Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Bole
Sve vise pocinjem da verujem da jednostavno ne postoji osoba koja nece jednog trenutka da te povredi, prevari.....

Sta se to desava? Kako verovati ljudima? I kako izbeci mogucnost da patis za nekim?

Imam utisak da cu polako poceti da sumnjam u svakoga, a to je malo :lood:
By Бреее!!!
Zivot je takav ... Nadam se da ces brzo sam doci do saznanja da je to sastavni deo veze, poznanstva, ljubavi ... Bitno je biti fer pri svemu tome, jer je normalno da posle odredjenog period dodje do zasicenja ili jednostavno neko podlegne iskusenju ... :)

Cesto se kasnije potvrdi da neko ko te je mozda "izdao: jer te prevario u trenutku slabosti, bude bolji prijatelj nego drugi koji su stalno bili verni ... :yes:

Prasyanje voljenoj osobi je sastavni deo zivota, ljubavi, prijateljstva ... :sluske:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Bole
Sve vise pocinjem da verujem da jednostavno ne postoji osoba koja nece jednog trenutka da te povredi, prevari.....

Sta se to desava? Kako verovati ljudima? I kako izbeci mogucnost da patis za nekim?

sve što si gore naveo je deo života i dragocenog ljudskog iskustva:deda: embrace it! što bi reklil ameri...
evo i jedne maxime: sumnja je stvorila zapad, a vera ga upropastila... pa sad tuma?i kako god ho?eš
:friends:
Korisnikov avatar
By Val
Siguran? Bitno je da si siguran u sebe. Ostalima ne treba slepo verovati, jer ces u svakom slucaju biti povredjen, kad-tad. :) Neki ljudi ne umeju drugacije, nego da te konstantno povredjuju, mada to sami ne primete. Misle, da je njihovo ponasanje sasvim OK. Zalosno je samo, da tvoje signale ne prepoznaju na vreme i sve se raspadne.
I koliko kontradiktorno zvucalo, ne treba u startu biti sumnjicav... Vreme ce doneti svoje. Takodje nikada ne uporedjuj sledecu vezu sa proslom, a ni bivseg decka sa potencijalnim. ;)
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Val
Takodje nikada ne uporedjuj sledecu vezu sa proslom, a ni bivseg decka sa potencijalnim. ;)
Ovaj savet nije lako sprovesti ali jeste važan, i razo?arenja su deo života, ne daj da te ona ubiju. ?ovek ima u sebi jedan potencijal za primanje i uzvra?anje iako je sasma pokvareno bi?e.

Vu?emo za sobom neki bol koji onda možda nametnemo svom potencijalnom partneru. On bi trebalo deo toga razumeti ali nikako ne bi smeo da ga previše optere?uješ.
Korisnikov avatar
By Tot
Sve ovo mi je interesantno što su prethodnici rekli ali ?u dodati ponešto.

Teško je izbe?i da patiš za nekim nakon fijaska neke jake veze ali se vremenom zaboravi i preboli i ako je ikada bilo ma kakve ljubavi po?neš to da gledaš druga?ijim o?ima.

Potrebno je kakvo takvo poverenje u ljude. Ja na to gledam ovako: svako poverenje koje dajem drugima je davanje; što je poverenje ve?e, davanje je nesebi?nije. Ali nisam naivan. Ako se moje poverenje grubo izigra prekinu?u odnose sa konkretnom osobom, ali ne sa celim ljudskim rodom. Idemo dalje, mogu?a su nova prijateljstva, nove ljubavi. Ne dozvoli da generalizujes negativna iskustva s jednom ili dve osobe na sve ljude. Potrebno je samo prekinuti lažno(lažna) prijateljstva.
Korisnikov avatar
By bigirl
Zato ja nikom ne verujem (u potpunosti).
Korisnikov avatar
By Mars
Nikako, eto kako.

Apsolutno nikako, narocito na pocetku veze.

Razni organizmi koje covek moze da sretne i uspostavi odredjene kontakte-su evolucijom stvorili tako neverovatne sposobnosti i mehanizme za zavaravanje i prikrivanje njihove prave prirode, da-ako im samo poverujes jednog trenutka da su zaista takvi kakvim se predstavljaju-trebace ti meseci da se vratis u zivot.
Korisnikov avatar
By spark
pa ja prvo ne verujem sebi, a tek drugom...

jednostavno pokusaj da prevazidjes vaznost ovog pitanja... ono jeste bitno, ali nije pitanje svih pitanja... ne treba se opterecivati... pitanje poverenja i verovanja ne treba da bude mucno, tesko, tacka saplitanja... treba ga uspostavljati, negovati, uzivati u njemu, ali ne toliko da gusi, smara i steze...

znaci, nadji pravu vrednost znacenja termina vernosti i poverenja, koje ti licno najvise odgovara, a onda tu vrednost gledaj da postignes i sa partnerom... derogiraj je... tesko izgleda, ali je moguce...

opet, bole, imajuci u vidu da mislim da znam zasto pokreces ovu temu :eevil: , mislim da bi najboje bilo da na ovo zaboravis jedno vreme i uzivas u zivotu kroz druge stvari i dozivljaje... :gric: :gric: :gric:
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by Mars
Razni organizmi koje covek moze da sretne i uspostavi odredjene kontakte-su evolucijom stvorili tako neverovatne sposobnosti i mehanizme za zavaravanje i prikrivanje njihove prave prirode, da-ako im samo poverujes jednog trenutka da su zaista takvi kakvim se predstavljaju-trebace ti meseci da se vratis u zivot.
Strašno, ali istinito.
Korisnikov avatar
By mirth
Izbeci da budes povredjen prosto ne mozes. To je moguce jedino ukoliko zivis pustinjskim zivotom.

