Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Citat forumasice...

ali ako ljubav..ono, bas ljubav, gledamo kao zelju za davanjem, iskljucivo davanje bez trazenja iceg natrag.. postoji li to uopce, osim u smislu ljubai roditelj-dete (pa cak i to?).

Odgovor....

Ne znam....mislim da sam citav zivot razmisljala o tome.I - uzalud.

Dolazi....."samo po sebi".Ja TO zovem Prirodan Tok Stvari.....

Covek je sazdan od Procesa.Neprekidnih transformacija.I da, preko pozeljnih mu.Ne stidim se otkriti koliko sam - pre samo dva dana - bila u nekakvom "slabijem poznavanju stvari"....koliko sam danas oplemenjena novim saznanjem i....koliko cu tek biti za sedam ili jedanaest; nebitno.

Misljenja sam da covek uci i gradi se - iskljucivo sam.Naravno, porodica....ODGOJ....imaju jako vaznu ulogu.No kasnije...."kupis" neka tudja misljenja (jaka su ona, naravno, zanosi se covek tim, cak) ali sve to prodje.....i kada prolazi, vazno je osetiti koliko "trebas" primiti u sebe, koliko odbaciti.Koliko je bitno da, pored SVEGA, imas sposobnost da izgradis vlastiti Stav.

Nadalje.....ide Zivot.Iigras kako umes.Precesto se covek - prilagodjava.
I sve to ima svoje.

Pre ili kasnije dolazis do necega sto bih danas nazvala - hmm - pa, Spoznajom.
Sebe.Drugih!!

I onda jednostavno shvatis da nije samo ljubav prema detetu jedina bezuslovna.Ne u smislu da samo dajes a ne trazis zauzvrat.Ona je podrazumevajuca, u takvom odnosu.To priroda "diktira".Ali, samo u - pocetku!

Postoji i ljubav prema zeni..Potpuno bezuslovna.Uopste ne razmisljas da li ces dobiti.A znas zasto? Zato sto se to zove ljubav u prirodnom poretku te stvari, prirodnom a opet uzvisenom.Zato sto se predajes.A kada se ZAISTA predajes.....zaista ces i dobiti ljubav zauzvrat.

Male stvari...ono sto zovemo "svakodnevnim" mogu biti odlican primer.Ukoliko s ljubavlju i krajnjom pozitivom ucinis "nesto" - uvideces ubrzo da ti se vratilo.Sve je uzajamno - posledicna veza.I da, ta "nagrada" nije cesto opipljiva.I ne treba ni da bude.Onaj koji ne zna "citati" nek se vrati u Osnovnu.
Ne moraju "stvari" koje cinimo uvek imati "dokaz" u bilo kakvom materijalnom obliku.

Nadalje, jos nesto....ljubav koja je davanje je - aktivno ucestvovanje u zivotu drugog coveka.To je aktiva koja je opasna.Ona trazi akciju...da bi izveo akciju i postigao Gol, moras prvo oslusnuti drugu stranu....potom dati savet....i tad je stvar prilicno zeznuta jer savet prerasta u kritiku.....a kad dodje do nje ljudi cesto mesaju stvari.Naposletku receno, ljudi cesto brkaju pojmove.I ne shvataju sta je to iskrenost.I koliko ona boli, o da.Iskren si cesto.Gotovo svakog dana.Zar ne? Iskren si prema mnogim ljudima.Ali to su samo odlomci.Segmenti.

Biti iskren prema drugoj strani, prema ZENI zahteva krajnju ljubav.

I opet, nekako....vratimo se prirodnom toku stvari.Iskrenost - ljubav - spoznaja. Iskrenost - spoznaja - ljubav. Moze se okrenuti bilo kojim redom.Ali, potpuno sam ubedjena da postoji samo takav red.A on, sam po sebi, daje - ljubav koja je davanje i....samo po sebi daje - natrag Istu!
By LeDeNa_
"Kuda ide ovaj brod" (znak pitanja hehe) - romanticno je pitanje pretencioznog stava.

( A sad uopsteno....da se razumemo na startu....)

Forum je krajnje zanimljiv kao sam Zivot.Ukoliko ga ne zelis "videti" takvim - Ok......idi i vrati se ukoliko hoces.

Forum je kolektivna igra.
U zadnje vreme dobro funkcionise napad kako i odbrana.
Nedostaje sredina terena.Vezni igraci.Da, oni kreativci.

p.s. Ko razume - shvatice.

p.p.s. Ko ne razume - Ima mu se objasniti.

