Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Momo
Objasni mi Mihajlo jednu stvar, ako sam dobro shvatio ti smuvas str8 ili nestr8 (nebitno) devojku, budete u vezi i ona neko vreme ne ukapira da nisi bioloski muskarac ???
Korisnikov avatar
By Dina
Mihajlo,

Mislim da slicne probleme imaju u nasoj sredini svi oni koji nisu u nekom okviru i ne traze nesto uobicajeno, jer samo to uobicajeno "postoji".

A ti... Mozda ces imati srece... A i mlad si... menjace se ovaj svet, sa vise slobode, manje ce ljudi biti u fiokama i stereotipima i bice otvoreniji i u izrazavanju sebe i u odnosima sa drugima. A onda ce ti biti puno lakse da nadjes partnerku bez rizika od takvih razocarenja :)
By _MARKO_
Originally posted by Momo
Objasni mi Mihajlo jednu stvar, ako sam dobro shvatio ti smuvas str8 ili nestr8 (nebitno) devojku, budete u vezi i ona neko vreme ne ukapira da nisi bioloski muskarac ???

:roll: pa Momo da, desavalo mi se da budem sa devojkom i 4 meseca da ne izvali da sam zensko. Ne znam kako, meni svi kazu da licim na decka, andrej kaze da sam u macho fazonu itd itd, a ja ipak ne mogu objektivno da ti kazem, ali da mogu svaku devojku da smuvam a da ne provali da sam zensko. :lukavi: Mislim ono ne spavamo i taj fazon jbg to ce da izvali sigurno ali sve ostalo je ok.....ne znam sto ti je to toliko cudno?? :novinar: Dina hvala na lepim recima, pozz
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by MIHAJLO_
:roll: pa Momo da, desavalo mi se da budem sa devojkom i 4 meseca da ne izvali da sam zensko.
ok, nemoj da se vredjas ;)

znam dosta trans ljudi, pretezno momaka i do sad nisam cuo takvu pricu

cini mi se da si negde napisao da imas 17 godina a u tim godinama vec smo svi manje vise formirani pod uticajem dominantnog hormona (grudi, brada, adamova jabucica, glas )...

a cudno mi je jer mi je neobicno za tako mladu osobu da bude sa nekim 4 meseca i da uspesno krije svoj pravi identitet , znas ono sretne te u gradu sa nekim drugom/drugaricom koji te zna od ranije ili te pita u koju skolu ides pa ako zna od tamo nekog moze da te provali...
By _MARKO_
Ma ne brini Momo ne vredjam se ;) To da me sretne sa nekim u stvari je i jedini nacin na koji su me provaljivale devojke. Imam 16 god :P sad cu 17 jos malo :P nego sta am hteo.... a za ovo sto si napisao grudi brada adamova jabucica glas itd jedino sto mogu da ti odgovorim posto ni sam ne znam kako me ne izvaljuju jeste to sto nemam ni jednu od ovih (sem adamove jabucice i brade) osobina preterano izrazenu. Mogu da govorim nekim glasom izmedju, grudi nemam velike, a i sam znas da se to moze zamaskirati, vezbam stalno :tegovi: Andrej mi je jednom rekao imam musku spiku, monotono pricam ne znam sad bash tacno, ne mogu bash da citiram, tako da ga molim da se izjasni ako gresim. A ako ne gresim ima cura koje se loze na ,,unisex tipove,, u prilicnom broju. Mada iskreno se plasim da ne pocnu da me provaljuju, valjda nece. Do pre godinu i po dve prolazio sam ko glavni frajer za svoje god, sad je to vec mnogo teze, samo se nadam da nece ici dalje. shta ti mislis, mislite, svejedno?
Korisnikov avatar
By Momo
Sta da ti kazem ti najbolje mozes da procenis kako ce se razvijati situacija jer znas svoje fizicke karakterstike...

ja iz iskustva (kretanja medju ljudima) mogu samo da kazem da prvi put cujem da je moguce da u tim godinama ne moze da te provali neko ko te zna duze od 2 dana a da druzenje podrazumeva vise od rukovanja...
to je onda super, imas puno srece :)

ima bio muskaraca koji su bez dlaka ili im se dlake na licu ne vide kad se obriju

znam da grudi mogu da se sakriju za okolni narod ali svaka ti cast za skrivanje od devojke, moja bi provalila binder cim bi me pipnula za ledja, steznik je steznik i cudno je kad ga neko nosi leti a i zimi je tema za raspravu

