Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Jesu li grci neradnici?

Jesu
14
42%
Nisu
8
24%
EU sisu!
11
33%
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by horus.
Originally posted by deran
potpuno su isti kao srbi
sustina ove problematike...

balkanski sljam narodi...
Šljam, pile moje, nema nacionalnost, samo ti to tek treba da otkriješ. Takođe, jedna bitna razlika je što je Grčka ekonomski razvijena zemlja, dok ostale balkanske zemlje to nisu i ne treba ih olako trpati u isti koš.

@Deran: grčki studenti su dolazili u Srbiju jer 1. nisu uspeli da upišu (besplatni) univerzitet u Grčkoj, 2. nisu imali para ni kvalifikacija da se upišu na dobre zapadne univerzitete. Znači to nije reprezentativan uzorak. Krivi su Srbi što im dopuštaju da studiraju bez ikakvih kriterijuma da bi ih izmuzli za školarine (i mito), izbio je i skandal onomad -- Grčka jedno vreme nije priznavala diplome Kragujevačkog univerziteta.

Moja iskustva sa grčkim studentima (u Grčkoj i Americi) jeste da su veoma vredni, disciplinovani, solidarni, i generalno imam najlepše mišljenje o njima.
By ~ Le Saint X ~
Ja volim grcke bogove
Apolona posebno

kao i suVlaki
i
giros

:D

i pesmu

POU PERPATAS
:)
By mythe
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako
Originally posted by mythe

pa stanovnici stabilnih zemalja, zemalja koji drze do monetarne discipline i ne trose vise od zaradjenog, budu reagovali tako sto se na sledecim izborima bude povecao broj glasova za protivnike EU. Jer stvarno, zasto mi sa severa da dajemo novce Grcima (i to 110 milijardi), njihov manjak u budzetu je njihov problem, tko je trosio nezaradjeno, neka to i vraca. Licno sam za ili da se Grcka izbaci iz eurozone (mada to bude islo malo teze) ili da se pojedine zemlje vrate vlastitotoj valuti (laksi put). I dalje, jer slucajno da zemlja sa juga Europe pravi probleme (Grcka), kao i nezvanicne price da su i Spanija i Portugal pred slicnim problemom. Cekaj kako to da u ovakvim pricama uvek drzave sa juga se nalaze u financijskim problemima i traze pomoc sa severo-zapada, a ne obratno? SLucajno?
Nisu samo sa juga, npr. Irska nije južnoevropska država:
http://mediaserver.fxstreet.com/Reports/fb1ab121-cdbd-493a-b635-c9425e6909d6/a02+global-debt-crisis-country-bankruptcy-risk_20100419124656.gif

"Whilst the mainstream press these past two months has been obsessed with the Greek debt crisis, the above graph clearly illustrates that a far larger debt crisis looms in Ireland that could soon transplant Greece in the debt crisis headlines over the coming months"

Izvor
i zasto je vazan taj link na Irsku? Jel mozda Irska zatrazila pomoc od 110 milijardi eura???
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by mythe

i zasto je vazan taj link na Irsku? Jel mozda Irska zatrazila pomoc od 110 milijardi eura???
Još uvek nije, što ne znači da neće...
Samo budi strpljiv!
By mythe
znaci, Irska nije zatrazila pomoc. Kada i ako zatrazi pricacemo o tome ;) Ako do tada euro uopste i bude postojao. Iskreno se nadam da ce se Holandija ubrzo (nakon sto u junu gospodin Wilders pobedi na izborima) izaci iz eurozone i vratiti se dobrom starom guldenu :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
a odakle su izvadili tih 110 milijardi, mene to jako zanima
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by AngraMaina
potpuno su isti kao srbi

Šljam, pile moje, nema nacionalnost, samo ti to tek treba da otkriješ. Takođe, jedna bitna razlika je što je Grčka ekonomski razvijena zemlja, dok ostale balkanske zemlje to nisu i ne treba ih olako trpati u isti koš.
to koliko su ekonomski razvijeni pokazalo je laziranje knjiga... :bubbles:

+ za tu "ekonomsku razvijenost" najzasluzniji je geografski polozaj grcke (more, more, more), ali sustinski, kao narod nisu nista manje musavi od slovena...

elem, negde je se pokazalo da su ti temperamentniji narodi mahom manje vredni (eufemizam koristim ja :kosa: ) u odnosu na hladne, "proracunate" narode (primera radi zemlje beneluksa)...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
potpuno su isti kao srbi

+ za tu "ekonomsku razvijenost" najzasluzniji je geografski polozaj grcke (more, more, more), ali sustinski, kao narod nisu nista manje musavi od slovena...

elem, negde je se pokazalo da su ti temperamentniji narodi mahom manje vredni (eufemizam koristim ja :kosa: ) u odnosu na hladne, "proracunate" narode (primera radi zemlje beneluksa)...
Operišeš stereotipima i rasističkim predrasudama ("musavost Slovena"?! speak for your fckn' self).

Za tu ekonomsku razvijenost najzaslužniji je RAD. Grčka ima veoma loš geografski položaj -- rasuta na 2000 ostrva, neplodna krševita zemlja, neprohodne planine, van glavnih evropskih saobraćajnica, loša klima za privredu (ekstremne temperature, niske padavine, požari), trusna zona (zemljotresi, vulkani). Pa su opet probili kanale, autoputeve, mostove, povezali ostrva najvećom trajektnom mrežom na svetu, plasiraju proizvode na sva svetska tržišta, udeo grčkog kapitala je vrlo visok u jugoistočnoj Evropi i na Bliskom istoku, članovi su svih značajnih međunarodnih institucija i Saveta bezbednosti. To je verovatno zato što su manje vredni i musavi.

A i s tim turizmom me više nervirate. Turizam nije pao s neba nego je rezultat dugogodišnjeg rada na promociji Grčke i ulaganja u turističku infrastrukturu i regionalni razvoj. Na tome su radile generacije Grka od 1950-ih pa na ovamo. To što je grčka priroda prelepa nije ni izbliza dovoljno da se ostvari veliki prihod od turizma.

PS. Ako ćemo o predrasudama i Beneluxu, nemam najsrećnija iskustva sa ličnom higijenom stanovnika tih država, da ne kažem da su povremeno upadljivo smrdeli na znoj (dok nikad, ali nikad nisam upoznao Grka koji ne održava ličnu higijenu). Atinski metro je čist kao suza i miriše na deterdžent od limuna, dok je briselski pun govana i pacova, isto kao i njujorški for that matter, itd.
Korisnikov avatar
By horus.
potpuno su isti kao srbi

Operišeš stereotipima i rasističkim predrasudama ("musavost Slovena"?! speak for your fckn' self).

Za tu ekonomsku razvijenost najzaslužniji je RAD. Grčka ima veoma loš geografski položaj -- rasuta na 2000 ostrva, neplodna krševita zemlja, neprohodne planine, van glavnih evropskih saobraćajnica, loša klima za privredu (ekstremne temperature, niske padavine, požari), trusna zona (zemljotresi, vulkani). Pa su opet probili kanale, autoputeve, mostove, povezali ostrva najvećom trajektnom mrežom na svetu, plasiraju proizvode na sva svetska tržišta, udeo grčkog kapitala je vrlo visok u jugoistočnoj Evropi i na Bliskom istoku, članovi su svih značajnih međunarodnih institucija i Saveta bezbednosti. To je verovatno zato što su manje vredni i musavi.

A i s tim turizmom me više nervirate. Turizam nije pao s neba nego je rezultat dugogodišnjeg rada na promociji Grčke i ulaganja u turističku infrastrukturu i regionalni razvoj. Na tome su radile generacije Grka od 1950-ih pa na ovamo. To što je grčka priroda prelepa nije ni izbliza dovoljno da se ostvari veliki prihod od turizma.