:saksofon:

Velicanstveno!

Frank Sinatra "My Way"

http://www.youtube.com/watch?v=6E2hYDIFDIU
By LeDeNa_
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

The way I see it
:)

http://www.youtube.com/watch?v=6GAHFrLAxzM

John Lennon - Imagine

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Slika
By LeDeNa_
Rekao je, izmedju ostalog

"O VRLIMA"

Grmlajvinom i nebeskim vatrometima mora se govoriti tromim i uspavanim culima.
Ali glas lepote govori tiho: on se uvlaci samo u najrazbudjenije duse.

Ah, ovo je moja tuga: u temelj stvari su lazju uneti Nagrada i Kazna - a sad jos i temelj vasih dusa, vi Vrli!

Ali nije dosao Zaratustra da svim tim lascima i budalama kaze: "Sta vi znate o vrlini!"
Nego da vama, prijatelji moji, dojade stare reci koje ste naucili od budala i lazaca:
Da vam dojade reci "nagrada!, "odmazda", "kazna", "osveta u pravicnosti".
Da vam dojadi govoriti: "Da neki postupak bude dobar, treba da je nesebican".

........................................

Tako je govorio Zaratustra.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by tasa

"Sto god tkas vezuj konce za nebo..."!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=aVjeUmNk86w

http://www.youtube.com/watch?v=bFyEgJc1gbY

http://www.youtube.com/watch?v=NwMBe6-A6dM

http://www.youtube.com/watch?v=twgX7wJwBLE

http://www.youtube.com/watch?v=_KwsN4tnvnE

http://www.youtube.com/watch?v=FzGNdmTqb-4

http://www.youtube.com/watch?v=1egAx75GcH0

http://www.youtube.com/watch?v=0wcOk4ETrDo

Ponor

Gospode,
svet se u rascep
svoje duše
stropoštava

delo Tvoje
pukotinom
u bezdan teče

i ptice
su zanemele
i smeh dečiji

Čujem samo
zloslutnu sovu
i san o ljubavi
kako jeca
na tavanici
bića.
Sve sam ove pesme poslušao.

I tvoje pesme pročitao.

Predivno!

Hvala ti, taso! :hug:

A ne znam odakle tolika mržnja.

Imam utisak da neko namerno zavađa ljude.

Ovog Uskrsa ću se verovatno pričestiti.

Prvi put posle 15 godina.

Iako nisam neki vernik (u stvari sam agnostik).

Ali verujem u Dobro.
By LeDeNa_
SvakiMarkoRadiNaopako

Bravo...

Sjaj njenih očiju je Ljubav. Njene usne su Ljubav. Sve što radi, sve što čini, kako se smije, kako hoda, kako priča, kako se šali: sve je Ljubav. Ona se zove Ljubav. Ona nije otrcana pjesnička fraza. Ona nije izlizani poetski kliše. Ona nije iscrpljena muza. Ona nije ništa što druge jesu. Ona je pjesma. Ona je sam anđeo. Onaj što ne umije sakriti sebe u tijelu, svjestan života u zatvoru od kostiju, svake sekunde ga voli; iz duše život pije. Ona je spontana kao dijete. Ona će uvijek ostati dijete. Gleda me u oči kao hurija, nježno a strasno. I dok mi s čela sklanja kosu, gubim se u magiji. Nema me. Duboko joj uđoh u dušu kroz oči i sad smo Jedno. Prvo blagi poljubac i drhtaj. Prstima joj brojim pjegice po nosu. Jezici pričaju isto. Milujem joj grudi; zelene jabuke dlana mi željne. Naša se tijela tope na tihoj vatri. Svaki dodir liz je plamena. Svaki poljubac pad je zvijezde. Bivamo znani jedno drugom. Oznojena koža pod prstima klizi. Njene noge svezaše mi bedra. Noktima se drži za moja leđa. Otvara vrata. Čeka me. Ulazim. Polako. Lagano. Kao špijun. Puštam da traje. Zarobila mi je i tijelo i dušu u utrobi svojoj. Čupa mi kosu od želje. Želi me više. Želi me dublje... duboko, duboko u sebi. Još malo... Još malo... Još... Izdahnuli smo u istom trenu. Mirisali smo na oguljene narandže. Ljubio sam njene sretne suze. Pio sam njenu ljubav. Za nju živjeti vrijedi...

