Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Stripi

A i opet, kažem, nisu imali mandat za korištenje oružja. Dakle, i da su se upustili u borbu i nekim čudom preživjeli, još bi odgovarali pred vojnim sudom.
Jašta! Tko će pederima dat dozvolu za korištenje oružja? Daklem, točno je da su krivi pederi. :cowboy:
Korisnikov avatar
By Delete

A i opet, kažem, nisu imali mandat za korištenje oružja. Dakle, i da su se upustili u borbu i nekim čudom preživjeli, još bi odgovarali pred vojnim sudom.
I gle paradoksa: ovako nikome nece odgovarati, iako je toliko ljudi izgubilo zivot...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Holandski sud zaštitio UN u “slučaju Srebrenica"

Potvrđena odluka iz 2008. godine, porodice žrtava pred holandskim sudovima ne mogu da tuže Ujedinjene Nacije i traže odštetu.

Na ovakvu odluku Apelacionog suda u Hagu od utorka, advokati porodica žrtava najavili su da će, ako bude potrebno, slučaj izneti pred Vrhovni sud Holandije i Evropski sud pravde.

U obrazloženju današnje presude kaže se da UN uživaju imunitet u skladu s međunarodnim konvencijama. Odlukom Apelacionog suda potvrđena je presuda Okružnog suda u Hagu iz 2008. godine.
Korisnikov avatar
By Delete
Sheytane, koji je tvoj stav po pitanju te vesti, koju si kopirao?
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Delete
I gle paradoksa: ovako nikome nece odgovarati, iako je toliko ljudi izgubilo zivot...
Nije li zbog tog bataljuna pala nizozemska vlada?
A i iskreno, ako je ta vojska ubila par tisuća ljudi u Srebrenici, šta je jedan mali bataljun vojnika mogao uopće tamo napraviti? Ali onako, baš iskreno.
Ja ne vidim da su oni mogli učiniti jako puno za te jadne ljude, osim što su uspjeli prokrijumčariti par ljudi za koje su dali papire da rade za njih. Pokolj se mogao eventualno izbjeći nkom jačom međunarodnom vojnom intervencijom ali ta šačica vojnika nije mogal nešto puno napraviti. Kamo sreće da je mogla.
Korisnikov avatar
By Srklet
eh, krivi su nizozemci sto nisu sprijecili srbe da pocine genocid... :tushe:
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Opet nista od rezolucije. Ceo jebeni dan se fajtaju u skupstini i opet nista nisu uradili.
Korisnikov avatar
By Srklet
http://www.pescanik.net/content/view/4794/161/

Povrh heterosrodstva sa Mladićem i inima, ono što je bilo jasno iz Sheehanovog bulažnjenja pred senatskim Komitetom je to da je Sheehana (koji se penzionisao 1997.) pregazilo vrijeme. On je mužjak iz prošlog, hladnoratnog stoljeća, što će reći da je pred njim uspješna budućnost puna palamuđenja po desničarskim tribinama. Sva je prilika da će senatski Komitet za oružane snage, čiji je predsjedavajući senator Levin, s pika odbacio đeneralove besmislice, preporučiti ukidanje "ne pitaj, ne pričaj" politike u američkoj armiji, što će Obama onda i uraditi. U vrlo bliskoj budućnosti, niko se više neće baviti prisustvom deklarisanih homoseksualaca u američkoj vojsci, kao što se niko više - osim sumanutih ultradesničara - ne bavi prisustvom deklarisanih žena, kojem su se onomad jednako energično odupirala Sheehanova mudobraća. Budući deklarisani homoljub i ženoljub, a i nikakav rodoljub, ja to ne mogu da dočekam. Kao što ne mogu da dočekam ni da konačno dohaka najkurčevitiji srpski junak, đeneral Ratko Mladić, sjeme mu se heteroseksualno zatrlo.
By str00ja

Aha, to sigurno, posebno bi odgovarali na vojnom ili nekom međunardnom sudu... Možda čak baš u svom Hagu :awesome: . . . :misli: Isto kao i SAD što odgovara za svoje mnoge lepe i korisne operacije svuda i posvuda... :nope: Mogućnost krivičnog gonjenja po vojnom/ratnom osnovu neke od država NATO-a, posebno tih velikih sila, je, nažalost, ravna nuli, sta god da je zgrešila ili pak ignorisala, nek me neko ispravi primerom ako gresim... Ali to je prosto tako, raspodela moći, uticaja & ostalo...

Enivej, izjava je hit, i dokazuje da konzervativaca i protivnika liberalnih stavova prema manjinama ima svuda, samo je bitno koliko se mnjenje sa njima slaže i koliko zapravo dolaze do izražaja. Mada kad je neko "sa Zapada" to tako sročio, već vidim to kao povoljan vetar i našim sokolovima za još gora hejtovanja...