PS. Ako ćemo o predrasudama i Beneluxu, nemam najsrećnija iskustva sa ličnom higijenom stanovnika tih država, da ne kažem da su povremeno upadljivo smrdeli na znoj (dok nikad, ali nikad nisam upoznao Grka koji ne održava ličnu higijenu). Atinski metro je čist kao suza i miriše na deterdžent od limuna, dok je briselski pun govana i pacova, isto kao i njujorški for that matter, itd.
negde, sve zemlje kada ulaze u eu imaju u glavi ideju o lalalendu... na kraju se ispostavi da je u pitanju zemlja dembelija i da bez motike, nema 'leba...
dala baba dinar da udje u kolo, a 3 da iz njega izadje (tako nesto :nerd: )... cela ta bajka o eu je bas i namenjena musavim narodima koji se pale na te price o boljem zivotu sa manje rada...
kazes los geografski polozaj, bla, bla... pa i juzna koreja ima jako los g. polozaj... neplodno zemljiste, siromasna rudama i sirovinama, ali su zato jako razvijeni i to zahvaljujuci radu (o kome ti drobis ovde vezano za grke) i obrazovanju...
e sad, naravno da svoje stavove gradim delom na predrasudama... ali ni o jednom narodu se ne moze generalno govoriti, a da nema predrasuda, jer cim se krene sa relativizovanjem, odmah to zahteva otklon od teme i strikno sudjenje o svakom pojedincu ponaosob... :angramaina:

:kosa:
Korisnikov avatar
By AngraMaina

negde, sve zemlje kada ulaze u eu imaju u glavi ideju o lalalendu... na kraju se ispostavi da je u pitanju zemlja dembelija i da bez motike, nema 'leba...
dala baba dinar da udje u kolo, a 3 da iz njega izadje (tako nesto :nerd: )... cela ta bajka o eu je bas i namenjena musavim narodima koji se pale na te price o boljem zivotu sa manje rada...
kazes los geografski polozaj, bla, bla... pa i juzna koreja ima jako los g. polozaj... neplodno zemljiste, siromasna rudama i sirovinama, ali su zato jako razvijeni i to zahvaljujuci radu (o kome ti drobis ovde vezano za grke) i obrazovanju...
e sad, naravno da svoje stavove gradim delom na predrasudama... ali ni o jednom narodu se ne moze generalno govoriti, a da nema predrasuda, jer cim se krene sa relativizovanjem, odmah to zahteva otklon od teme i strikno sudjenje o svakom pojedincu ponaosob... :angramaina:

Stvarno ne razumem o čemu ovde govoriš, i šta želiš da kažeš. Ali stvarno. :neznam:
Korisnikov avatar
By Vel boy

pa i juzna koreja ima jako los g. polozaj... neplodno zemljiste, siromasna rudama i sirovinama, ali su zato ...........
e ovo prvi put chujem. chuj Juzna Koreja "ima jako losh g. polozaj, neplodno zemljishte.....".
pa, ako se losha g. polozajnost :giggle: meri po udaljenosti od Evrope, onda, mozda, ali biti izmedju Kine i Japana te severno od Hong Konga i Tajvana i juzno-jugoistochno od Rusije i reci "jako losh g. polozaj, neplodno zemljishte...." je nonsense. neplodno zemljishte? zashto? :neznam:

elem, drago mi je da sam od Angre saznao da Atina ima tako dobar metro. :)
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Vel boy

pa i juzna koreja ima jako los g. polozaj... neplodno zemljiste, siromasna rudama i sirovinama, ali su zato ...........
e ovo prvi put chujem. chuj Juzna Koreja "ima jako losh g. polozaj, neplodno zemljishte.....".
pa, ako se losha g. polozajnost :giggle: meri po udaljenosti od Evrope, onda, mozda, ali biti izmedju Kine i Japana te severno od Hong Konga i Tajvana i juzno-jugoistochno od Rusije i reci "jako losh g. polozaj, neplodno zemljishte...." je nonsense. neplodno zemljishte? zashto? :neznam:
ne mogu sad da kopam po netu, jako sam umoran, ali j. koreja je u proslosti (valjda do 60-ih god.) bila jako siromasna, jer je svoju ekonomiju bazirala na poljoprivredi i industriji koja je prakticno bila unistena posle rata...
kasnije krece expanzija i ekonomski bum, gde se u roku od 30 godina situacija drasticno menja i od najsiromasnijih, postaju prakticno najbogatiji...
sirovine koje koriste u industriji, 90 i nesto % uvoze, jer su po tom pitanju siromasni...
inace, nadovezao sam se na angrin komentar kako grcka ima jako neplodno zemljiste, te sam uzeo koreju za primer koja uvozi sirovine i to je uopst ene sprecava da bude ekonomski superiorna... uopste nisam imao na umu zemlje koje je okruzuju...
Korisnikov avatar
By horus.

