. Lijepo te prvo izrezu, izvade unutarnje organe, natope u formalinu, pa te onda studenti rezuckaju, i na kraju te fino skuhaju/saponificiraju i pohrane tvoje kosti u kosturnici, da ih studenti mogu posudjivati i na njima uchiti. Mozak ti takodjer prethodno izvade i izrezu na shnite pa onda stoji u kantama s formalinom dok se studosi zajeb... okolo.

Jedino, sto mrzim Zavod za anatomiju Med. faksa u Zg-u, tj. mrzim ljude koji ga trenutno vode. Inace postoji divna ljubavna prica s tog Zavoda. Osnivac i do sada najbolji predavac na Zavodu, D.Perovic, Zavod je ostavio svojoj najboljoj ucenici J. Krmpotic. Ucena gospodja (gorjela u paklu, baba prokleta, jos uvijek je ziva!), bila je ujedno i ljubavnica D. Perovica. Prije smrti, Perovic je svoje tijelo ostavio na raspolaganje Zavodu za anatomiju. Guess how performed the autopsy on his body? Naravno, njegova ucenica i ljubavnica ga je rasjekla na dijelove, secirala svaku zilicu i na kraju skuhala do kostiju. Prava ljubav.
By XanaX
Originally posted by svejedno
Slazem se sa Jukiem da ce mi u tom trenutku biti sasvim svejedno, ali voleo bih da imam grob, kao spomenik svom zivotu, a kremacija omogucava da budes sahranjen na vise mesta, pa i u tom grobu, tako da sam glasao za kremaciju.
Pa, of kors... meni su morbidne ideje da netkko drzi urnu na kaminu dnevne sobe. Kao i za kovcege, tako i za urne postoje ukopna mjesta i moze se napraviti pogrebni spomenik i sve skupa... A bio sam, ukupno gledano na desetak pokopa i nekoliko kremacija. Kremacije su mi nekako uzvishenije...
By XanaX
Ah, prosvijetlio si me! Moram sacuvati svoje tijelo za uskrsnuce! Odsada cu skupljati i trepavice da me zakopaju s njima! Imali su pravo srednjovjekovni pape kada su zabranjivali sekcije na mrtvacima ili rezanje gangrenozne noge! Istina, ostali smo nekih 1000 godina na razini Galenove fiziologije i anatomije, ali nije bitno... sve za uskrsnuce...
By XanaX
U'vatila me tema!
A sto nisu ponudjene druge mogucnosti. Npr. zakopaju te zamotanog u plahtu negdje na neobiljezenom mjestu u pustinji kao kod Arapa. Ili ti ostave tijelo leshinarima kao u Tibetu. Ili, sto je jako zgodno, spale ti tijelo na lomaci u Varanasiju, na obali Gnagesa, a ako ostane stogod neizgorenog, to pojedu Aghori, sljedbenici bozice Kali... to mi se cini posebno privlacno. Samo mi smeta sto Hindusi ne spaljuju bebe, vec ih bacaju mrtve u Ganges... neka vjerska fora...
Korisnikov avatar
By gari
XanaX-ti si se baš napalio na ovu temu? Dolaziš u opasnost da postaneš nekrofil. Nemoj da se mnogo še?eš blizu grobalja.
:sleep: :hand: :pas:
By XanaX
XanaX-ti si se baš napalio na ovu temu? Dolaziš u opasnost da postaneš nekrofil. Nemoj da se mnogo še?eš blizu grobalja.
:sleep: :hand: :pas:
Ah, gari, ta me je faza vec prosla. bio sam mladac, niti jos 18 ljeta star, kad se dogodila moja visemjesecna romansa s jednim kadaverom...
ja sam mu njezno tepao na latinskom (uz koju psovku na materinjem, kad se nisam mogao sjetititi sto reci na latinskom), on je samo sutio i lezao na oniks stolu uz otvoren prozor i proljetno sunce...
onda je dosao ljetni ispitni rok i zauvijek sam ga izgubio. trazio sam ga, ali ispostavilo se da su ga vec skuhali. kopao sam po kostima u kosturnici da nadjem koju mojeg dragog, no sve su bile iste (kao sto kazu, sve su ljubavi iste)...
od tada, vise se ne palim na mrtve. i tako i tako previse shute, a ne mozes ni s njima izaci na kavu na cvjetni. ono sto me jos pali u vezi smrti nisu "those who are dead" vec "those who are about to die"... ti znaju biti jako dobri komadi...

i da, zakljucio sam, buduci da ne namjeravam zavrsiti svoju bijednu egzistenciju u ovom zabitom peribalkanskom kutku, da cu (cim prestanem pusiti) zivjeti dugo i uspjesno u nekom germanofonom podrucju i rijesiti pitanje svog lesha donacijom med. faksu.:bisou:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Kremacija mi zvuchi bolje a i eliminishe se mogucjnost da budem ziva zakopana,to mi zvuchi jezivo :uplasen:
Uostalom,ko me pita,verovatno cje me u kesu pa u limeni kovcheg da ne zagadjujem okolinu :bubblegum:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Bolje zhiva spaljena nego zhiva zakopana? :eevil: :lol:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Vidish,o tome nisam razmishljala... :iskolacen: :lol:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Marvin
Iz sli?nih razloga kao Gothrose- kremacija.
(promislio sam više puta do sada, bolje živ spaljen).