:kokice:
By LeDeNa_
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

Ovog Uskrsa ću se verovatno pričestiti.

Prvi put posle 15 godina.

Iako nisam neki vernik (u stvari sam agnostik).

Ali verujem u Dobro.

I ja sam agnostik...

Tezak zivot....
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

Tezak zivot....
Mislio sam na obrazovce i slične, zamislio ih kao biju tasu...

Evo malo o empatiji:
Originally posted by nsBeckie

Vidim da ljudi ovde pridaju razlicite definicije pojmu "empatija". U nekom sirem smislu to jeste i razumevanje drugih ljudi, ali ja razgranicavam ova glavna tri pojma:

tolerancija (u smislu, "live and let live" filozofija, tolerishem nekoga, ali ne moram da ga razumem, i ne moram nikada da osecam isto sto i ta osoba)
razumevanje (razumem nekoga, bilo zato sto sam bio/bila u slicnoj situaciji, ili zato sto mogu sebe da zamislim da se jednog dana nadjem u toj situaciji)
empatija (osecam sto i druga osoba, bez obzira da li sam ikada bila u slicnoj situaciji ili ne)

E, sad, empatiju vidim kao jedan skup osecanja, a ne jedno jedinstveno osecanje.

1. saosecanje--zao mi je sto druga osoba pati, srecan sam sto je druga osoba srecna
2. humanost--zelja da se pomogne drugima
3. milosrdje--spremnost da se oprosti drugima
4. dobronamernost/dobrota--vidim u ljudima najpre dobro i tako im i pristupam, bez zlih, losih namera
5. empatija u uzem smislu--sposobnost da se tudja osecanja prosto dozive kao da su nasa sopstvena

Ima tu jos nekih osecanja, ali mislim da su ova najvaznija....

Kada se ovako pogleda empatija, onda se moze reci da je vecina ljudi poseduje, ako nista drugo, onda poseduju "saosecanje", zao im je ako se nekome (makar nekome bliskom, ako vec ne mogu da odu dalje do saosecanja sa nekim strancem) dogodilo nesto lose, ili im je drago ako se nekome dogodi nesto dobro. Od toga u kojoj meri covek oseca sve ovo sto sam nabrojala zavisice i stepen njegove empatije. Znaci ja zamisljam empatiju kao jednu skalu....

Ona ultimativna empatija (koja je mozda i paranormalna) jeste sposobnost da je dovoljno samo prisustvo neke osobe pa da znas tacno kako se oseca, dakle osecas sto i ta osoba, potpuno jednako, kao da ti to osecas, ne mora nista da ti kaze ili da ti neko opise situaciju u kojoj se ta osoba nalazi, prosto tvoj mozak prima neke empaticke poruke.... Ne znam da li zaista postoje takvi ljudi, to je vec u domenu parapsihologije, ali ono sto sam navela pod brojem 5, empatija u uzem smislu, definitivno postoji, ne znam u kolikom procentu ljudi, ali evo ja sam jedan primer.

Najsnaznije emocije, kao sto su bol i patnja, naravno najsnaznije i osecam. Ne moram uopste da budem bliska s nekom osobom, ne moram da znam nista vise o toj osobi osim date situacije u kojoj je, i mogu da osetim njen bol i njenu patnju. Ako slusam razgovor i jedna osoba kaze nesto glupo/izblamira se/ili nesto slicno, osecacu se potpuno isto kao ona. (Opet, ta osoba ne mora uopste da mi bude bliska, niti situacija mora da bude nesto sto sam ja dozivela u svom zivotu.) Kad god imam empaticko osecanje, svesna sam toga da nije moje, ali s druge strane jeste moje, jer, ako je na primer u pitanju patnja, boli podjednako kao da se meni desava a ne nekom drugom.