(jel kupujes negde pravi binder ili pravis sam??? ja ga nikad nisam nosio ali bih voleo da imam jer sam se ugojio u zadnje vreme pa su mi shodno tome i grudi porasle)

glas imam dubok oduvek, ali mi se nikad nije desilo da me ljudi ne izvale posle nekog vremena... recimo pola sata ako nije u pitanju samo rukovanje vec i neki razgovor... doduse nikad nisam ni pokusavao da prikrijem stanje stvari pa ni sad... izjasnjavam se kao trans i to je to

Svaka ti cast za ljubavne veze, ja sam se po pitanju toga ohrabrio tek sa 25...

a nisam ni imao priliku da se muvam sa nekim (ozbiljnije) sve dok nisam stupio na gay scenu (aj da nazovem tako klubove/kafice pa i ovaj forum)....
By _MARKO_
heh :dance: ma sam pravim. Nadjem usku usku usku majcu sa jakim krojem, mada nema bash puno takvih, i malo je usijem sa strane da bude jos uza, pa onda obucem(a treba uci u to) i presavijem donji deo (koji je uzi) preko grudi. Ne preporucujem za svakodnevnu upotrebu jer sam ja ponekad sizeo koliko me steze. :P dobra stvar jeste to sto na taj nacin, ne znam kako da objasnim, deluje normalnije pod rukom nego da nosis steznik, jer ako je pamuk, moze da prodje i kao tvoja koza. Ponekad oblacim i jos jednu majcu ispod a izgovor mi je da mi je ladno.... sem leti kad ocu da umrem od vrucincine :obesen: Jednostavno prolazi jbg :P

Iskreno ponekad me smatraju cudnim al ne mogu da provale sta je..al uglavnom me skontaju ko decka i cude se ako krenem da im objasnjavam jbg. Jel se tebi to nekad desilo? Desavalo mi se i da me izbace sa casa zbog toga.. tacnije jednom(dosla je neka zamena za nastavnika,nije me znala i jbg).. jer mi ne veruju :( i gomilu drugih gluposti.
Korisnikov avatar
By Momo
Bas interesantno... ti imas srece onda i to bas bas ;)

ovakvu pricu jos nisam cuo... ono zbune se ljudi to se svima desava, novi profesor il profesorka se cude ili me oslove u muskom rodu (i u srednjoj i na faxu) ali nikoga nisam morao specijalno da ubedjujem sta je u pitanju... obicno me preteknu ovi iz prve klupe koji objasne umesto mene...

hvala za savet za binder :) ja imam ideju za kombinaciju majce i elasticnog zavoja (uz pomoc sivace masine) ili cu jednostavno kupiti preko neta ako pre toga ne resim to pitanje na drugi nacin ;)

jesi li razmisljao da posetis trans grupu u nekoj bliskoj buducnosti ?
By _MARKO_
:grouphug: Voleo bih. Mislim ja sam cuo da ta grupa postoji, ali znam samo Andreja, Andjelu i Taru ovde sa foruma, nemam pojma gde se nalazite niti ista, niti koga da pitam, bash nemam pojma. Moja je i krivica verovatno, nisam se raspitivao. :lood: jel znas ti???????

Sto se tice oslovljavanja u skoli itd, tu je raznovrsno, neko vishe misli da sam musko, neko manje, al u vecini slucajeva misle da ih zajebavam da sam zensko. Vremenom mi valjda daju tu zensku ulogu, poziciju kako god (sto mi je jako tuzno) i traze od mene da se ponasam u skladu s tim, al posto nije bas tako jednostavno..imam problema. Ali razmisljao sam nije to zbog toga sto me bolje upoznaju, nego jednostavno pocnu da me gledaju drugacije..nije mi najjasnije zasto to tako ide.. a posle nekog vremena oni koji me bolje poznaju ipak pocnu da me gledaju vishe kao decka. eh voleo bih da mi nije toliko komplikovano.. jbg
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Vremenom mi valjda daju tu zensku ulogu, poziciju kako god (sto mi je jako tuzno) i traze od mene da se ponasam u skladu s tim, al posto nije bas tako jednostavno..imam problema.
Objasni na konkretnom primeru, molim te.
Sta je pozicija/u skladu sa tim/nije bas tako jednostavno/ imam problema? :cool2:

