Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

- Plašim se mnogo... Svi me ismevaju jer sam mršava. Drugari me često muče, tuku, vezuju kosu za nogare klupe, a jednom su me i davili pertlom - vidno uplašena priča za Press učenica Osnovne škole „Bora Stanković" u Beogradu Jasna Živković (10), koja već četiri godine ide na nastavu u strahu da li će tog dana dobiti batine...
Vršnjaci Jasnu ismevaju, udaraju je, ali i brutalno tuku. Preživela je udarce u stomak, glavu, doživela da je drugarice obore na klupu i kosu joj vežu za nogare, pa čak i pretnje da će joj mafijaši pobiti porodicu. Zbog svih trauma Jasna ne sme da izađe da se igra ni ispred zgrade u kojoj živi. Uplašena i u strahu od susreta sa nepoznatim ljudima, devojčica nam je rekla da se boji da izađe iz stana.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... pu....html
Боже, каквих људи, какве деце има...
Па ову директорку треба ишибати на сред Теразија, за пример!

Јадно дете...

Мени, такође, није јасно зашто родитељи нису реаговали. Шта они има да трпе. Одмах, полицију, инспекцију, лично малтретирати особље док се стање не поправи или одговорни буду избачени из школе и у поправни дом. Па моји родитељи би поломили зборницу да се овако нешто мени дешавало. Да се моје дете нађе у оваквој ситуацији, и ја бих.

Срамота... Веома сам изнервиран!

Ко ту децу васпитава...
meni to jednostavno nije jasno. moje iskustvo iz osnovne skole ne ukljucuje nista slicno, nasilja te vrste medju djecom te vrste i tako brutalnog nije bilo.
recimo, znalo se desiti da se dva razreda potuku i slicno, ali nikad se nije znalo desiti da se sustavno muci jedno dijete od strane vise njih ili cijelog razreda.
Ма, страшно. Мислим да се овако нешто није догађало никада.
И слушај ти разлоге тих клипана - зато што им се може, зато што је мршава!?

Е, има да им се не може! Све те породице, ђутуре, на психијатријско вештачење, посматрање и лечење!
Директорку на бандеру!
Секретарицу за директора!
Popeye napisao:zasto je za tebe rijesenje svakog problema u drustvu - represija? :hmm:
Не сваког већ оног агресивног и најгоре подврсте - безразложног, обесног!

Овако нешто се мора, у корену, сасећи. Не може ми нико рећи да су та деца нормална, када су она у стању да малтретирају девојку зато што је мршава. Ма, уопште појам и акт малтретирања у њиховим годинама је ужасан и мени несхватљив.
Да се човек запита, јесу ли та деца одгајана да буду криминалци, мафијаши?

Њима лечење а директорки - једном, такорећи психички и физички формираном бићу, се може стати на пут једино добром шљивином шибом!
Ако она одобрава насиље из било ког разлога (а најгори могући је заштита личне гузице и фотеље), онда њу треба "кориговати" и ресоцијализовати. Ако она може пред оваквим чином да затвори очи, моћи ће и пред много већим, само ако је то њој у интересу.
Korisnikov avatar
By Mars
Par mojih prijatelja, bracni par sa dvoje dece, se preselio iz Beograda u unutrasnjost zbog toga. Kazu da tamo nije tolika divljina...

A nekoliko kolega mi je pricalo da je drzati nastavu u Bg skolama - prava avantura.
Sumerhill u jos gorem obliku od izvorno autenticnog...

Ne znam, ne valja nista to, tolika agresija u deci, jedni prema drugima, prema zivotinjama...nista to ne valja.
Korisnikov avatar
By Mars
Evo sad procitao sve.

I u svetlu nedavnog incidenta u Paracinu i ulozi direktorke u svemu tome: prosto je neverovatno pred cime su sve sposobni da zatvaraju oci, do koje mere da se pretvaraju, do koje mere da (boze me oprosti, ruzna rec) - spinuju celu situaciju samo da se slucajno njihova odgovornost ne dovede u pitanje, renome njihove skole eventualno ne narusi i tome slicno.

