Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

By Tea
To je bilo davno, izbacili su to pitanje iz upitnika zahvaljujuci zenama iz labrisa.

:ples:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Tea

To je bilo davno, izbacili su to pitanje iz upitnika zahvaljujuci zenama iz labrisa.

upravo htedoh to da napišem ... :kissing:

A ako i kažeš da si lez, oni će te odbiti po drugoj osnovi. Čuo sam da su jednoj devojci rekli da ima "nesiguran rad srca" ... pa nije podobna za davanje krvi :D Koja budalaština :D
By Tea
nisu bas tako rigorozni, meni je ta dr rekla da nema veze to sto sam lezbejka, pre mene je odbija str8 par, koji je vec 30 godina u monogamnom braku, isto zbog analnog sexa. i to zasticenog :roll:
pritom, dan posle su mi na vma namenski uzeli krv i smejali se razlogu odbijanja. :carica:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by KiWi
Originally posted by Tea

upravo htedoh to da napišem ... :kissing:

A ako i kažeš da si lez, oni će te odbiti po drugoj osnovi. Čuo sam da su jednoj devojci rekli da ima "nesiguran rad srca" ... pa nije podobna za davanje krvi :D Koja budalaština :D

Bas tako.Nikakve veze to nema sa analnim odnosom,vec sa diskriminacijom LGBT populacije.
Korisnikov avatar
By ns.happy
jesu li aktivisti (osim labrisica) uradili nesto po tom pitanju? zakon o zabrani diskriminacije postoji, neka se pocne sprovoditi. iskreno, ja nisam cuo da je to pitanje ukinuto, posto sam poslednji put dao krv u novembru prosle godine, ali svejedno, tada je bilo takvih pitanja.
Korisnikov avatar
By Zibro
ja se skoro silno iznenadio saznanjem da je ista situacija i u US i da je senat nedavno glasao po pitanju predloga da se ta pravila ukinu zbog nestasice i neophodnosti krvi te cinjenice da je koncept rizicnih grupa prevazidjen ...

rezultat

nije proslo , i dalje ne moze
Korisnikov avatar
By Tungi
Jeb'o ih sve zakon protiv diskriminacije,koji se zapravo i ne primenjuje i kao da ne postoji.
I dalje smo hodajuce bolesti i zaraze.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
U novosadskog Transfuziji i dalje stoji pitanje o analnom seksu i o istopolnim odnosima. Sto znaci, nije izbaceno pitanje o lezbejkama. Tj. nigde te direktno ne pitaju lizes li picku, nego da li se odnosis prema (iliti protivu) osoba koje imaju isto sto i ti.
Korisnikov avatar
By KiWi
Apelujem da od sada taj čin dobročinstva nazivamo "obostrano dobrovoljno davanje krvi"! Džabe neko ima dobru volju da da krv, ako neki homofob nema dobru volju da je uzme ... Jasno je da je potrebno obostrana dobra volja da bi se čin obavio.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Zibro

ja se skoro silno iznenadio saznanjem da je ista situacija i u US i da je senat nedavno glasao po pitanju predloga da se ta pravila ukinu zbog nestasice i neophodnosti krvi te cinjenice da je koncept rizicnih grupa prevazidjen ...

rezultat

nije proslo , i dalje ne moze
mnoge evropske zemlje postupaju isto,nešto je i smaug pisala o tome...

čak negde postoji,čini mi se tomičina izjava-da me ubiješ ne mogu da se setim,kako su oni to sakatao objasnili-da to ne podtpada pod ljudska prava,tako nekako...:volinevoli:
By LeDeNa_
Meni je ovo za davanje krvi strasno (ako je tacno). Apsolutno ne razumem kako analni sex moze uticati na krv (ocigledno se radi i o zasticenom analnom sex kao razlogu odbijanja,ako sam dobro shvatila). Sexualno prenosive bolesti se prenose na sve nacine (inace bi se zvale analno prenosive bolesti). Ukoliko to pitanje u upitniku zaista postoji u Beogradu (u Novom Sadu i jos nekim mestima (jos?) ne postoji),neophodno je razjasniti zasto,jer je krv neophodna a donatora je malo.

Tu se meni postavljaju i druga pitanja - ne kontrolisu li oni svakako sve? Zasto pojedinim davaocima u BG-u nije postavljeno pitanje analnog sexa? Kakve veze ima analni sex sa diskriminacijom lezbejki? Itd.

:drama:
By LeDeNa_
Originally posted by bu

''DA – imas tetovazu/pirsing manje od 4 meseca''
au sta im smeta tetovaza...ja sam je radila u januaru....dobro je..mocicu da dam dobrovoljno krv u aprilu...tacno pada cetiri meseca :D ...

a ta pitanja na koja treba da se odgovore su glupa..sto lepo samo ne uzmu krv i zavrse posao :)
Mojoj drugarici svaki put kada se skine kod doktora u Srbiji prvo traze test za sidu, jer je prekrivena tetovazama (sa druge strane niko ne zna da je magnetna rezonanca opasna sa toliko boje u kozi, upravo zbog premalo informacija (sto i vodi predrasudama)). Ali - razume ih.

Svi mi imamo svoje predrasude, a mozda ce taj njihov preterani oprez spasiti nekome zivot. Mozda zato izmisljaju razlog analnog sexa kada im je neko na drugi nacin sumnjiv?
Korisnikov avatar
By Mars
Briga njih za stanje i kvalitet krvi (pa sve to prodje kontrole pre korišćenja, u nekoj doglednoj budućnosti dok se ne pozatvaraju svi prozori...) nego se boje da to NEKAKO ne prodeluje i na mozak.
By milanmarink
Pozdrav svima!Evo ispricacu svoje iskustvo sa dobrovoljnim davanjem krvi.Mislim da je u pitanju bila 2001 znaci mnogo pre cele buke koja se digla oko tog pitanja za homosexualce.Ja sam odgovorio pozitivno na pitanje, doktorka se onako nasmejala i rekla ma super si ti ajde mozes da dash.I tako dadoh krv.Da stvar bude jos zanimljivija ja pojma nisam imao za tu politiku ako si homo onda bye bye pa sam bio mega iznenadjen kad su druge ljude poceli masovno da odbijaju. E sad ocigledno im je trebalo hitno pa su progledali kroz prste.Inace sve se desavalo u Bgu u centru za transfuziju...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Mislim da treba da bude pitanje o sex.orijentaciji, svako da odgovori iskreno, da bude u potpunoj tajnosti a ne sestre onako da mlataraju papirima, onda tek kad osoba da krv i izvrse analize, da pogledaju ko je gej/strejt i naprave neko istrazivanje tako... Shvatice da nismo hodajuce zaraze. Vremenom bi se i ta besmislena pitanja ukinula i eto. :sigh:
Ko je dobar sa Tomicom Milosavljevicem? :sudija: :lol:
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by Null

ni ja ne vidim razlog. mozda da anketiramo slucajne prolaznike "da li biste radije da vam dete umre ili da mu gej da krv?" :hekla:

zna se kakvi bi odgovori bili:shmi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!