A planove sam pisao ve? negde ovuda: spomenik, tuja, kuknjava...
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Marvin
Iz sli?nih razloga kao Gothrose- kremacija.
(promislio sam više puta do sada, bolje živ spaljen).

A planove sam pisao ve? negde ovuda: spomenik, tuja, kuknjava...
Bože, ?ini li se meni to ili se INKVIZICIJA vra?a. O?ekujem svakoga ?asa poziv preko lokalne radio-stanice da svaki graðanin /hriš?anin/ donese po jednu cepanicu za loma?u. A onda po?inje veselje...Uzgred, ?itao sam da oni koje žive spaljuju ne umiru od vatre direktno ve? mnogo pre od nedostatka kiseonika koji troše goru?a drva i dima koji ih zaguši /ako drva nisu dovoljno suva/. U svakom slu?aju, od dobrog pope dobiju krst ispred sebe da mogu da ga gledaju dok umiru /da se oslobode greha/.
:sveca: :sekirica: :kosach:
By жњ
nijedno ni drugo!

cula sam za neki budisticki/hinduisticki obicaj, da kad umres, odsnesu ti telo na vrh najvise planine i ostave te tamo da te lesinari pojedu! em sto na taj nacin odletis u nebo, em sto se pticice lepo naklopaju. etooo.... dupla korist
Korisnikov avatar
By m..
Joj pticice... Brat (od strica, valjda) slikara Fragonara bio je doktor Luja XV i 1766 je napravio ovo. (Negde na forumu sam vec pisala o tome).
Slika
U ono vreme ovo je bio poprilicno pionirski poduhvat, danas bi valjda umeli da sacuvaju kozu. Anyway, volela bih, poput nekih istorijskih linosti, da budem muzejski eksponat. Samo moram nekako da se iscimam da to zasluzim. :roflmao: :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By gari
Trebalo je da pozove stru?njake iz Egipta, oni bi ga mnogo bolje mumificirali. Dakle, ja sam za opciju mumificiranja radi boljeg održavanja tonusa moje kožice /za budu?e generacije/.
:tuc: :beba: :uplasen:
By spf 3000
ja bih da me kremiraju pa naprave mali dijamant. cula sam da se to moze :nerd:
i wonder.. mozda bih ostala zarobljena na ovom svetu :uplasen: :smeh:
Korisnikov avatar
By m..
Trebalo je da pozove stru?njake iz Egipta, oni bi ga mnogo bolje mumificirali. Dakle, ja sam za opciju mumificiranja radi boljeg održavanja tonusa moje kožice /za budu?e generacije/.
:tuc: :beba: :uplasen:

Covece, ovi su sacuvali sve vene, samo moras da gledas iz bliine (i imas nesto jaci stomak, obviously) :lol: Ja sam to videla pr nekih 10 godina, i nikako da zaboravim. Doduse u muzeju imaju i glavu konja kiklopa, razne preparirane sijamske blizance i slicna cuda u formalinu.:maljkovic:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Ma ja se sva izdeprimiram kad mi neko spomene umiranje, ne znam ni kako udjoh u ovu temu.... bedak :(
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Dina
Da malo popravim rezultat - klasicna sahrana. Posto smo Seaman i ja resavali neki test i ispalo da umiremo u dubokoj starosti, samo on sest meseci posle mene, ocekujem da me sahrani, pa onda obilazi moj grob, sredjuje i place... A posle pola godine eto mene da ga vodim... da ne budemo usamljeni u razlicitim svetovima... :friends:
Obilazicu te tih 6 mjeseci, a ja sam ti pricao da zelim da me kremiraju i pospu pepeo po moru.Ti me cekaj, da se druzimo i na onom svijetu. :mazi: :chestram: :fige: :shamar: :canttouchthis: :leviathan: :vogue: :mazi:
Korisnikov avatar
By radoznala
U zemlju!
Mada mi izgleda sablasnije od kremiranja.
Sta se ja tripujem... pa ionako cu biti mrtva
Korisnikov avatar
By gari
Najvažnije od svega jeste da se sa?uvaju crevca, da bi po uskrsnu?u odmah mogli da preðemo na "krkanluke". U Raju...Prase?e uvce, teta-Denikica ?e nam donese ?varke i papke...Divota jedna.
:lood: :krava: :crveni:
By XanaX
Originally posted by amnesia
nijedno ni drugo!

cula sam za neki budisticki/hinduisticki obicaj, da kad umres, odsnesu ti telo na vrh najvise planine i ostave te tamo da te lesinari pojedu! em sto na taj nacin odletis u nebo, em sto se pticice lepo naklopaju. etooo.... dupla korist

to je tibetski obicaj, vjerojatno iz stare tibetske religije, a sada lamaisticki, odnosno budisticki. i sto te prije lesinari pojedu, to se uzima za bolji znak :)
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by radoznala
U zemlju!....
U Moravu ! :roni:

( salim se... :lol: )
Korisnikov avatar
By gari
Originally posted by Daliborka

U Moravu ! :roni:

( salim se... :lol: )
U koju Moravu? Veliku, Zapadnu ili Južnu? Ja sam blizo Velike Morave /koja mori sve što uðe u nju/. Zabranjeno je bacati otpatke u reku-zagaðuje se.
:oklagija: :testerica: :bye:
Korisnikov avatar
By m..
Joj, zamisli da Daliborku, ko onu zenu iz crne hronike, danima pecaju s drveta..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!