EDIT: fala, Zoe. Somerhill.
Ма страшно.
Исто као што лекари могу да затварају једно око пред грешком колеге, пред узимањем мита од људи који једва за хлеб састављају а мука их је код њих довела, пред намештањем тендера, не чуди ни што је та помама прешла на просветаре...
Korisnikov avatar
By Blady
Imala sam jedan slucaj kada sam bila dugi- treci razred.
Maltretirao me je jedan decak, ne samo mene, vec i druge (decaci, devojcice).
Nije birao.
Klasika, stipkanje, gurkanje, udari te koji put, zakaci.. Nikada takve stvari, koje su ovde opisane.
No, to je trajalo dve godine, da bih posle dve godine toliko popizdela i premlatila ga.
Jebala sam mu sve po spisku.
Od tada me vise nije ni pipnuo.

Izvdojila bih jedan deo, odavde ;
"Devojčica koja me je udarila u stomak rekla mi je da će njen tata da pošalje mafijaše koji će da ubiju i mene i moje roditelje, jako ih se plašim... "
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Blady napisao:Imala sam jedan slucaj kada sam bila dugi- treci razred.
Maltretirao me je jedan decak, ne samo mene, vec i druge (decaci, devojcice).
Nije birao.
Klasika, stipkanje, gurkanje, udari te koji put, zakaci.. Nikada takve stvari, koje su ovde opisane.
No, to je trajalo dve godine, da bih posle dve godine toliko popizdela i premlatila ga.
Jebala sam mu sve po spisku.
Od tada me vise nije ni pipnuo."
Ма, то једино помаже!
Свака част на томе.

Ова мала, нажалост, није била једнако храбра а и како ће када има мало преко 20 кила...
Korisnikov avatar
By Mars
Blady napisao: "Devojčica koja me je udarila u stomak rekla mi je da će njen tata da pošalje mafijaše koji će da ubiju i mene i moje roditelje, jako ih se plašim... "
To se desi kad deca umesto Predraga Lakovica slusaju Cecu, a umesto Branka Kockice gledaju Pink.
Korisnikov avatar
By Blady
@Spidi - Nazalost je tako.
@Mars - Ali pazi ti tu recenicu. Pitam se o cemu ona prica sa roditeljima..?
:/
Korisnikov avatar
By Mars
Da,da. Bas tako.

Pa...Opcija a: da je dete stvarno neki srpski Soprano i da mu je to realnost...da je izlozeno takvim recima, takvim scenama...ili b: da je dete wannabe dete mafijasa a da mu roditelji jednostavno gledaju spanske i turske serije umesto u njega, sta radi i u sta se pretvara...ko zna.
Korisnikov avatar
By gossip
ja sam se tako uzhasnuo kada sam procitao ovako nesto... :( nemam komentara...ali tom detetu pod hitno treba da se pomogne...vuci ce traume za ceo zivot...
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
da moje dete tako nesto dozivi, istog trena tuzba skoli i roditeljima te dece koja maltretiraju, a sledeceg dana bih prebacila dete u drugu skolu..
aman, sta je bre ovo? u shoku sam
Ovakve stvari su se dešavale i ranije, samo što novine nisu o njima pisale.
Mislim da je u vreme komunizma čak vladala i cenzura po pitanju ovako osetljivih tema.
Praksa da učitelji tuku decu u školi zadržala se, kao legitimna disciplinska mera, sve do kraja komunističkog perioda, iako je često ta disciplinska mera bila klasično maltretiranje.
A maltretiranjima kojima su se deca među sobom podvrgavala nije se pridavala nikakva pažnja, sve su to bila '' dečija posla ''.
Korisnikov avatar
By Azdaja
rekoh milion x da ne bi udarila stariju osobu, dete...

sad ne znam sta da napisem...:F

roditelji nemaju kome da se zale? a zasto da se zale, Hebemu lebarnik... (ne znam, ja bi svoje dete drugacije odbranila, pa i tudje :sadovdedodjenekismajlisakiselimosmehom: )
Ma, većina dece su male kukavice. Napadaju slabije od sebe. Posle će izrasti u velike kukavice i radiće u životu slične stvari.
Ne znam koliko moraš da budeš zao i pokvaren da napadaš i maltretiraš jedno biće, koje vaga svega četrdesetak kilograma.
:ozbiljan:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!