Da bih mogla da funkcionisem kao normalno ljudsko bice, dakle kako ne bih recimo plakala na ulici zbog nekog prosjaka ili kako ne bih svakih 5 minuta morala da bezim negde u samocu da sakrijem svoja (empaticka) osecanja, veoma rano sam razvila zidove, odbrambene mehanizme, koji sluze zato da od drugih ljudi kriju ono sto zaista osecam. Tako nekada mogu delovati potpuno ravnodusna, cak i u situacijama gde drugi javno iskazuju svoja osecanja (to je taj mac sa dve ostrice, sto kad jednom izgradite zidove, onda oni funkcionisu i kad treba i kad ne treba). Jedino kada sam sama (osim ako empaticka osecanja nisu prejaka), dajem oduska sebi i smejem se i placem kao nenormalna, u zavisnosti od toga cije i kakvo osecanje me je strefilo :) ali u prisustvu drugih ljudi, cak i onih koji bi po definiciji trebalo da budu najblizi (porodica, prijatelji), ta osecanja su veoma kontrolisana. Obicno, sto je jace osecanje, to je snaznije skrivanje, osim ako osecanje ne preraste zidove, i tad izbije napolje--ali to mi se desilo svega 2-3 puta u zivotu. Govorim o tudjim, empatickim osecanjima, ne o svojim, mada je to povezano donekle. Zahvaljujuci mehanizmima za jednu vrstu osecanja, mogu uspesno da krijem i drugu vrstu, ali tu drugu obicno nemam razloga da krijem, tako da mogu biti vidljiva za svakoga...
By LeDeNa_
Originally posted by tasa

Otkrivenje

'sred tame
neba
sedam sveća gori

sedam pečata
čeka
vek da dogori

osećam
sedam me anđela
svanućima teše

Još ponekada
ptice zapevaju.
Još za osmeh
'mesto suze
nade ima.
"Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite
I ta ce mi mladost tesko pasti...."

Sta da ti kazem.....samo nastavi pisati....oplemenjujes ovo mesto.
By LeDeNa_
Da, najvaznija...

1. saosecanje--zao mi je sto druga osoba pati, srecan sam sto je druga osoba srecna
4. dobronamernost/dobrota--vidim u ljudima najpre dobro i tako im i pristupam, bez zlih, losih namera
5. empatija u uzem smislu--sposobnost da se tudja osecanja prosto dozive kao da su nasa sopstvena
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=M-sx6LjO4cw
Korisnikov avatar
By Madonna
E, sad, empatiju vidim kao jedan skup osecanja, a ne jedno jedinstveno osecanje.

inčrsting :misli:
samo ovo pod br. 5 nisam nikad osetio (i think :nerd: ) dok mi je sve ostalo dobro poznato :opatica:
By LeDeNa_
Malo przenja.....Nezaboravno....

The Prodigy "Breathe".

http://www.youtube.com/watch?v=s5S8KuQ8tXk

Sta reci na to Live?....Prvi put izvedeno kod nas.....Beograd je imao pocast "The Prodigy"-ja.......I ja....."The Prodigy" je svoju turneju zapoceo upravo u Beogradu......Tnx, "The Prodigy"..... aaaaaaaaaa srecna LeDeNa

....."Ovo cete cuti prvi put"......itd..... bravoo

The Prodigy - Breathe (Live @ Pionir Hall, Belgrade, Serbia, 08-12-1995)

http://www.youtube.com/watch?v=s5S8KuQ8tXk

LeDeNa crkla si.....:lood:
By LeDeNa_
Originally posted by Null

inčrsting :misli:
samo ovo pod br. 5 nisam nikad osetio (i think :nerd: ) dok mi je sve ostalo dobro poznato :opatica:

Hahahahahah....:zvezda:
Korisnikov avatar
By Mariška

Slika

Karijeru je počela u dečijem horu 1961. godine pevajući klasičnu i sakralnu muziku. 1967. godine postaje član rok-grupe O'Hara, koju napušta naredne godine i prelazi u Zlatne akorde. Sviraju po festivalima, koncertima, igrankama, šire interes za novu vrstu muzike - neobuzdanu i punu mladalačkog zanosa. Snimaju i singl-album sa četiri pesme.

1968. godine započinje solo karijeru pevajući pesmu Arsena Dedića: Što me čini sretnom. U narednih nekoliko godina stvara pesme: Oluja (1970.), Kapetane moj (1970.), Život moj (1970.), I teče, teče vrijeme (1970.)...

Snima dve sevdalinke: Omer-beže (1974.) i Niz polje idi babo, Sejmeni (1974.). Najveći uspeh beleži snimanjem svog prvog LP albuma Dnevnik jedne ljubavi (1973), za koji je muziku komponovao njen životni saputnik i preteča roka u SFRJ - Karlo Metikoš. Većina kritičara i muzičara, kao i publika, se slažu u oceni da je reč o jednom od najboljih albuma snimljenih na ovim prostorima. Dnevnik jedne ljubavi od tada nosi titulu prvog konceptualnog dela u domenu popularne i rok muzike.

