Originally posted by Stripi
A i opet, kažem, nisu imali mandat za korištenje oružja. Dakle, i da su se upustili u borbu i nekim čudom preživjeli, još bi odgovarali pred vojnim sudom.
Aha, to sigurno, posebno bi odgovarali na vojnom ili nekom međunardnom sudu... Možda čak baš u svom Hagu

. . .

Isto kao i SAD što odgovara za svoje mnoge lepe i korisne operacije svuda i posvuda...

Mogućnost krivičnog gonjenja po vojnom/ratnom osnovu neke od država NATO-a, posebno tih velikih sila, je, nažalost, ravna nuli, sta god da je zgrešila ili pak ignorisala, nek me neko ispravi primerom ako gresim... Ali to je prosto tako, raspodela moći, uticaja & ostalo...
Enivej, izjava je hit, i dokazuje da konzervativaca i protivnika liberalnih stavova prema manjinama ima svuda, samo je bitno koliko se mnjenje sa njima slaže i koliko zapravo dolaze do izražaja. Mada kad je neko "sa Zapada" to tako sročio, već vidim to kao povoljan vetar i našim sokolovima za još gora hejtovanja...
Inače, ako država (ili tim pre međunarodni pakt) ima dobro organizovanu profesionalnu dobrovoljnu privatnu vojsku, ti ljudi su u nju usli u nameri da im u tom momentu to bude primarni poziv; po tom osnovu oni bi trebalo da budu mnogo odgovorniji za svoje postupke (da ne kazem i efikasniji) od gomile na prepad mobilisanih građana sa drugim zanimacijama i amatera dobrovoljaca, mada naravno da svaki rat i sukob imaju dve strane, još kad se tako treća profi neutralna mirovnjačka umeša, bude veselo skroz... Ali mi se tako sve nešto javlja ono "da su hteli - mogli su" (edit: da spreče), ali to sam samo ja... Svakako, nema to blage veze sa homoseksualnošću u njihovim redovima, njima tek to ne bi trebalo da bude bitno. Nego je ova izjava tipično korišćenje levih opštih argumenata za propagiranje svojih ličnih stavova i ideja svoje političke skupine ili čega god.