Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
Originally posted by walt333
Originally posted by Ulix
Originally posted by walt333

Dubravka Ugresic - Muzej bezuvjetne predaje :love: :love: :love: :love: :love: kako je moguce da mi je ova zena izmicala sve ove godine:alikako:
Ta knjiga je prelepaaaaaa! :hyper:
Vucaram je sa sobom po ceo dan. A kakve su ostale? ako si ih mozda citao :cita:
Nisam čitao Ministarstvo boli i Baba Jaga je snijela jaje - obe knjige su u planu za čitanje u najskorijoj budućnosti - ali ostalo jesam; meni se najviše dopao Muzej bezuvjetne predaje - i svim ljudima u mojoj okolini - ali su joj i eseji zaista sjajni (Zabranjeno čitanje, Američki fikcionar, Nikog nema doma), vrlo duhoviti i pronicljivi. Jedino me pripovetke nisu oduševile, čitao sam jednu zbirku, zove se Život je bajka.

A imaš i na sajtu Peščanika dosta njenih tekstova.

:sesir:
Korisnikov avatar
By walt333

Nisam čitao Ministarstvo boli i Baba Jaga je snijela jaje - obe knjige su u planu za čitanje u najskorijoj budućnosti - ali ostalo jesam; meni se najviše dopao Muzej bezuvjetne predaje - i svim ljudima u mojoj okolini - ali su joj i eseji zaista sjajni (Zabranjeno čitanje, Američki fikcionar, Nikog nema doma), vrlo duhoviti i pronicljivi. Jedino me pripovetke nisu oduševile, čitao sam jednu zbirku, zove se Život je bajka.

A imaš i na sajtu Peščanika dosta njenih tekstova.

:sesir:
Hvala na preporuci:peace:
Korisnikov avatar
By Tungi

On the Road, Jack Kerouac - čitam delove, skoro sam obnavljao gradivo u celini. Ugledao sam je na polici i nisam mogao da odolim. :love:

Danas sam trazio i prevrnuo pola knjizara po gradu,trazeci Kerouaca,bilo sta,a da nije On the road,citao sam je nebrojeno puta.
By Ulix
Originally posted by Tungi

On the Road, Jack Kerouac - čitam delove, skoro sam obnavljao gradivo u celini. Ugledao sam je na polici i nisam mogao da odolim. :love:

Danas sam trazio i prevrnuo pola knjizara po gradu,trazeci Kerouaca,bilo sta,a da nije On the road,citao sam je nebrojeno puta.
I ja. I nikako da mi dosadi. Njegove rečenice se same od sebe čitaju. :love:

Ne znam da li je bilo šta drugo prevedeno, osim On the Road; a i to ne znam kako je prevedeno, strah me da čitam na srpskom. :maska:
By Simor

Ne znam da li je bilo šta drugo prevedeno, osim On the Road; a i to ne znam kako je prevedeno, strah me da čitam na srpskom.
Prevedeni su i "Darma lutalice" i "Satori u Parizu". Ne znam da l' još šta, ali to ima kod mene u biblioteci.

Btw, Ulixandra, nabavih Rendovu na srpskom. :rock:
Korisnikov avatar
By Srklet
karlin način / željana giljanović

rvacki chick-shit. osjecam se zaglupljeno nakon dvadeset procitanih stranica. fakat necu izdrzati do kraja.

evo reprezentativan citat: "Kasno proljeće u Zagrebu, isto kao u Berlinu, Cape Codu i Zenici. Hormoni, gležnjevi, zubi, dekoltei. Crveno, kratko, šareno. Žudnja je hodala Ilicom uzvodno i nizvodno."

:wtf:
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Popeye

evo reprezentativan citat: "Kasno proljeće u Zagrebu, isto kao u Berlinu, Cape Codu i Zenici. Hormoni, gležnjevi, zubi, dekoltei. Crveno, kratko, šareno. Žudnja je hodala Ilicom uzvodno i nizvodno."

Ovo bi meni bila preporuka za ne-čitanje. :sixto:
Korisnikov avatar
By Mars
Slika

Još ovaj putopis da završim, i još jedan posle njega - i uzimam nešto drugo, obećavam (sebi).
Korisnikov avatar
By Srklet
život nastanjen sjenama / ivan aralica

:jbg: :lol:
Korisnikov avatar
By Torry
Avanture nevaljale devojcice=onaj spanac,,,zaboravih mu ime
Korisnikov avatar
By dharmox
Ivan Kušan: Naivci

Mnogo volim ovaj roman i rado mu se vraćam. :cita:
Korisnikov avatar
By Mage
Den Simons: Hiperion

Obožavam SF :hyper:
Korisnikov avatar
By blueberry
"11 Minuta" Paulo Koeljo
Ostalo jos nekih 20ak stranica do kraja.
Korisnikov avatar
By Tungi
Aldous Huxley-Vrata percepcije
Korisnikov avatar
By dharmox
Čitam naporedo Nabokovljevu Prozirnost stvari i Vinaverovu Pantologiju.
By Ulix
Sive duše, Filip Klodel

Za sada banalno. Ali dobro, tek sam počeo. :iskusenje:
Originally posted by dharmox

Nabokovljevu Prozirnost stvari
:love:

Meni je ta knjiga ostala u jako lepom sećanju. Od mnogo sjajnih osobina koje je Nabokov kao pisac imao, sposobnost da me razneži uglavnom nije nikada bila jedna od njih, osim eto, u toj knjizi i u Look at the Harlequins! ... dve poslednje knjige koje je objavio.

Sad mi se odjednom obnavlja gradivo. :hyper:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
:D

I ja sam opet u fazi obožavanja Nabokova, ali sam dohvatila "Smeh u tami", koji ranije nisam čitala. Čitam, i sve mi se čini da odnekud čujem zvuk filmskog projektora.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Dzelajza Rouz

:D

I ja sam opet u fazi obožavanja Nabokova, ali sam dohvatila "Smeh u tami", koji ranije nisam čitala. Čitam, i sve mi se čini da odnekud čujem zvuk filmskog projektora.

:up:

Jedino sto sam procitao od njega je "U znaku nezakonito rodjenih" i "nekako" razumeo...
By Guion Nerville
Originally posted by Popeye

karlin način / željana giljanović

rvacki chick-shit. osjecam se zaglupljeno nakon dvadeset procitanih stranica. fakat necu izdrzati do kraja.

:wtf:
gospode
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!