Inače, ako država (ili tim pre međunarodni pakt) ima dobro organizovanu profesionalnu dobrovoljnu privatnu vojsku, ti ljudi su u nju usli u nameri da im u tom momentu to bude primarni poziv; po tom osnovu oni bi trebalo da budu mnogo odgovorniji za svoje postupke (da ne kazem i efikasniji) od gomile na prepad mobilisanih građana sa drugim zanimacijama i amatera dobrovoljaca, mada naravno da svaki rat i sukob imaju dve strane, još kad se tako treća profi neutralna mirovnjačka umeša, bude veselo skroz... Ali mi se tako sve nešto javlja ono "da su hteli - mogli su" (edit: da spreče), ali to sam samo ja... Svakako, nema to blage veze sa homoseksualnošću u njihovim redovima, njima tek to ne bi trebalo da bude bitno. Nego je ova izjava tipično korišćenje levih opštih argumenata za propagiranje svojih ličnih stavova i ideja svoje političke skupine ili čega god.
By str00ja

Nije li zbog tog bataljuna pala nizozemska vlada?
A i iskreno, ako je ta vojska ubila par tisuća ljudi u Srebrenici, šta je jedan mali bataljun vojnika mogao uopće tamo napraviti?
Jeste, zbog toga i jeste pala, ali nije mi to neko zadovoljenje pravde baš. Pala je i ovdašnja vlada pa se nešto niko nije tu zadovoljio, daleko od toga da kažem da su trebali i naše krivce da zaborave, kao što svoje evidentno jesu. A kad bi Holanđani eventualno i krivično gonili nekoga za Srebrenicu, ne bi sigurno gonili (bar ne samo) mali bataljon vojnika, već odgovarajuće činovnike, jer ako si ti preuzeo odgovornost da mirovno intervenišeš na nekom prostoru, jeste malo i priglupo, ali ko ti kriv što nisi poslao više snaga kad ti je već stalo da sprečiš takve pokolje. Ne ti naravno, razumeš me :) No, svakako da, paradoksalno, jedan aršin pravde i rezona stvari za sve ne postoji.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by str00ja
Aha, to sigurno, posebno bi odgovarali na vojnom ili nekom međunardnom sudu... Možda čak baš u svom Hagu :awesome: . . . :misli:
Paradoskalno, no tako je. Kršili bi mandat i zapovjedi i kao takvi bi bili suđeni. Naravno da smo mi svi u tom trenutku htjeli da nam se sa neba spuste Mighty Morphin Power Ranger's i sve nas spasu od pokolja, granatiranja i paljenja kuća te rušenja čitavih gradova no to nije ono što smo tražili. Mi smo tražili tada mirovne snage, snage koje su tu bile da u tom trenutku razgraniče zaraćene strane, naprave tampon zone i ništa više. Nisu imale mandat za upotrebu oružja. Može to nama biti nelogično, smiješno i tragikomično ali je tako.
Isto kao i SAD što odgovara za svoje mnoge lepe i korisne operacije svuda i posvuda... :nope: Mogućnost krivičnog gonjenja po vojnom/ratnom osnovu neke od država NATO-a, posebno tih velikih sila, je, nažalost, ravna nuli, sta god da je zgrešila ili pak ignorisala, nek me neko ispravi primerom ako gresim... Ali to je prosto tako, raspodela moći, uticaja & ostalo...
PA čak i ne cijelog NATOa, iako jest katkad mission impossible, nego konkretno Amerikanaca i pripadnika američkih vojnih postrojbi. To je ono što su mnoge zemlje poptisale, ugovor ih obvezuje. Dakle, Ameri su napravili ugovore gdje se njih ne može teretiti za zločine koje su njihovi vojnici napravili bilo gdje i u bilo kojoj zemlji da su bili a vlade zemalja su to potpisale. Prije par godina su se i kod nas lomila koplja oko toga i na kraju je potpisano. To je nepošteno i licemjerno, no možda smo i mi tu malo krivi jer smo, kad god se neko sranje događalo, okretali oči prema Americi i tako od njih napravili Svjetsku policiju. Međutim, koliko se meni čini, Amerika će u neko dogledno vrijeme, takvim ponašanjem, sama sebe uništiti i to iznutra.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Popeye

eh, krivi su nizozemci sto nisu sprijecili srbe da pocine genocid... :tushe:
:shamar: ne postoji 'genocid'! kaže se: ratni zločin počinjen u skladu sa presudom Haaškog suda... :andjelak:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!