Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zoe
Interesuje me ko je od prisutnih forumasa zaposlen negde? Znam da ima puno studenata, ali me interesuje ko radi (ne mora da kaze gde), i zaradjuje za zivot..........?!
Koliko dugo radite? Da li cesto menjate poslove? Da li vas poslodavac uplacuje doprinose za vas?

Koliko ste vi zadovoljni vasim poslom? :maska:
Korisnikov avatar
By LittleRed
ja radim, ali tesko da mogu da kazem da zaradjujem :)

posao je super,kada se izuzme finansijska strana.
Korisnikov avatar
By Delete
I studiram i radim!
Plata...nije losa, dovoljna da mogu da platim hranu i benzin, krov nad glavom imam, tako da to ne placam, ali od plate ne bih mogla i stan da platim.
Prethodni posao mi je bio dobar, ne narocito tezak, ali sam morala da ga napustim zbog odlaska u inostranstvo, a kad sam se vratila nisam mogla da povratim staro radno mesto, tako da sam morala da se zaposlim ovde gde i sada radim.
Korisnikov avatar
By Frey
У слободно време дерем "студенте" Мегатренда за часове математике... Најслађе паре које сам зарадио у животу:)
Korisnikov avatar
By Abyss
Dok sam radio jedan posao, imao sam novca,
sad kad radim i drugi posao pored ovog, ni "n" od novca.... :(
Korisnikov avatar
By Frey
Pa kad napustiš ove noćne poslove, dnevni će bolje da funkcionišu :P
Korisnikov avatar
By Abyss
Ja najbolje funkcionishem nocu.... :D
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by OneGirlArmy
Koliko dugo radite?
tezge vec dugo, zvanicno tek 4 meseca
Da li cesto menjate poslove? Da li vas poslodavac uplacuje doprinose za vas?
ne menjam poslove & idu mi doprinosi.
Koliko ste vi zadovoljni vasim poslom? :maska:
heheheh..... :sluske: :teg: :surfer: :bouncy:
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Nego sta nego radim. Pa sigurno se ne zivi od titule "maminog i tatinog" sina. Doduse moglo bi i to, ali necu. :lol: Nisam nesto cesto menjao poslove, ali sad definitivno radim ono sto mi odgovara. Plata je sasvim okej, ali je ipak najvaznije da posao nije nimalo dosadan.
Korisnikov avatar
By donquijote
Ja radim kao asistent na Filološkom fakultetu već 3 godine i obožavam svoj posao. Imam baš dobre studente koji me jako vole, kao i ja njih. Što se plate tiče, kao i u drugim društvenim institucijama, nije neka (mada koliko radim dobro je da imam i toliko) ali uvek se zaradi i sa strane prevođenjem. Sve u svemu, zadovoljan sam, jedino što bih voleo da imam više mogućnosti da se bavim naučnim istraživanjima, tako da bih zbog toga voleo da radim na nekom stranom univerzitetu gde su takve mogućnosti veće. :shok2:
Korisnikov avatar
By Zoe
Sjajno, sjajno.........ja sam dugo radila ono sto volim (na jednoj radio-stanici sam radila i kao tonac i kao spiker, i takodje sam to mesto izgubila zbog odlaska u inostranstvo) a sada radim posao koji mnogo manje volim, a ni plata nije bogzna sta.........Sreca da sam stambeno obezbedjena, a imam i auto.....:auto:
Korisnikov avatar
By Val
Naravno da radim. Plata je izuzetno dobra poshto radim za jednu od 3 nemacke drzavne firme. I da nisam zadovoljna poslom sigurno bih ga menjala. :sesir:

Shto se tice doprinosa, ja ga tako ne bih nazvala, jer u sushtini mi radimo za taj novac koji nam odbijaju za zdravstveno, penzijsko i josh kojekakva osiguranja. ;)
Korisnikov avatar
By ::fy::
I studiram i radim. Zaposlen sam skoro 2 meseca i nameravam da ostanem na ovom polsu bar još godinu dana...inače, poslodavac mi uplaćuje sve doprinose i redovno sam prijavljen kao radnik...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
i šta onda vi koji radite i plaćaju vam doprinose studirate o teretu države?
Korisnikov avatar
By tramp
jesam, mada mi je to sve uvek u prolazu, uglavnom gomila par time poslova, trenutno nemam pokriveno zdravstveno itd. i tako ... :cupakosu:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by 2Q2Bstr8
i šta onda vi koji radite i plaćaju vam doprinose studirate o teretu države?
:nope:

a. jer to pravo zaposleni mogu koristiti kao i svi ostali
b. jer za razliku od maminih i tatinih sinova i kceri koji po 10 godina studiraju ili placaju ispite i diplome zaposleni DOPRINOSE drzavi (ne zove se to za dzabe doprinosi) i njenom razvoju, a u krajnjem sluchaju kroz iste isplacuju i to skolovanje
Korisnikov avatar
By Dina
Radim i studiram. Studiram ono sto volim a posao koji radim donekle volim... Malo je vise stresa za moj ukus ali to (obicno) znaci dobru finansijsku stranu. Menjala sam poslove...
Korisnikov avatar
By Seaman
Ja sam bio zaposlen do prvog avgusta.Napustio sam posao posle sedam godina.Sad pravim malu pauzu.:zev2:
Korisnikov avatar
By mirth
Radim vec 7 godina on-off, kad bi se sabrale sve radne faze doslo bi se do staza od oko 5.
Dok sam studirala, cesto sam menjala poslove i nacine zaradjivanja, medjutim sad je vec druga situacija.
Zaradjujem dovoljno - mogu da platim stan, hranu, benzin, godisnji odmor, stajaznam - neki normalan zivot.
Prijavljena sam, uplacuju mi doprinose.
Poslom sam relativno zadovoljna - imam faze kad poludim jer ne znam kolika mi je perspektiva u prici u kojoj sam, pa onda obicno dobijem povecanje plate pa se smirim na neko vreme, i tako... mislim da idem u nekom ok smeru, samo mi generalno nedostaje strpljenja u zivotu...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pitam zato što znam da to ranije nije bilo moguće. a drugi razlog je to što je sada ukinuta obaveza plaćanja doprinosa za novozaposlene mlađe od 30 godine (i čini mi se za starije od 45) i to dve (ili tri) godine od datuma zapošljavanja. pa onda tako mogu svi studenti da uhvate vezu, zaposle se na blef, a kad im legne plata nju samo iskeširaju poslodavcu. za uzvrat dobiju tri godine besplatnog staža, a poslodavac opere lepo pare i vuk siti i ovce na broju.
Korisnikov avatar
By Zoe
Cek`, cek`.........ne pratim.......znam za to do 30 i preko 45, ali kako 3 god. besplatnog staza?!? :puzzle:
Korisnikov avatar
By andjela
radim evo vec 4 godine

network administration i software development
Korisnikov avatar
By colorado
Radim i studiram. Ne uplacuju mi doprinose jer ne radim puno radno vreme, a i treba da krenem u vojsku pa svakako ne smeju da me prijave.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by OneGirlArmy
Cek`, cek`.........ne pratim.......znam za to do 30 i preko 45, ali kako 3 god. besplatnog staza?!? :puzzle:
ne placaju doprinose drzavi...

samo sto to vazi za sve zaposlene od septembra pa nadalje a ne i one ranije...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja za to prvi put cujem... Ali pohvalno da uvedose tako nesto...

Ali mi je cudno da ne vazi za sve nego samo za novozaposlene. Tako ce se za nekog ispod 30 god ko se zaposlio pre par meseci placati doprinosi a za nekog novog nece...
Korisnikov avatar
By Dina
Pricala sam danas sa knjigovodjom i kaze da se ne placaju porezi a doprinosi se placaju... Zaista vazi od septembra samo za one koji se tek zaposljavaju ali se isplati samo onim poslodavcima koji imaju puno radnika i daju velike plate. Ostali treba da razmisle da li nece placati, ima nekih silnih dokumenata koje dok platis ispade kao taj porez koji se ne placa. Sem toga ako se poslodavac odluci na to problem je dati otkaz radniku... Dalje nisam pitala :D
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Dina
Pricala sam danas sa knjigovodjom i kaze da se ne placaju porezi a doprinosi se placaju... Zaista vazi od septembra samo za one koji se tek zaposljavaju ali se isplati samo onim poslodavcima koji imaju puno radnika i daju velike plate. Ostali treba da razmisle da li nece placati, ima nekih silnih dokumenata koje dok platis ispade kao taj porez koji se ne placa. Sem toga ako se poslodavac odluci na to problem je dati otkaz radniku... Dalje nisam pitala :D

:klap: i ja sam danas pricala sa knjigovodjom o tome!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!