I klikni u gornjem desnom uglu na tu opciju "Imate neprocitan u2u" i deder odgovori, molim te.
:bye: :peace:
By _MARKO_
Au nisam video heh odg cu ti. sorry Pa gledaj pocev od oblacenja...svi misle kako devojcice treba da izgledaju ovako i onako..duga kosa,uska odeca..mislim zna se sta se nosi..al dobro to nije toliko bitno

Dalje normalno je da se devojcice stalno budu vesele, razdragane, da stalno pevuse, da pricaju o momcima, gledaju zenske casopise, lakiraju nokte (gomila stvari koju ne podnosim) ogovaraju sve moguce likove, rade ritmicku gimnastiku, zivkaju se preko telefona, muvaju likove zajedno (a ti likovi me gledaju ko vanzemaljca kad se pojavim sa ortakinjom)

Ja nasuprot tome volim skoro sve ono sto decaci vole.... sportove, ogovaranje devojaka, pijancenje, da se makljam, razumem ih skroz, cure manje vishe ne razumem itd.. plus kako izgledam, kako se ponasam, kako reagujem na neke situacije, to sto sam ponosan itd hiljadu stvari ima .. nisam strucnjak za takve stvari. eo eo kuckam ti :P ;)
Korisnikov avatar
By Momo
:grouphug: Voleo bih. Mislim ja sam cuo da ta grupa postoji, ali znam samo Andreja, Andjelu i Taru ovde sa foruma, nemam pojma gde se nalazite niti ista, niti koga da pitam, bash nemam pojma. Moja je i krivica verovatno, nisam se raspitivao. :lood: jel znas ti???????
Ja sam ti jos kad si se pojavio na forumu poslao u2u ali ga ti dugo nisi procitao a pre neki dan vidim da je procitan ali mi nista nisi odgovorio. Takodje koliko znam Andrej je prisustvovao sastancima grupe i cini mi se cak i otvorio temu o tome a u toj temi sve pise (nije valjda propustio da ti prica o grupi?) O grupi imas vise i na sajtu transserbia ... nadam se da si cuo za taj sajt ?
Sto se tice oslovljavanja u skoli itd, tu je raznovrsno, neko vishe misli da sam musko, neko manje, al u vecini slucajeva misle da ih zajebavam da sam zensko. Vremenom mi valjda daju tu zensku ulogu, poziciju kako god (sto mi je jako tuzno) i traze od mene da se ponasam u skladu s tim, al posto nije bas tako jednostavno..imam problema. Ali razmisljao sam nije to zbog toga sto me bolje upoznaju, nego jednostavno pocnu da me gledaju drugacije..nije mi najjasnije zasto to tako ide.. a posle nekog vremena oni koji me bolje poznaju ipak pocnu da me gledaju vishe kao decka. eh voleo bih da mi nije toliko komplikovano.. jbg
Kako je moguce da se nesto tako desava? OK je da se neko od njih zezne u pocetku ali ja sam isao u skolu koja je imala poprilicno mnogo djaka i znao sam prakticno celu svoju generaciju ako ne po prezimenu i imenu a ono bar samo po imenu.

Razumem ja da si ti njima cudan (to se i meni desavalo) ali u tim slucajevima se narod obicno raspita recimo medju tvojim odeljenskim drugarima i drugaricama ko si i sta si. Sve nedoumice se rese obicno u prvih mesec dana skole
:puzzle:
Korisnikov avatar
By Momo
Dalje normalno je da se devojcice stalno budu vesele, razdragane, da stalno pevuse, da pricaju o momcima, gledaju zenske casopise, lakiraju nokte (gomila stvari koju ne podnosim) ogovaraju sve moguce likove, rade ritmicku gimnastiku, zivkaju se preko telefona, muvaju likove zajedno (a ti likovi me gledaju ko vanzemaljca kad se pojavim sa ortakinjom)
Ih bre, nemoj toliko da generalizujes, nisu sve devojcice takve i nije "normalno" da sve budu takve.
Hocu da kazem da ima i bio zena koje to ne rade a nisu transrodne ;)
By _MARKO_
Momo procitao sam i pogledao sam taj sajt i to. Mene zanima kad je sl sastanak? Na to sam mislio. :P samo volim to malo lepse da kazem :joint:

Kad sam rekao ono da ipak na kraju neki krenu da me gledaju vishe kao decka (prihvate kao decka) nisam mislio na ostale razrede, bash naprotiv oni znaju a ne poznaju me ,ne znaju kako se ponasam i onda sam za njih freak(zenski freak). Mislio sam na vrlo mali krug ljudi, 3,4 osobe. Cak i u razredu sem mozda 2,3 osobe misle da sam freak. Iskreno za te me je bash i briga. Ispravi me ako sam te pogresno shvatio.

A ovo za generalizaciju, ja ih ne generalizujem, ali tuzno je sto vecina druge dece, ljudi to radi. Po mom misljenju devojcica moze biti bilo kakva ako se oseca ko devojcica. Jer da ne generalizuju ljudi, ja nikome ne bih bio freak. Mada za mene je i druga prica tu.

Mene jedna stvar vrlo zanima posto odosmo skroz u neku drugu temu heh, sta uopste znaci da se neko oseca kao pripadnik nekog pola, muskog/zenskog svejedno?
Korisnikov avatar
By Momo
Momo procitao sam i pogledao sam taj sajt i to. Mene zanima kad je sl sastanak? Na to sam mislio. :P samo volim to malo lepse da kazem :joint:
Ne mogu ti reci kada su sastanci tacno jer da bi uopste prisustvovao sastancima moras prvo otici kod Rakica a onda se sastati sa koordinatorom grupe na neformalnom sastanku/upoznavanju pa tek onda mozes na grupu ;)

Malo je komplikovano ali to je sve zarad nase licne bezbednosti jer da nije ove procedure svako bi mogao da upada na grupu a to niko od clanica i clanova svakako ne bi zeleo/la :)
Mene jedna stvar vrlo zanima posto odosmo skroz u neku drugu temu heh, sta uopste znaci da se neko oseca kao pripadnik nekog pola, muskog/zenskog svejedno?
Ovo je jako zanimljivo pitanje :)
Naravno ne znam odgovor.

Rod je drustveno konstruisana kategorija koja je nesto sto je razlicito od pola, ali se isto tako moze reci i da je pol (tj dva pola) drustveno konstruisana kategorija iako se navodno definise na osnovu primarnih i sekundarnih polnih karakterisika, hormonalnog statusa i hromozomskog statusa koji su takodje drustveno konstruisane kategorije i nakon osvrta na sve to mozemo zakljuciti da je sve konstrukcija i da nista mozda nije onako kako smo mi / ili bilo ko zamislili da treba da bude :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Momo

Rod je drustveno konstruisana kategorija koja je nesto sto je razlicito od pola, ali se isto tako moze reci i da je pol (tj dva pola) drustveno konstruisana kategorija iako se navodno definise na osnovu primarnih i sekundarnih polnih karakterisika, hormonalnog statusa i hromozomskog statusa koji su takodje drustveno konstruisane kategorije i nakon osvrta na sve to mozemo zakljuciti da je sve konstrukcija i da nista mozda nije onako kako smo mi / ili bilo ko zamislili da treba da bude :)
Moram da citiram/parafraziram tvoju zenu, da se plasim da ce posle silnog dekonstruisanja da nas biologija saceka negde iz ugla :smirk:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Ivana
Moram da citiram/parafraziram tvoju zenu, da se plasim da ce posle silnog dekonstruisanja da nas biologija saceka negde iz ugla :smirk:
ali to se nikad ne moze desiti jer su ljudi smislili biologiju i sve u vezi nje... samim tim ona je sama konstrukt drustva kao i sva njena dostignuca i otkrica

a ima toliko primeraka ljudi i svi su razliciti (i nikada necemo uspeti sve da ih izanaliziramo) tako da nista nece biti 100% dokazivo

