Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
,,STA TREBA DA ZNA SVAKA PRAVOSLAVNA DEVOJCICA- Poverljivi razgovori majke sa kcerkom''

nema konkurenciju :wtf:
By Hans
Klaus Man- Mefisto
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Svakako, dragi. :sesir:

,,SAZREVANJE ORGANIZMA DEVOJCICE, Uvod i deo o menstruaciji''

-Mama, ja ne bih danas isla u skolu...
Zasto?
-Boli me stomak...

Neka druga majka bi mozda i posumnjala u iskrenost svoje cerke: nije tajna da deca beze iz skole pod izgovorom da su bolesna. Cas ih boli glava, cas stomak, cas nesto trece- narocito u nane kada nisu naucila lekciju ili se plase teskog kontrolnog. Ali Milica :love: je bila ispravna i poslusna devojcica i, sto je najvaznije, :awesome: volela je da uci.
Zato se mama ozbiljno uplasila: kakva je to bol u stomaku? Devojcici ce uskoro jedanaesta godina< to bi vec mogao biti bol fizioloske prirode, a ona nije upozorila kcerku, nista joj nije objasnila... Uostalom, jedanaest godina... Nije li, ipak, jos suvise rano za menstruaciju?

(...)

-Ma sta je to?,- pitala se Milica.
Odmah su ti objasniti... Kao sto biljka ne moze odmah da stvori seme za buducu biljku, nego prvo mora da poraste, ojaca, procveta, isto tako i drugi zivi organizmi dugo sazrevaju pre nego sto postanu sposobni da stvore potomstvo. Narocito je coveku, kao najvisem Bozjem stvorenju, potrebno mnogo vremena za bracno sazrevanje...''

i tako dalje... ali ima svega, ovo je bas random, str. 74, 75.
By Hans
Gospode Bože!! :emilijapopadicstyle:
By Simor
Hvala. ;)

Btw, prateći tvoj link, gde si ti smestila knjigu Tonija Blera? Međ' knjige Agate Kristi i Konana Dojla ili na neko mračnije mesto, recimo kod Stokera i Poa?

:D

Inače, iako knjiga nije prevedena na srpski, meni je zanimljivo odsustvo reakcija u Srbiji. A baš me je zanimalo kako će na srpsko javno mnenje da utiče podatak, koji su prenele novinske agencije, da je glavni zagovornik NATO bombardovanja i ideje o eventualnom ulasku kopnenih snaga u Srbiju bio upravo Bler a ne kod nas omraženi, kao uostalom i svi Amerikanci, Bil Klinton.
Korisnikov avatar
By smaug
^ Ah, ne nikako medju Kristi, Dojla, Stokera...Poa....
Ovo malo sto sam pocela (smrdljivi posao....nedeljom!) je grooozno napisano. Sve sama opsta mesta i klisei...
Uzas. Ne znam zasto/kako mu niko ovo nije pogledao.
Al hajde da docitam pa da se javim.

Zaista nista niko nije rekao povodom knjige? Bas zanimljivo....
A jel' ima da se pazari na engleskom?
Zanima me tvoje (i Ulixovo) misljenje o knjizi.
By Simor
@smaug, ja još nisam video da ima izdanje na engleskom po knjižarama, ali moguće da će se moći pronaći na Sajmu knjiga. Verovatno će biti prevedeno i na srpski - bar su do sada preveli Baraka Obamu, Bila Klintona i, oh uh, nezaobilaznog Vladimira Putina.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Orlando the Lady

Zasto?
-Boli me stomak...

Neka druga majka bi mozda i posumnjala u iskrenost svoje cerke: nije tajna da deca beze iz skole pod izgovorom da su bolesna. Cas ih boli glava, cas stomak, cas nesto trece- narocito u nane kada nisu naucila lekciju ili se plase teskog kontrolnog. Ali Milica :love: je bila ispravna i poslusna devojcica i, sto je najvaznije, :awesome: volela je da uci.
Zato se mama ozbiljno uplasila: kakva je to bol u stomaku? Devojcici ce uskoro jedanaesta godina< to bi vec mogao biti bol fizioloske prirode, a ona nije upozorila kcerku, nista joj nije objasnila... Uostalom, jedanaest godina... Nije li, ipak, jos suvise rano za menstruaciju?

(...)

Odmah su ti objasniti... Kao sto biljka ne moze odmah da stvori seme za buducu biljku, nego prvo mora da poraste, ojaca, procveta, isto tako i drugi zivi organizmi dugo sazrevaju pre nego sto postanu sposobni da stvore potomstvo. Narocito je coveku, kao najvisem Bozjem stvorenju, potrebno mnogo vremena za bracno sazrevanje...''

meni je ovo:

"Narocito je coveku, kao najvisem Bozjem stvorenju, potrebno mnogo vremena za bracno sazrevanje...''

naprosto odvratno
By dukkehjem

Zasto?
-Boli me stomak...

(...)

:pucaodsmeha:

ot: Budenbrokove
By Ulix
Slobodna deca Samerhila, Aleksandar S. Nil

Danas sam je našao kod onih prodavaca kod Vukovog spomenika, neko je vežbao matematiku na pretposlednjoj stranici i prosuo kafu preko prvog poglavlja. :love:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
To je divno... kako ja volim te TUDJE knjige... u svakom slucaju kupovina njih je vece zadovoljstvo od kupovine novih knjiga.
Korisnikov avatar
By nsBeckie

To je divno... kako ja volim te TUDJE knjige... u svakom slucaju kupovina njih je vece zadovoljstvo od kupovine novih knjiga.
da, definitivno... i ja obozavam da kopam po polovnim knjigama, uvek nadjem nesto dobro
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by bas bleu

a brilliant piece of beckett trivia: samuel beckett is the only nobel literature laureate who played first-class cricket and is mentioned in wisden cricket almanack, the cricket bible.
znas kako bi ti sad moj mladji brat rekao... ,,idi leci se" :lol:
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by bas bleu

a brilliant piece of beckett trivia: samuel beckett is the only nobel literature laureate who played first-class cricket and is mentioned in wisden cricket almanack, the cricket bible.
znas kako bi ti sad moj mladji brat rekao... ,,idi leci se" :lol:
a sta bi tek mogla da ti kazem o jejtsu, da je u programu :pervert:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
E, zamisli. Nema Jejtsa, Foknera, i Virdzinije, a ja se zacitala.Mislim, spremila. Mislim, najvise se radovala tim pitanjima. Ali neka, ,,nece se baciti''.
Korisnikov avatar
By horus.
"umetnost komuniciranja"...

(pa se zato zavadio sa pola foruma... :lol: )...
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!