Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by ::fy::
A ovo o "antibakterijskom duvanskom dimu" nije ni vredno komentarisati. Verujem da duvanski dim uništava bakterije, naravno da uništava, jer je to otrov!
Ja sam čuo i zabavnije hipoteze...
po jednoj, ljudi imaju tendenciju da puše jer su nekada naši preci živeli u pećinama u kojima su palili vatru. Onima koji su sedeli bliže vatri i udisali dim bilo je toplije nego onima koji su izbegavali dim i koji su se mrzli i trošili salo na cvokotanje (a neke su verovatno pojele i divlje zveri jer su bili daleko od vatre), pa su na proleće ovi nadimljeni bili u boljoj kondiciji i imali više dece tako da se tendencija prema udisanju dima genetski širila...
(a hipoteza nije skroz luda kako na prvi pogled zvuči, pošto se na sličan način objašnjava i zbog čega neke populacije ljudi mogu da piju slatko mleko a druge ne mogu)
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by suicidal.pony
fashizam!
anyway, kad prestanem da pushim, postacu isto tako netolerantan prema pushachima.
hahha
i to je sushtina.

samo sto je drzavama doslo iz dupeta u glavu da je potrebno ljude naterati da smanjuju pusenje umesto da cekaju da se opamete sami.

vrlo sam skeptican, ali zivim za dan da se vratim iz grada ne-smrdljiv i "nezamagljenih ochiju" kak ja to zovem.

mada mislim da ako bi kafici i sta vec imali ljudsku ventilaciju, ne bi bilo problema ni za koga.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Originally posted by unic0rn
mada mislim da ako bi kafici i sta vec imali ljudsku ventilaciju, ne bi bilo problema ni za koga.
ne, to nije dovoljno, progoniti pushache!
nekako, meni je cela ta pricha licemerna. prosto mislim da ima mnogo vazhnijih pitanja za nashe i bilo koje drugo drushtvo od zabrane pushenja. vecina amerikanaca idiota se, na primer, ne druzhi sa ljudima koji su pushachi, kao da je to kriterijum na osnovu koga birash prijatelje, nisam mogao da verujem u to.
Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Mr Dee
Originally posted by J...
Originally posted by Mr Dee
Ma najbolje je da se problem resi totalnim istrebljenjem svih vrsta duvana i masovnim odikavanjem od zavisnosti svih pusaca. Sto se mene tice mogu da se odviknu tako sto ce se navuci na ekstazi npr, i don't care. :)
:up:

Ovo mi se svidja. :D

Salu na stranu, mogu oni da nastave da unose neophodan im nikotin i na druge nacine u sebe, recimo tabletama duvana. :eureka:
Ovo se meni svidja. :D Upravo sam to pomislio. Neka drze stapic sa svetlecim vrhom na kraju i neka se, recimo, bockaju na svakih 20 minuta unoseci nikotin u sebe. :) A radi ukusa neka sishu bombone sa ukusom cigareta.

Mada bih ja ipak voleo da vidim to istrebljenje. Cak bih uzivao gledajuci ih kako se muche dok se ne odviknu. :radosnice:
ma vazi.
By J...
prosto mislim da ima mnogo vazhnijih pitanja za nashe i bilo koje drugo drushtvo od zabrane pushenja.
Nema. Sem mozda gay prava. :balon:
Korisnikov avatar
By Mr Dee
nekako, meni je cela ta pricha licemerna. prosto mislim da ima mnogo vazhnijih pitanja za nashe i bilo koje drugo drushtvo od zabrane pushenja.
ovo je genericki argument protiv ulaska "gej prava" u politiku. nonsense. taj argument je zapravo licemeran. uvek je pravo vreme.
Korisnikov avatar
By walt333
naravno da sam protiv zabrane. Ja zelim da se trujem, i meni moraju omoguciti mesto gde mogu da se trujem, kafice za pusace, prostorije za pusace, restorane za pusace...

e sad me ovo podseti na jednu grupu na Facebook-u, ne znam da li jos uvek postoji, zove se "I pederi imaju vise prava od nas pusaca" strasno
Korisnikov avatar
By deran
U Hrvatskoj i u kafanama zabranjeno pušenje
Sreda, 6. maj 2009. 00:05

Pušači u Hrvatskoj će od danas biti suočeni sa plaćanjem visokih kazni ako zapale cigaretu u zatvorenim javnim prostorima.

Prema Zakonu o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji će nakon šest meseci "prilagođavanja", stupiti na snagu, lice koje zapali cigaretu na nedozvoljenom mestu platiće kaznu od 1.000 kuna, odnosno nekih 135 evra.

S visokim kaznama nisu suočeni samo pušači, već i vlasnici lokala koji su dozvolili pušenje, ali i konobari koji pušača nisu upozorili na zabranu pušenja.

