Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

"Potpuno smo spremni za zimu i sneg", bile su reči v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka pre samo dve nedelje. U „Putevima“ juče nisu znali da objasne kako bi tek izgledalo da nisu spremni za zimu, kada su s prvim snegom vozače dočekali neočišćeni putevi i kilometarske kolone.

Iznenađen je bio i ministar za saobraćaj Milutin Mrkonjić.

- Ko je mogao da sanja da će ovoliko snega pasti za noć!? - zapitao se Mrkonjić.

Na pitanje zašto se to nije uradilo dan ranije, Mrkonjić kaže da nije moglo "zbog Evrope".

- Pogledajte šta se dešava u Mađarskoj ili Nemačkoj. I oni imaju velike probleme sa snegom - kaže Mrkonjić.

Ministar, međutim, nije objasnio zašto je država reagovala kasno i zašto zavejanima nije ranije upućena pomoć.

- Ne mogu da se otmem utisku da nas uvek u decembru, januaru ili februaru iznenadi sneg. Nekako mi se čini da je naš sektor idealan za pokrivanje tuđe odgovornosti. Ono što treba postaviti kao pitanje jeste ko je pustio mašine za čišćenje snega sa ćelavim gumama na teren ili ko je odgovoran za zabranu teretnog saobraćaja - kaže Predrag Marić, nečelnik Sektora za vanredne situacije MUP.

Odgovornost za saobraćajni haos ne prihvataju ni u „Putevima Srbije“.

- Mi smo radili svoj posao, a u tome nas je omela nedisciplina vozača teretnjaka. Zbog jednog vozača cisterne bez zimske opreme, celoj državi je napravljen problem. Naše mašine i ljudi jedva su se probijali - kaže Zoran Stojisavljević, direktor u „Putevima“.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/357164 ... oliki-sneg" target="_blank

Za koji qrac neki primaju platu, nije mi jasno.
Ali ovaj komentar na blicu me je odusevio.
Drzava koja pada u kolaps zbog jedne prevrnute cisterne i koja upada u vanredno stanje zbog pola metra snega u decembru, a nalazi se u pojasu umereno kontinentalne klime, i nije neka drzava, slozicete se.
Korisnikov avatar
By Mars
Meni je bas simaticna ta tradicionalna shockiranost snegom u novembrima, decembrima itd.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
a tek u februaru sto se zacude svake godine kako je odjednom pao sneg...
Korisnikov avatar
By Delete
Ne znam kako je isti problem resen u drugim drzavama, gde su uobicajene obilne snezne padavine, ali nasi putari, koliko god bili spremni, ne znaju kako da se nose sa ovolikom kolicinom snega u kratkom roku.
U subotu sam isla na put po bosanskohercegovackim putevima i planinama, dok je padao sneg. I, iako su se zaduzeni trudili da uklanjaju napadali sneg sa magistralnih puteva, u roku od 10 minuta nakon sto prodje kamion-grtalicom, na istoj deonici puta se opet stvarala velika kolicina snega, koja je potom prelazila u poledicu.
Korisnikov avatar
By blenta
u danskoj je zavejano i sve se cisti bez frke
ja sam ocistio jutros ispred zgrade i posle dva sata isao u prodavnicu
te video da izgleda kao i da nisam cistio

dok je sve ostalo ocisceno i cimer kaze da su putevi cisti
jer cistaci ne prestaju da ciste te ne moze ni da se nakupi
Korisnikov avatar
By Delete
Zato nam preko medija reklamiraju Snowareg.
Dakle, zelim i ja jedan, kad ga vec promovisu, a i vama to isto zelim. :D
Slika
Korisnikov avatar
By Madonna
sad da imam bacač plamena, ja bih sav sneg očistio, ali nemam
By space_oddity
Dečku u četvrtak stigla poruka od osiguranja da će za vikend pasti pozamašna količina snega.
Ko bi rek'o da je sneg moguće predvideti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!