Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Slika

Festival počinje retrospektivom filmova kanadskog režisera Xaviera Dolana (9. i 10. decembra) koji je za tu priliku snimio specijalnu video poruku za posetioce fesivala. Xavier Dolan je za svaki svoj film nagrađen u Kanu. Svečano otvaranje planirano je za četvrtak 11. decembar u 21 čas kada će biti prikazan film kanadskog režisera Brusa LaBrusa "Gerontofilija", koji je osvojio nagradu za najbolji film na Focus Montreal festivalu. Na festivalu će biti prikazano ukupno 60 filmova među kojima i francuski Yves Saint Laurent, dobitnik nagrade za najbolju režiju na Sundance festival i Kristalnog medveda na Berlinalu "52 Tuesdays", dobitnik nagrade za najbolji dokumentarac na Tribeca film festivalu "Regarding Susan Sontag", dobitnik Teddy nagrade na Berlinalu "The Circle", dobitnik nagrade za najbolju režiju dokumentarca na Sundance festivalu "The Case Against 8" i mnogi drugi. Čast nam je da najavimo da će u nedelju 14. decembra biti premijerno prikazan srpski lezbejski erotski film "U prolazu".
Merlinka festival je takmičarski festival i dodeljuje nagradu za najbolji kratki film "Dorotina cipelica". Festival u utorak 16. decembra zatvara dokumentarac "Audre Lorde - The Berlin Years" i tom prilikom ugostićemo režiserku Dagmar Schulz.

Program:

Slika

Više informacija o svim filmovima na:

http://merlinka.com/category/filmovi/2014/" target="_blank

Cena pojedinačne karte biće: 200 dinara

Cena VIP propusnice za sve projekcije: 1200 dinara (Uskoro će biti puštene u prodaju preko Eventima)
Korisnikov avatar
By antibiotic
zasto se sada kaze festival lgbt filma, a ne queer festival?
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
on se zvanično zove queer filma... ali gomili ljudi queer ništa ne znači, tako da za spoljni PR koristimo lgbt
By Sixto
Vi bese imali konkurs za plakat zar ne?
By Sixto
I od ponudjenih vi odabrali ovo.

Hahahaha, kako vi pare pickate pa to je urnebes... :lol:
Korisnikov avatar
By Horcrux
Obozavam Xaviera Dolana i hocu da idem. Ima nekoliko filmova koje stvarno zelim da pogledam, inace sam ogroman zaludjenik za flmove. Gledao sam vecinu njegovih filmova i svaki je interesantan.

Da li karte moraju da se rezervisu pre otvaranja festivala ili mogu da ze uzmu bilo kad? Verovatno je pomenuto negde, ali me mrzi da citam.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Karte su već u prodaji na biletarnici Eventima u Domu omladine.
Cena za jednu projekciju je 200 dinara.
Cena za sve projekcije 1200 dinara.
Korisnikov avatar
By blenta
evo jos jednog seta prigovora sitne duse

elem, ni meni se ne svidja plakat, vise mi se svidja od poslatih ovaj prvi sa kisobranom i one raznobojne ptice na zicama

no i cela poslata ponuda mi je onako.... ne mnogo dobra

ideja mi je super, i filmovi deluju okej, i sve ostalo zvuci poprilicno dobro
kakav je crowds report? jel su pune sale ili ima mesta i jel ujednaceno tokom svih projekcija?

mozda bi bilo dobro dati neki popust srednjoskolcima, i studentima ili ljudima koji uce gender studies or so pod uslovom da napisu negde review ili blog ili stagod. ili napraviti neki na primer trivia kviz o queer herojima, dogadjajima, kojecemu i podeliti par besplatnih karata - cisto da se malo digne vidljivost i za taj fest zna vise ljudi od pedera filmofila

u istom pravcu, postoji li sansa da se posalje dopis studentskim udruzenjima i upravama svih faxeva u srbiji koji imaju studente koji uce dizajn - ima ih makar 10tak i ponudi neka omanja novcananagrada i/ili plaketa da je njihov rad izabran na konkursu za festival merlinka kako bi se opet digla vidljivost, ukljucilo vise non lgbt ljudi i na kraju dobila bolja idejna resenja
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Popusta nema, svaka LGBT organizacija dobije po dve propusnice za sve dane. Postoje akreditacije za novinare i one koji za neki blog žele da pišu o festivalu.

Svake godine se konkurs za plakat pošalje svim višim školama i fakultetima koji imaju smer grafički dizajn u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Na konkurs je stiglo 90 radova, dok je za konkurs Festivala autorskog filma stiglo 20... tako da Merlinka ima daleko veću vidljivost. Istina, ove godine radovi nisu bili dobri kao prošle.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2669934#p2669934]Sixto napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2669766#p2669766]Srklet napisao:[/url]merlinka je ok.

mrzim sitne prigovore sitnih duša.
Jer se u svetu kravu aktivizma ne sme dirati... jeste...
da da, baš to! :retard:

@blenta: to što si ti naveo nisu sitni prigovori sitne duše nego konstruktivne kritike i posve ok pitanja.
razliku nije nimalo teško uočiti a jako je glupo praviti se da razlike nema ili da ju se ne može percipirati.
Korisnikov avatar
By blenta
mislio sam na cepidlacenje glede toga sto je meni glavni poster bezvezan
a i ostali pristigli mi nisu nesto specijalno

pa se setih kako bi moglo biti bolje

ali sve sto sam naveo se izgleda vec tako i radi sto je super

ja bih btw radije da te besplatne ulaznice ne dobiju predstavnici gej organizacija nego neko ko bi to stvarno hteo da vidi a ispricace kako je to super ljudima koji su van kancelarija gej organizacija

ima u novom sadu master i phd program za zenske i gender studije, ne znam za beograd
sigurno ima mesta za neko pocetno razumevanje pa mozda i saradnju i gostovanja
medju njima i nasim lgbt nvo klerom
to je ulaz na jedan od univerziteta na mala vrata i stvaranje centra podrske pri samom uniju
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Postoje akreditacije za festival i prijavile su se neke devojke koje hoće da pišu neki tekst o festivalu... Slažem se da je to dobar metod za promociju festivala. Takođe postoje i opcije volontiranja na festivalu i ove godine se prijavila 21 osoba.
Korisnikov avatar
By blenta
:up: to je odlicno

no i mimo merlinke glede aktivizma a pogotovu glede merlinke jer je to nesto sto je zanimljivo

gender and or women studies nisu uzasno transferabilni programi
i velika je verovatnoca da ce PhD studenti pokusavati da postanu profesori u srbiji i van nje
te je dobra investicija biti sa svima njima u okej odnosima, jer mogu da lobiraju, dolaze na skupove i daju legitimitet i "naucnu" potporu borbi za ljudska prava

s druge strane deca koja zavse mastere istog usmerenja ce ili pokusati da se upisu na doktorske programe istog usmerenja ili raznoraznih humanities i drustvenih nauka usmerenja - cime se dobija jaca diversifikacija buducih saveznika

u najgorem slucaju ta deca sa masterima ce da zavrse po kojekakvim srednjim i osnovnim skolama predavajuci drustvene nauke sto je opet sjajno jer su tu saveznici najpotrebniji

i na kraju to je opet dobra promocija kad se gledaju kratkotrajniji rezultati

---------
a kad rekoh povezivanje ne mislim na e javile se neke devojke a mi im odobrili da pisu

nego konaktiranje tih katedri ili pojedinacnih profesora (jer verujem i da medju njima ima i okej ljudi i debila i homofoba)
s vremena na vreme sastaviti mejl ili letak glede necega sto bi i njih moglo da zanima - tipa specificne tribine ili merlinka i to okaciti na oglasne table tamo ili poslati studentskoj sluzbi ili sekretarijatu programa da rasturi medju studentima

ista stvar sa mejlom, plakatom, pojedinacnim profanima ili doktorandima gde im se stavlja na znanje da ako oce da pisu neki rad, disertaciju, istrazivanje da im je na usluzi ne znam labris, gejten, uprava merlinke, gsa itd u smislu da mogu da dodju da popricaju sa vama kako bi imali pomoc glede dizajna istrazivanja, a moze im se pomoci i logisticki tipa vama je lakse da im sredite intervjue ili rasturite upitnike ili cak vidite da li neko od volontera je voljan te stvari da resi a oni samo neka pisu

btw nije ovo nikakva kritika niti soljenje pameti
samo mi pade na pamet i htedoh da iskucam
i nije samo za tebe nego za sve nas i sve aktiviste, trenutne i buduce
jer deluje ozbiljnije i konstruktivnije i stvara odredjeni trenutni i buduci socijalni kapital i legitimitet

inace sve sto sam predlozio u vezi sa unapredjivanjem merlinke se vec radi i to je odlicno
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Sutra počinje šesti Međunarodni festival queer filma "Merlinka".

Pripremili smo 65 kratkih, igranih i dokumentarnih filmova u kojima ćete uživati u narednih osam dana.

Festival počinje retrospektivom filmova Xaviera Dolana. Dolan je za tu priliku snimio specijalnu video poruku za posetioce festivala.

Svečano otvaranje planirano je za četvrtak 11. decembar u 21h kada će nas zabaviti Markiza de Sada i Sonja Sajzor. Nakon njihovog nastupa biće prikazan film Brusa LaBrusa Gerontofilija.

Izložba fotografija "Vjeran Miladinović Merlinka - Znameniti spomenik Beograda" sa 16 fotografija snimljenih 1985. i 1986. godine biće otvorena pred svečano otvaranje u holu ispred Velike sale Doma omladine.

Merlinka festival je kao i svake godine štampao Merlinka kalendar za 2015. godinu i Merlinka bedž koji će se prodavati za simbolične sume od 200, odnosno 100 dinara i sav prihod ide za renoviranje šestog odeljenja Kliničkog centra Srbije.

U utorak 16. decembra, za kraj festivala pripremamo dva specijalna događaja. U 17h Sećanje na Nikolu Latkovića, skoro preminulog LGBT i HIV aktiviste i dokumentarac "Globalno tvoj" u kome se on pojavljuje (ULAZ SLOBODAN), dok je za 19h planirana projekcija filma "Odri Lord - Godine u Berlinu" nakon koje je organizovana diskusija o višestrukoj diskriminaciji LGBT osoba.

Cena pojedinačne karte je 200 dinara, dok je karta za sve dane festivala 1200 dinara i dostupne su na blagajni Eventima.

Više informacija o programu možete naći na http://www.merlinka.com" target="_blank
Korisnikov avatar
By *deni*
Pristižemo sa velikim zadovoljstvom, željni pre svega serioznog programa festivala.
Nadam se da će se dosta ovdašnjih korisnika odazvati i da ćemo se lepo družiti i kulturno uzdizati.
Korisnikov avatar
By *deni*
Da, mesto među duhovnom aristokratijom je nešto za šta se čovek bori i izbori sam. To ne može da se dobije olako, a ne može čoveku ni da se oduzme nikako. Što je i najbitnije. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!