Stvarno ne razumem o čemu ovde govoriš, i šta želiš da kažeš. Ali stvarno. :neznam:
ajd' dobro...
Korisnikov avatar
By Vel boy
@horus, onda, jako losh g. polozaj ti je bezveze, zar ne.

uz to, i Angra je fino bio naveo da se i Grchka naradila da bi od one krshi i razbacanosti po morima napravila kako-tako respektabilnu zemlju.
By Simor
2kune, mislim da su učenici promašili temu - nekako se od, usput pomenute, prevelike potrošnje (u odnosu na ono što se ima) i zaduženosti stiglo do govana u metrou, pa predlažem da ih kazniš jednom neprelaznom ocenom.

Tek, ovaj forum postiže napredak - do sada su smrdeli Romi, Albanci, Bošnjaci i Turci, a u ovoj temi je klupko ubrzano počelo da se odmotava, pa smo prvo saznali da smrde Grci, onda smo saznali da smrde Sloveni, pa da smrde građani zemalja Beneluxa, a dobili smo podatak i da ljudi u Atini ne seru nego produkte svog varenja izbacuju valjda suzama ali svakako sa mirisom limuna, dočim građani Njujorka i Brisela niš' drugo ne rade nego, jel' te, seru pacove.

:vijaca:
Korisnikov avatar
By 2kune
Dragi simore, učenici uopće nisu promašili temu; velebilje se s pravom zabrinulo zarad moje zaskočljivosti... :lukavi:
Vrlo mi je drago što je napokon netko primjetio pravi smisao i, još važnije, prave autore ove teme (jer ja sam tek skromna kućanica što joj je, jadnoj, ispala koska iz prepune torbe za spizu), kojima zbog očekivano iskazane kreativnosti sljeduje, ne neprolazna ocijena, već pravi pravcati :oskar:
Eto, to je moj mali umjetnički poklon moderatorskom timu... :hvala: Kome još trebaju srbi i hrvati zbog tako svakodnevne stvari? :sweet:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
2kune, ja sam kao i obično zadivljen sposobnošću pojedinih učesnika tvoje diskusije da svemu, pa i svojim najočiglednijim zabludama, pristupe bez trunke kritičke refleksije. Jer, opšte je poznato da briselska govna ne smrde -- i negiranje njihovog smrada nekako stoji u centru ideološke pozicije dotičnih (ignorišući činjenicu, koju je lepo istakla drugarica Dušanka, da su najveći kritičari Zapada na samom Zapadu, te da je njegova najznačajnija tekovina upravo kritički duh) -- i da čim jedna država postane članica EU, njeni stanovnici momentalno prestanu biti primitivni Balkanci i počnu srati isključivo zlatne zvezdice na plavoj podlozi.

Ali ćemo zato do u besvest ponavljati otrcane i netačne stereotipe, kao što je onaj da su Grci neradnici i prevaranti, a malopre čusmo i musavi -- i to će s najvećom slašću tvrditi oni koji ama baš nikakvog kontakta s tom zemljom i narodom nemaju.
Korisnikov avatar
By 2kune
ma to je zato što takovi jesu virtualno-digitalna bića, pa su u stanju samo dodjeliti dvije solucije upitu 'smrad briselskih govana', a to je ili 0 ili 1... ironija je u tome što ih upravo ta linearnost svrstava jako južno, da ne velim tu prečestu riječ na 'b'...
Korisnikov avatar
By CrniMedved
nije mi jasno Grci nisu imali gradjanske ratove, niti sankcije kao mi a opet su propali.

