ovo sto cestica pise ima smisla, i primenjivo je na sve.
ja koristim primer turistickih putovanja... vecina ljudi obozava da putuje, i to na uvek nove destinacije.
kad nesto po prvi put radimo, budni smo i 100% prisutni, jer mozak ne projektuje slike, vec ih upravo otkriva.
sto vise nesto ponavljamo na isti nacin, upadamo u zamku sopstvenog uma... prestajemo da zaista vidimo, cujemo, osecamo... ono sto se desava oko nas.
recimo, nas mozak ima mentalnu sliku drveta, i uopste ne dozivljava svako drvo posebno, vec zna da je sve odredjenog oblika drvo, i lepi istu etiketu "DRVO" na svako. tek ako ugledamo neko potpuno cudno drvo, obraticemo zaista paznju i prouciti ga.
tako je i sa sexom, da bi mozak primao nadrazaje iz onog sto upravo radimo, to mora da bude nesto novo, drugacije, neobicno... ili, da, nezavisno od sexualnosti, radimo na sopstvenoj budnosti i poznajemo tehnike pomocu kojih fokusiramo um na ono sto zelimo.
BDSM sex je fantastican, i mnogostruko koristan po razvoj licnosti, jer istrazujemo svoje granice, igramo se sa patuljcima, vilama i cudovistima koji nastanjuju nasu podsvest, ucimo da se prepustamo...
desavalo mi se da posle BDSM sexa klasican sex dozivljavam kao nesto neubedljivo, polovicno... ali, to mi se desavalo i posle svakog tantrickog iskustva.
cim cujem takve misli kako mi se vrzmaju po glavi, vratim se u sadasnji trenutak, udjem u svoje telo, osetim svaki milimetar koze, probudim sva cula... i voila, dobijam jedinstveno i nikad dosad vidjeno, potpuno fenomalno iskustvo razmene sexualne energije
ponekad mi paznja i dalje bezi, pa jos ako i partner/ka ima slicnih problema, prekinem sex i pocnem da pricam o tome, ili se jednostavno ljutim, ili ustanem i odem do prozora... pogledam u nebo i pomislim kako je zivot lep i prestanem da mislim na sex...