Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By m..
meni se cini da je izbor najmanje losh od mogucih.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Уоппште ме не дотиче тема око извора новог Патртијарха....

Србија је одавно постала земља штрајкова, глади, убистава...

Враћају се деведесете....

Некада су хероји земље били патријарси, поглавари... крљеви...

А данас су то разни Динкићи, Јовановићи, Јелашићи и остали који годинама јашу коња званог Србија...

:zeka:
Korisnikov avatar
By blabla54380
sta da kazem. osim da svi oni koji su poslali sms SPC_2 ucestvuju u velikoj nagradnoj igri, besplatno isterivanje dzavola + set magicnih flomastera :smeh:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Sprinter

sta da kazem. osim da svi oni koji su poslali sms SPC_2 ucestvuju u velikoj nagradnoj igri, besplatno isterivanje dzavola + set magicnih flomastera :smeh:
:smeh:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sprinter

Lebe mekani, nije to taj Irinej, po osamdeseti put danas! (drugi na forumu, doduse). Ima dva Irineja episkopa, jedan backi i jedan niski. Onaj sto ga nisu provlacili po novinama je postao patrijarh. I onaj sto nije drzao opelo za prasice. I onaj sto nije ganjao umetnike po Zmaj Jovinoj.
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by ns.happy

koje ce mu biti umetnicko ime sada? jel' to kao kod pape - da uzmu drugo ime, ili ostaje ovo? ovo inace nije neko pamtljivo...
Irinej je vec umetnicko. Rodjen je kao Miroslav Gavrilovic. ;)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Meni nikako ne ide u glavu da Amfilohije nije izabran.
Svasta sa mnom, ali odahnula sam...
Korisnikov avatar
By blabla54380
odabrali ga uz onu dvojicu, ali posle je bozija ruka odlucila da to ipak ne bude on.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by *STATUS*

А данас су то разни Динкићи, Јовановићи, Јелашићи и остали који годинама јашу коња званог Србија...

Slika
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja reko procurila exluzinva statusova fotka. mada tako nekako ga i zamisljam :smeh:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Mage

Vreme će pokazati...
Naravno, ali već ima dovoljno informacija za optimizam...

POČETAK DIJALOGA SA RIMOKATOLIČKOM I MAKEDONSKOM CRKVOM

Episkop niški Irinej, novi srpski patrijarh, izjavio je prošle nedelje da bi SPC pozdravila dolazak pape u Srbiju 2013. godine, na obeležavanje 1.700 godina od usvajanja Milanskog edikta.

Dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u Srbiju 2013. godine i njegov susret s predstavnicima pravoslavnih crkava dao bi "počasno mesto Srbiji i njenoj ulozi u obeležavanje 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta", kojim je 313. car Konstantin, rođen u Nišu, uveo slobodu veroispovesti i prekinuo progon hrišćana u Rimskom carstvu.

Vladika Irinej je agenciji Beta 18. januara rekao da ne zna da li će poglavar Rimokatoličke crkve 2013. godine posetiti Srbiju, ali da "postoji želja pape da do susreta dođe baš u Nišu".

"To je pre svega njihova stvar (Katoličke crkve), ali mi smo imali prilike da čujemo da je želja pape da se susretne s predstavnicima pravoslavnih crkava ovde, to bi dalo počasno mesto Srbiji i ulozi Srbije u takvom događaju, to bi u stvari bio prvi susret posle 11. veka, posle 1054. godine, kada je došlo do raskola između istočne i zapadne crkve", rekao je vladika Irinej.

O poseti pape je, kako je kazao, bilo govora i ranije, ali po jednoj drugoj osnovi. "Ovo bi bio dolazak sa posebnim razlogom i SPC bi ga pozdravila. To bi bila prilika ne samo za ekumenski susret nego i za dijalog", rekao je Irinej.

Dodao je da bi poseta 2013. godine "možda bila i prilika da se postavi pitanje ponovnog ujedinjenja i počne razgovor o tome. To jeste jedan dug put i proces, jer je toliko vekova prošlo od deobe i podeljenosti, ali bez prvog koraka nema ni onog poslednjeg".

Vladika niški je u intervjuu za agenciju Beta rekao i da "postoje nagoveštaji nepriznate Makedonske pravoslavne crkve da želi da nastavi dijalog sa SPC" i da je Srpska crkva otvorena za taj dijalog.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by m..

meni se cini da je izbor najmanje losh od mogucih.
I meni. Mada, cudi me da u finalu nije bilo bosanskih predstavnika.
mislis tuzlanski kralj iz versaja sa unukom striperom i to...

jbg. cuti, i bolje je tako.

doduse moje vrednovanje kandidata je takvo da vodi onaj sto ima najmanje zelje da se grubo mesa u svetovni zivot. onda ide kriterijum skromnosti. akos e mesa da ne bude bezocan. :F
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by m..

mislis tuzlanski kralj iz versaja sa unukom striperom i to...

jbg. cuti, i bolje je tako.

Pa, slusajuci razne 'upucene' u unutrasnja deavanja crkve, a i citajuci neke tekstove po raznim novinama, stekla sam utisak da ce makar jedan od njih (Kacavenda ili Grigorije) svakako uci u finale, bilo da se bira tradicionalista ili neko liberalniji.
Iskreno, zabole me, ali da sam se kladila, ostala bih bez novaca.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by ns.happy
Originally posted by *STATUS*

Slika
Happy, jel ovo moj zemljak, onaj bilder/striper? :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ne znam odakle je, ali da je pobozni striper, to stoji :lol:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ma Kragujevcanin je. Dejan,beše? :setisebudalo:
Korisnikov avatar
By Herald
De mu je dan i mesec rodjenja da vidim da li je saturnalizovan ko bivsi patrijarh i mjestobljustitelj? Nemos naci pa to ti je.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Meni izgleda na ovoj slici kao da se sprema da obrne neku krofnu...
Korisnikov avatar
By deran
zasad nijedan negativan javni komentar...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!