Sve ovo me navodi da mislim da su neradnici, a to sto nisu toliko lepi moze da im bude samo otezavajuca okolnost
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by CrniMedved

nije mi jasno Grci nisu imali gradjanske ratove, niti sankcije kao mi a opet su propali.

Sve ovo me navodi da mislim da su neradnici, a to sto nisu toliko lepi moze da im bude samo otezavajuca okolnost

:roll:
Korisnikov avatar
By horus.
i kada se zatvara glasanje i proglasavaju rezultati ankete? :bubbles:

e da, autor teme se nije konkretno izjasnio po pitanju iste... :sudija:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by CrniMedved

:ubise:

OK, ovo ti je prva poruka na forumu. Udahni, napni se i pokušaj još jednom.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Darvina mi miloga, kakva gomila neobjektivnih olajavnja "drugih" na jednom mestu. Kako bi samo Teofil P imao inspiraciju od svih vas!!!

Da vas nauci cika Njuskalo (btw, za ovo sto cu da izjavim imam pismenu potvrdu nadlezne institucije da znam sta pricam):

Grcki problem je u domenu nefunkcionisanja fiskalnog sistema (gledaoce sa jeftinijim ulaznicama: drzavnog budzeta), sto u ovom konkretnom slucaju ima 2 glavna problema:
1. masovnog izbegavanja placanja poreza i
2. odsustva cvrste discpiline u trosenj raspolozivih iznosa

Sto se tice pitanja iz ankete, mislim:

- da su i Srbi i Hrvati veci neradnici od Grka
- da su stanovnici teme posebno veliki neradnici :P
Korisnikov avatar
By Loni
Osim ovoga što nJuškalo kaže, veliki problem je i nepotizam.
Samo tri familije se menjaju u vrhu.
Premijer otac, pa neko drugi, pa premijer sin.

Toliko je razrađen mehanizam vlasti da niko van poznatih familija ne može ništa da postigne.

Nikad se nisam divio savremenim Grcima.
Za veću mi je pohvalu Turska jer bolje biti najnapredniji od muslimana nego najkonzervativniji od hrišćana.

Možete zamisliti koliko je jedna država nesposobna kad joj ni 13 000 km morske obale ne pomaže da ima dobru ekonomiju.

To je kao kad bi čovek imao 2 stana, koja izdaje.
Hrvatska bi, simbolično gledano, sa oko 5 800 km obale bila porodica s jednim izdatim stanom,
a Grčka sa oko 13 000 km, porodica s 2 stana, koja izdaju, a treći u kom žive.

E pa kad ni to nije dovoljno za prohteve porodice, i da još uđu u dugove i sjebu ekonomiju, onda možete misliti o kakvoj se lošoj organizaciji radi.
Nema opravdanja.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

.......Nikad se nisam divio savremenim Grcima.
Za veću mi je pohvalu Turska jer bolje biti najnapredniji od muslimana nego najkonzervativniji od hrišćana. ............
apelujem da se ne ide u ovakav oblik offtopikovanja Grchka vs. Turska i obratno. ne samo shto su generalizovanja vec i klizav teren koji je u "vlasnishtvu" pomenutih zemalja.
ni ja se nemam shta diviti npr. Grchkoj ali to ne znachi da ne uvazavam odredjene razvoje situacija iz proshlosti........ dalje, svaka chast progresivnom delu Turske (shto je uglavnom Istanbul, Izmir i ostali veci gradovi zapadnog i centralnog dela zemlje) i naprednim od Turaka, ali i Turska je puna kontrasta i nekonzistentnosti.
Grchka jeste da ima problem shto joj konzervativna GPC puno toga diktira, ali nadati se je da ce i to ubrzo biti smanjeno.

@Njuskalo, sve se slazem, samo da li bash "svi mi" koji smo postovali ovde zasluzujemo kritike? jeste da je vecina ovde zasluzila te kritike ali nismo svi. :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!