Verovati ljudima - takodje. Pa ni sam sebi ne mozes da verujes, ne? Nemas pojma ni kako ces se osecati, ni sta ces zeleti, ni da li ce se i koji ce se tvoji stavovi i razmisljanja razlikovati nakon nekog vremena, pa sto bi onda tudja osecanja, zelje, stavove itd. uzimao zdravo za gotovo i ocekivao da uvek budu isti?

Ljudi nisu dosledna bica. I ne vidim nista lose u tome. A ni dobro. To je prosto princip funkcionisanja. Sa time se pomiris, i kod sebe, i kod drugih.
Korisnikov avatar
By Seaman
Ne mozes da budes siguran da te osoba sa kojom se upustis u vezu, nece povrijediti.Sve je to jedan veliki rizik.
:)
By Paris
Kad su ljudi u pitanju, ne mozes nikada biti ni u sta siguran.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Ono sto je , po meni, mnogo vaznije, je da se suocimo sa cinjenicom da i mi vrlo cesto i vrlo surovo nekoga isto tako povredjujemo (sta god da si mislio pod "povredi, prevari") . Osim toga, u svakoj vezi je i za lepo i za ruzno potrebno dvoje, pa tako je i nasa odgovornost za bilo sta sto se dogodi podjednaka kao i odgovornost partnera.
Korisnikov avatar
By Mars
Desavalo se da, po recima i delima i patnji druge strane-ja zaista povredim nekog. Ali! Jedino u tim slucajevima sto je njih povredilo je istina i neprihvatanje realnosti.

Sa druge strane, bio sam povredivan na po meni mnogo bolnije nacine. Od nekih trecih ljudi.
Korisnikov avatar
By zboO
ne ochajavaj....i ja tako mislim, ali se ipak potajno nadam da ce sve biti ok, i da cu naci osobu sa kojom cu se skrasiti....
Kako verovati ljudima? I kako izbeci mogucnost da patis za nekim?
ne treba verovati svima....to sam odavno nauchila....ali isto tako ne treba sve ljude gurati od sebe, ima i onih koji zasluzuju svu nasu paznju i poverenje......a kako izbeci patnju??? E pa za to NEMA leka, nazalost....koliko god da se trudish prosto je ne moguce.....
Korisnikov avatar
By colorado
Ako ne verujes drugima, mozes svasta da propustis. Bolje da se opeces mnogo puta nego da ti bude dosadno.
Korisnikov avatar
By Nicodemus
Originally posted by Breee!!!
Zivot je takav ... Nadam se da ces brzo sam doci do saznanja da je to sastavni deo veze, poznanstva, ljubavi ... Bitno je biti fer pri svemu tome, jer je normalno da posle odredjenog period dodje do zasicenja ili jednostavno neko podlegne iskusenju ... :)

Cesto se kasnije potvrdi da neko ko te je mozda "izdao: jer te prevario u trenutku slabosti, bude bolji prijatelj nego drugi koji su stalno bili verni ... :yes:

Prasyanje voljenoj osobi je sastavni deo zivota, ljubavi, prijateljstva ... :sluske:

Ovo si sad preuzeo iz rubrike "Vas psiholoski savetnik" iz Vecernjih novosti ili iz Politike ekspres?
:gatara: :neznam:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Nicodemus
Ovo si sad preuzeo iz rubrike "Vas psiholoski savetnik" iz Vecernjih novosti ili iz Politike ekspres?
Iz "Timo?ke krimi revije". :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by Nicodemus
Originally posted by Breee!!!

Što bre ne ostaviš ?oveka na miru? Treba te banovati zbog proganjanja :eureka:

Posle vam ðavo kriv :lood:

Breee oduvek ovako piše
Korisnikov avatar
By MOBYAN
Homo Homini Homeini:murkan:
Korisnikov avatar
By reveal
slazem se sa vecinom da nikada ne mozes biti siguran.
kontam da ja licno uvek verujem 100% nekome ko je nov u mom zivotu, koga sam tek upoznala, dok se ne dokaze suprotno tj da ista osoba ima neke "rupe" i neslaganja u pricama. na sonovu tematike tih istih prica ja procenjujem njen karakter. ako su neke ozbiljnje stvari u pitanju, onda se povlacim, a sko nisu onda ne. svi mi lazemo, samo je pitanje o kojim stvarima lazemo.
naravno da se necemo hvaliti nekim gadostima u zivotu i da ako vec dodje do toga da moramo da pricamo o tome, bice sto je bezbolnije moguce. svako pokusava da sakrije losu stranu sebe u pocetku, naravno, da bi bio dopadljiviji.
sto se tice prevare i povredjivanja... jbg, moras imati bar neki uvid u namere te osobe, da bi mogao da procenis kako ce se ponasati prema tebi. postoje ljudi koji mogu savrseno da odglume neki karakter i pri tom potpuno sakriju svoj + lose namere, ali ne verujem da to ne moze da se primeti.
ponasanje mnogo odaje... u svakom trenutku.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by MOBYAN
Homo Homini Homeini
:smeh: :lol:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Bar u pocetku. Posle, kako vreme odmice, svako ce vec skinuti masku i shodno tome postavi se prema njima. Izbaci :shtap: iz svog zivota, dobre ljude zadrzi i uzivaj. Ne bi bilo zanimljivo kada bismo sve odmah znali, zar ne :) ? U tome je car, i zato igraj igru zvanu zivot.
:bye:
SUO
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by Sjaj u oku
Ne bi bilo zanimljivo kada bismo sve odmah znali, zar ne?
fantasticno receno... i to je bas ono sto bi trebalo da nas navodi da saznajemo vise o toj osobi...
Korisnikov avatar
By Tot
Ovo što je Reveal ovde rekla:
Originally posted by reveal
svi mi lazemo, samo je pitanje o kojim stvarima lazemo.
naravno da se necemo hvaliti nekim gadostima u zivotu i da ako vec dodje do toga da moramo da pricamo o tome, bice sto je bezbolnije moguce. svako pokusava da sakrije losu stranu sebe u pocetku, naravno, da bi bio dopadljiviji.
sto se tice prevare i povredjivanja... jbg, moras imati bar neki uvid u namere te osobe, da bi mogao da procenis kako ce se ponasati prema tebi. postoje ljudi koji mogu savrseno da odglume neki karakter i pri tom potpuno sakriju svoj + lose namere, ali ne verujem da to ne moze da se primeti.
je ilustracija ovoga što je rekao Mars:

Originally posted by Mars

Korisnikov avatar
By Tot
?ovek je ?esto samozaljubljeno bi?e i odredjena mera narcizma je verovatno zdrava. Medjutim ono što ?esto neko želi da mi "kaže o sebi" pada na testu zajedni?kih iskustava pri upoznavanju koja su temelj za razumevanje.

Ja kao li?nost crpim svoju energiju iz sasvim druga?ijeg miljea nego ti kao li?nost(ovo ti kažem na?elno a ne li?no). To zna?i da ti(opet nikako li?no) ne?eš nikako mo?i da pridobiješ moje poštovanje asortimanom svoje li?nosti jer je to samo jedan nakalemljeni obrazac iz socijalnih, klasnih i drugih okolnosti koje te odredjuju. Mene pak odredjuju sasvim druge okolnosti i to što sam ja recimo pripadnik jedne klase itekako je vazno ako si ti pripadnik druge klase.

Zato postoji formalizam i bonton kako bi ljudi u?ili medjusobno opštenje uprkos razlikama za koje iz svojeg jednosmernog ugla gledanja misle da su suštinske.

I pokazuje se nažalost da upravo ta nesuštinska svojstva naj?eš?e nadživljavaju emotivno seksualne bliskosti koje su prolaznog karaktera.

Iz toga sledi da li?nost ma koliko posebna i osobena bila nije temelj za garanciju emotivne ili emotivno ljudske veze izmedju dvoje ljudi.

I šire: bratstvo ljudi na zemlji (socijalne utopije) nikako ne može biti ostvareno na bazi neobuzdanog individualizma.

Iz toga proisti?e da se bliskost gradi na bazi duševne i duhovne bliskosti( a to nikako nije isto što i li?nost) koja može savladati barijere postavljene našim li?nostima i na bazi zajedni?kih iskustava jer zajedni?ka iskustva tokom životnog puta odredjuju onu meru patnje koja nas spaja i koja podrazumeva jedan sli?an stav i odnos prema fenomenu zvanom život.

I to je razlog zašto ?ovek teško kad može biti siguran u stabilnost novouspostavljenog odnosa: jer je suviše vezan i odredjen u svom ponašanju svojom i li?noš?u svog partnera.
Korisnikov avatar
By HARP
Odbrambeni sistem,najbolje rešenje.Nije da sam sebi stvorio parolu: Ne veruj nikome... Nego mi to nekada pomaže u proceni ljudi.Naravno da treba imati prijatelje i blisku osobu,ali da sumnjamo niko nas ne može spre?iti,samo da to ne postane ekstremno i da po?ne da guši...
Iskustvo ?ete nau?iti kako da kontrolišeš ovu pojavu i vide?eš da sve što si stariji sve ?ete manje to boleti i prihvata?eš to lakše.Ali ono što je najbitnije je da neke stvari treba da znaš samo ti i niko više,ne deli ih ni sa kim sem sa samim sobom,to je prvi korak u odbrani protiv takvih ljudi...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!