:D
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja bih da dekonstruisem ovaj bronhitis onda da prestane da me muci :slinavko:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Ivana
Ja bih da dekonstruisem ovaj bronhitis onda da prestane da me muci :slinavko:
paz ovako, ti sad, ako si i dalje u temi, povezuješ stanje organizma kome je nešto (virus, bakterija) naudilo i stanje organizma koji može dobro da funkcioniše...
transrodnost nije isto što i bronhitis iako biologija (recimo Hari Bendžamin) pokušava da in dovede na isto tj da ih klasifikuje kao poremećaje "normalnosti"

a ja lično mislim da i bronhitis može da se dekonstruiše... uostalom mnogi to i rade i nikad nisu bolesni tj ne muči ih ništa
sve je stanje uma...
Korisnikov avatar
By Hys.
Nisam mislila da je bronhitis isto sto i transrodnost....ajme, give me some credit :P

Bolje o ovome kod mene uz neki napitak :)
Korisnikov avatar
By Momo
znam da nisi mislila al neko može tako da istumači stvar pa reko da ga/je preduhitrim ;)

oplešćemo teoriju kod tebe uz napitak, ja sam uvek za diskusiju, a naročito žučnu :evilgiggle:
By _MARKO_
Jel veliki broj trans ljudi str8? Mislim posle operacije..?
Korisnikov avatar
By Loreley
Originally posted by the1whowished
Valjda jeste. :yes:
U cemu je fora sa Marko vs. Mihajlo?
Nije li logično? Rešio čovek da se zove Marko, a ne Mihajlo ^^
By _MARKO_
Mnogo vishe volim marko jbg, a vec sam poceo da se odazivam na njega. Znas tara da me je momo pitao kako je moguce da me likuse ne izvale da sam zensko :eevil: pise gore.. Ja mislim da si ti shvatila zasto xex
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Tara
Valjda jeste. :yes:
U cemu je fora sa Marko vs. Mihajlo?
Nije li logično? Rešio čovek da se zove Marko, a ne Mihajlo ^^
Marko je, koliko znam, neki prijatelj Andreja87, pa pomislih...... :maska:

Meni je Mihajlo neuporedivo lepse ime. :love:
Korisnikov avatar
By Momo
Marko je, koliko znam, neki prijatelj Andreja87, pa pomislih...... :maska:

Meni je Mihajlo neuporedivo lepse ime. :love:
Pa i ovaj Marko je prijatelj Andreja 87, to je jos odavno rekao , da poznaje Andreja i Taru licno.

A to je bas interesantno da se poznaje sa njih dvoje a ne zna neku osnovnu statistiku koja je objavljena ovde na forumu, niti zna princip rada trans grupe koju je Andrej posecivao....

Daj Andrej malo edukuj druga ti si ipak stariji ;)

I jos nesto, kako ste se vas troje upoznali ako nije tajna? :D

Jel izlazite na ista mesta (mada mi se cini da Tara i Andrej ne zive u istom gradu) il preko neta (mada pouzdano znam da Marko ex Mihajlo nije znao pre 10-ak dana ni u2u da otvori???

Bas me zanima gde se okuplja i kako se druzi mlada trans populacija.
By Bombina
kategoricno sam znam iskustva,ranije sam pretpostavila licnoj toj osobi koje zapravo trans
nego obicno sam pretpostavila i pa to nemoguce i kad nikad ne gresim u zivotu,jer sam ja ljudski instinkt
vrlo sam upoznala okej trans curu,vec imam transa prijatelja koju stalno vucem
By _MARKO_
Jedan je odgovor.. mlada trans populacija kao grupa ne postoji.. ja ne znam nikoga ko je trans moje godiste pa sve do Andrejevog (87) mislim na ftm, znam mtf Taru. a ako pod mladim podrezumevas Andrejevo godiste i to njega sam slucajno upoznao jer mi je jedna cura ovde dala njegov mail.. preko njega sam upoznao i Taru nedavno. Najbolje da njega pitas onda. Ja sam bio totalno pogubljen pre, nisam znao sta sam gde sam, kako sam ovde dospeo i tako. A i sad sam pogubljen. Mada mi je lakse kad nadjem nekog ko me razume.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!