Posle njegovog uspeha, dve godine sprema ulogu devojke Jane u prvoj jugoslovenskoj rok-operi Gubec-beg, inspirisanoj romanom Seljačka buna Augusta Šenoe. Libreto je pisao Ivica Krajač, a operu je komponovao Karlo Metikoš. Premijeru je doživela 1975. i igrana je nekoliko narednih godina širom SFRJ.

Sredinom sedamdesetih uspešno eksperimentiše u džez muzici sa čuvenim Boškom Petrovićem na albumu B.P. convention and all stars (1976).

Krajem sedamdesetih odlazi u Ameriku gde radi album Made in U.S.A (1979). Tokom osamdesetih snima veliki broj albuma, a muzički je sve više bliža popu: Hir, hir, hir (1980), Lisica (1982), Hoću samo tebe (1983), Boginja (1987)... Drži veliki broj koncerata gde do izražaja dolazi sav njen kreativni dar. Avangardne frizure i odeća, zajedno sa snažnim muzičkim izrazom, čine njene nastupe unikatnima.

Posle Karlove smrti 1992. nastavlja sa eksperimentima. Snima album duhovne muzike Čestit Božić i na koncertima pravi obrade starih hitova dajući im novi izraz. Poslednji album snima na samom pragu trećeg milenijuma, Život (2000). Igrala je u dva američka filma i u dve avangardne predstave.......................

1. Nitko nije kao ti/Naša ljubav (1969.)
2. Živim samo za tebe/Prijatelji (1969.)
3. Život moj/Spustila se kiša (1970.)
4. Kapetane moj/I teče, teče vrijeme (1970.)
5. Oluja/Osamljenost (1970.)
6. Samujem u samoći sama/Sve majke svijeta uz more (1971.)
7. Raduj se srce moje/Još te čekam (1972.)
8. Dok razmišljam o nama/Bez tebe (1972.)
9. Na, na, na, na/Večer u luna parku (sa grupom Time) (1973.)
10. Ostaješ mi samo ti/Ležaj od suza (1974.)
11. Omer-beže/Niz polje idu, babo, Sejmeni (1974.)
12. Činim sve u krivi čas/Čovjek (1976.)

Koliko god ima :puzzle: Slika

Samo da ne prica i volim je :kiss:

http://www.youtube.com/watch?v=ORX-Vl4Ic_s
Niz polje idu babo sejmeni:
http://www.youtube.com/watch?v=FyiKQT_rSE4

Po toj sam pesmi dobio ime.

Baš mogadoh i po nekoj lepšoj.

EDIT: Nešto zeza youtube. Evo ovog linka, gde peva uz lutnju: http://www.youtube.com/watch?v=Ww-Lz0aA ... re=related

EDIT2: Evo nađoh i čist vokal koji hoće da prikaže:
http://www.youtube.com/watch?v=7tlzX6qy ... re=related
By LeDeNa_
O Empatiji sam dosta pisala....

5 tacka takodje meni jasna:)

Vi nastavite ako zelite, divni ste....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kada je Covek bio Covek?

P.S. Univerzum je iznedrio zivot i Ljubav kao suprotnost entropiji.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Slika
By LeDeNa_
SvakiMarkoRadiNaopako

Loooooooooooooooooool.....

Ja ne volim moje pravo ime....ali tvoje je lepo:)

Izvini, ali ja ovo ne mogu da slusam :bouncy:

Slusam kod moje drage stalno...Prosto je moras voleti :hvala:

Volim pesmu http://www.youtube.com/watch?v=6ModY0Ybfus

Ako pisnem nesto lose o njoj ima da mi kaze odmah :zacepi: :zacepi:
Korisnikov avatar
By Mariška

Tako je govorio Zaratustra.
Tako je govorio Zaratustra (u Rajskom vrtu Nebeskog naroda)

Naziv neke moje koreodrame, ili tako nešto...

Gluvo glamočko, kao osnovni muzički motiv (u prvom delu):
http://www.youtube.com/watch?v=GuxpQCHL05A

Inače, Josipa mi je lepša u verziji bez instrumentala (ali su je izgleda skinuli sa youtube - neće da mi prikaže...), a glamočko bi mi verujem bilo bolje samo kao instrumental...