Prema zakonu, konobar će u takvim slučajevima biti kažnjen sa 15.000 kuna (oko 2.000 evra), dok će vlasnik kafane koji je dozvolio pušenje u svom lokalu biti kažnjen sa 150.000 kuna (oko 20.000 evra).

Zakon o zabrani pušenja izglasan je krajem prošle godine, uz klauzulu kojom je ugostiteljima, preduzećima, ali i proizvođačima i uvoznicima duvanskih proizvoda ostavljen period prilagođavanja od šest meseci. Taj rok je istekao u utorak.

"To znači da se od srede ograničava pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima određenima Zakonom, uključujući i ugostiteljske objekte", saopštilo je Ministarstvo zdravstva.

U saopštenju se takođe podseća da Zakon ima za cilj da zaštiti nepušače od štetnih uticaja pušenja i poziva pušače da što pre prestanu da puše kako bi poboljšali tuđe, ali i vlastito zdravlje.

Ministar zdravlja Darko Milinović izjavio je ovih dana da smatra da neće biti problema oko sprovođenja zakona, jer veruje da su i građani i ugostitelji imali dovoljno vremena kako bi se prilagodili novom režimu ponašanja u lokalima i na radnom mestu.

Inspektori rada, ministarstava zdravlja i zaštite okoline vodiće računa da se zakon sprovodi u praksi, kažnjavajući one koji ga krše.

Zabrana pušenja u lokalima koji nemaju posebne prostorije za pušače, prema procenama ugostitelja, prepoloviće promet kafića i kafana, a oni koji u okviru svojih lokala imaju letnje terase veruju da u prvo vreme neće osetiti pad prometa, jer zabrana pušenja ne važi na otvorenim prostorima.

U nekim lokalima pripremaju se posebno ograđene i izolovane prostorije namenjene pušačima, a pojedini ugostitelji najavili su za hladno doba godine nabavku plinskih grejalica koje će biti postavljene ispred lokala.

Procenjuje se da u Hrvatskoj puši oko 30 posto stanovnika, odnosno oko 1,2 miliona građana, a od posledica pušenja godišnje umre oko 14.000 ljudi, podaci su koje je nedavno objavilo Ministarstvo zdravlja.

Protiv uvođenja zabrane pušenja bilo je Udruženje ugostitelja Hrvatske privredne komore, koje je upozorilo da će ta mera ugroziti opstanak 5.800 restorana i oko 10.000 kafića.

(Beta)

Mislite da će im zaživeti ovo...:srbin:
Korisnikov avatar
By lana-bg
Nisam pusac i smeta mi dim,ali ne u tolikoj meri da bih zabranila cigarete na svakom mestu. Odvojila bih prostor za pusace i to je to. Mislim da se ovom problemu pridaje mnogo veci znacaj i mogu da potpisem da su takvu glupost izmislili isti oni ljudi sa zapada koji su odgovorni za mnogo veca zagadjenja,nuklearne probe i ostala sr. kojima smo stalno izlozeni.
Ipak,drago mi je sto je uveden barem neki red jer mi je bilo muka od bahatih pusaca.Udju negde,ne pitaju ni da li smeju da zapale,vec odmah vade cigarete.Njih ne interesuje da li u toj prostoriji ima starih i bolesnih ili tek rodjene dece.Ne gledaju cak ni da li ima pepeljare na stolu,a i zasto bi-istresce pepeo i kutiju ili u soljicu od kafe.
Sta reci za vozace autobusa koji na -5 zapale cigaretu i dave stotinu putnika.Pa kad im se jos pridruze kolege iz druge smene ili panduri koji se vracaju sa posla to postaje neizdrzivo!
Mislim da je bilo odsta tog terorisanja od strane nekih pusaca i da su se prvobitnim zakonom ipak stavile stvari na svoje mesto.
Kazem samo da ne treba preterivati i da je ovako kako sada jeste sada sasvim dovoljno.
Uostalom,ako zele da skroz zabrane pusenje,neka zatvore fabrike i resen problem.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Navikao sam na duvanski dim, zato sto su mi oba roditelja pusaci... sto ne znaci da zelim i volim da sam non stop okruzen istim.

Iskreno, zabole me za tudju potrebu i kriziranje i voleo bih da se zabrani na svim javnim mestima.
Ako si ovisnik, sam si kriv, i izleci se od toga ako ti ova zabrana ne odgovara! :prst:
By Çâðê_DUP
^^
slozila bih se sa dotichnim
plus sam i ja pushach pa mi extremno smeta kad svi zapale,a sedimo u cumezu
ili pak i ako ne sedimo u cumezu(recimo da je prostorija veca) usmrdi se chovek...

ili dobra klima ili napolje ili prostorija za pushache
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!