Čuo sam jedared na jednom koncertu pesmu "Vrela zemlja", u izvođenju gudačkog kvarteta "Belloti", čist instrumntal, klasična muzika, a u ritmu gluvog glamočkog!
By LeDeNa_
Inače, Josipa mi je lepša u verziji bez instrumentala (ali su je izgleda skinuli sa youtube - neće da mi prikaže...), a glamočko bi mi verujem bilo bolje samo kao instrumental...

:) )))))))))))))

Jel Josipa tu peva manje da nadjem oMaaa hehe....
Ima moja draga ceo repertoar pa ce ti dati...Samo :unic0rn: Josipu....

Ona je njena Boginja a moja je :( Slika

:dancing:
By LeDeNa_
E to Janino ludilo pod obavezno.....

Ima da poludis odmah :vatroslava:

Zezam se...Sjajna pesma a i ona iskreno...Ja sam zaplakala...

Janino ludilo

Miruj, ljubavi!
Zar nisi ti moj noćni tat?
Na mjestu praznog srca mog
u mrtvu tijelu kuca sat.
Ide stari svat.
Moj kum.
Naš kum.

Mirno snivaj ti.
Pod bijelim šašem
naš je dom.
U susret snijegu
moram poć
zvoniku na vjenčanju mom.
Čujem njegov zvon.

Moj um, moj um, moj um…

Arlandova kći, Arlandova kći, Dora –
to sam ja!
to sam ja!

Ukrala bih cijelov njegov,
grlila se sa njim
čak i pijetli ljubav vode,
imaju li s kim?

to sam ja!
Arlandova kći, Arlandova kći, Doraa –
ha, ha, ha!!!!

Moje tijelo tražite
u istom grobu sa njim,
tu gdje strasno
vrat mi grli
crni ružmarin.

Ma, gdje je on?

Nek’ uzme tijelo koje je gadno,
neka ga baci vucima zlim!
Nek zgazi srce, koje je jadno,
i moju dušu zajedno s njim!!!

Anđele moj! Gdje si?
Otac sam, siromah tvoj!
Anđele moj!
Suzo oka mog!
Isplači se tu,
kad ne čuje Bog!

Pamti razgovor,
pamti taj strašni šapat.
Do mora uvijek se širi svud.

Pamti naš krvnik, pamti…

Srce na tajna vrata mi nestati…

Jana, u moru rana,
na našem tijelu osvijetu traži.
Nek bude sud!

Snivaj, ljubavi!
Poput smrti,
bol će brzo proć’!
Na smrtnu postelju ću leć’
čista srca tebi doć,
čuvat ću te tu.
Uzmi moju noć,
moj dan!

I noć i dan!

Noć i dan!
By LeDeNa_
Slika

:kissing:

Teska mi pesma sad:(

Svaka cast njoj.....
By LeDeNa_
Mljac...

Kako se jedu vrazje punjene jabuke?

Ne izdubim jabuke do maksimuma, malo samo oko sredine. Pa ako ih idem seci, pola sata grickam samu jabuku, a onda kad idem seci najbolje, sve se raspadne :( (((

P.S. Ne pecem ih vec vrlo kratko kuvam, tako da su prakticki sirove ( elem, nisu mekane pa da se udube pod nozem :spin: )

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

http://www.youtube.com/watch?v=SMRs61AOduE
By LeDeNa_
SvakiMarkoRadiNaopako
aka Mariška

Drago mi je sto si bio:)

Dodji kad god ti vreme dozvoljava :)

Laku noc!!!

Slika
By LeDeNa_
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bio jednom jedan Kralj koji je imao prekrasnu cerku kose crvene poput vatre, lica od najfinijeg kineskog porculana, ociju crnjih od tame, a tela tako izvajanog da bi svaki smrtnik koji bi je jednom ugledao zaboravio na svet i sebe i ostao zauvek uz nju....Bese ona toliko lepa da joj se i samo Sunce klanjalo kada bi je dotaklo svojim zracima. Koliko bese lepa toliko vise pokvarena bese njena dusa. Najveca joj je radost bila sibati jadne zaljubljene koje su je pratile sve dok ne bi poput psa cvilele za milost da ih barem pogleda dok im krv rasipa. Zluradi njen smeh odjekivao je dvorcem po cele dane i noci jer od svoje zlobe Princeza nije mogla niti spavati, niti svoje lepe oci zatvoriti, niti vatrenu glavu na jastuk poloziti; zloba je terala da divlja i muci svoje bez bozjeg odmora.

Dobri Kralj bese ocajan. Slao je svoje najbolje Vitezove, najhrabrije muzeve da je zaustave, ali avaj, pomoci nije bilo; svaki muz koji bi samo pogledao njene vatrene kose, njene crne oci isti cas bi nestajao za ovaj svet i prikljucio se tuznoj povorci . Trazio je Kralj resenje dugo vremena i davao pola kraljevstva i ruku cerke tj kceri bolje i sve sto Kraljevi u tim situacijama nude, ali hrabrog muza vise ne nadje.

Jedne noci dodje mu u san njegova pokojna zena sva u milosti Bozjoj i rece mu: "Predragi muzu, Kralju moj, ne trazi spasioca medju onima koji pored zdravih ociju ne vide istinu, a pored zdravih usiju ne cuju rec koja ce osloboditi nasu kcer", to rece i nestade kao da je nikada nije ni bilo. Kralj se probudi i odmah sazva glasnike da traze onog koji zna carobnu rec koja ce osloboditi Princezu i njegovo kraljevstvo.

Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina bese malo selo u kojem bese Mladic bez ikoga svoga, siromasan toliko da mu trava i lisce behu gozba, a voda iz potoka najfinije vino. No, iako tako siromasan u njega je sreca bila potpuna.
Polagano tapkajuci dodje do Kralja koji ga uputi Princezi. Koliko vec dugo Princeza nije oka sklopila, njen smeh na vrisak sve vise pocinje da lici, a njene jadne... pate svakim trenom sve jace i jace, jer opaka dusa njena svakim trenom sve gore kazne za svoje roblje smislja. Jednog pored drugog eno ih reda i onda po njima izvodi divlji ples....

Uto dodje i nas Mladic sa stapom. Zastade na tren, pomoli se Bogu i usmeri glavu svoju prema zloj Princezi koja se upravo sprema zapaliti veliku lomacu napacenih dusa. Pogleda Princeza njega, zastade da vidi jos jednu dusu kako joj pada , ali avaj. Stoji Mladic kao od stene odvaljen, ni misic da mu se trzne na licu ozarenome. Stade Princeza, zazove Momce milozvucnim glasom svojim neka klekne.... Doziva ga jednom, doziva ga dva puta, doziva tri puta, ali on samo onako stoji i ne mice se. Ne moze odoleti Princeza tome cudu pa mu pridje blize na dohvat ruke, priblizi baklju licu hrabroga Mladica... na predivnom licu njegovu oci slepe stajase, a usi njegove zvuka nikada nisu cule! Potekose suze niz porculansko lice, ugasise baklju sto spremna na lomacu bese, potekose suze tolike da ugasise zedj onih jadnih...., potekose suze tolike da kameno srce otopise. Vatrene kose natopljene suzama poput lave prekrise nago telo njeno. Zagrli Princeza Momce nase, poljubi mu ruke snazne i klonu na rukama njegovim. Prisloni Momak lice na grudi njene, shvati da spava, sede u travu i tako je drzao sve dok lepe oci ponovo ona ne otvori. Besse ona sada odmorna Bozja dusa blagog osmeha; mozda ne toliko lepa..Imala je onog koji je gledao bez ociju i slusao bez usiju, onog koji je gledao dusom svojom.

Uze ga zatim za ruke Princeza i odvede u dvor, odrzase vencanje o kojem se i danas prica i sretni prozivese sve dane svoje.

"Ako ocima vidis neprijatelja svoga, pogledaj srcem, mozda je to zapravo samo nesretna dusa koja prijatelja trazi. Ako cujes reci sto u propast te vode, zacepi usi i osluhni dusom, cuces vapaj usamljene duse kojoj pomoci treba."

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ima gresaka u pisanju ali ne mogu:)))...Neka stoji.....trudila sam se:(
By LeDeNa_
http://www.youtube.com/watch?v=tE04Y6sioKY

AZRA - volim kad pricas

volim te kad pricas
u svom ovom ludilu
slutnja gubi privid
ogoljela do kostiju
postaje stvarnost
zaboravljena bol
ne zelim da te odvlacim daleko
rijeci poput bajke
smiruju camotinju
ne brini
netko pamti svaki tren u godini
sve vase setnje razgovor
a ti jos razmisljas
vjeruj mi
gledaj moju malu kako ide niz ulicu
primjecujes li boju na njenom obrazu
danas je prvi dan u proljecu
i ona uziva kao da je posljednji
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!