Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam učio prepisujući knjige uglavnom. Pa kad me stisne pred kraj roka, onda batalim pisanje i samo čitam i preslišavam se. Ako sam pisao bilo mi je dovoljno da se jednom, dvaput preslišam, a ako sam samo čitao morao sam da ponovim još 4-5 puta da bih zapamtio sve kako treba. Nisam prepisivao doslovce sve, već samo one važne delove koje je trebalo naučiti, to sam kasnije koristio za preslišavanje i trebao mi je svega nekoliko dana da ponovim i velike predmete.
Muzika je bila obavezna, ali nije smelo da bude reči u njoj, to mi je onda odvlačilo koncentraciju. Takva muzika jednostavno napravi kao neku granicu između spoljnjeg sveta i mene, vremenom je više ne primećujem, ali ni ne znam šta se dešava oko mene. I to je bila poprilično glasna muzika.
Uvek sam učio sam, društvo za učenje mi nije odgovaralo.
Ukoričene knjige nikad nisam podvlačio. Uopšte manje-više sve moje knjige /ukoričene/ su ko nove
Korisnikov avatar
By marvuk
Ja nema šanse da izadjem na ispit dok ne naučim za isti i to isključivo primenjujem kod ispita koji će mi stvarno trebati na poslu.
Učim uglavnom hvatajući beleške na predavanjima, učeći redovno za vežbe. Knjige su mi išarane kao bojanke i to se uglavnom odnosi samo na silna nabrajanja i najvažnije suštinske rečenice.
Kolokvijume iskorišćavam maksimalno tako da sam dosta ispita baš tako uspeo da otkačim, ili bar polovinu.
Konkretno, svaki ispit tj. gradivo ima svoje specifičnosti pa shodno tome zahteva i nekad drugačiji pristup ali principi su isti.
Obično pred ispit iščitavam na brzinu ono što mislim da je suština i što treba reći i uključujem intuiciju kada je u pitanju ono šta profesora interesuje naročito kod predmeta koji su mi problematični kao što je bila politička ekonomija ili psihologija jer ne može čoveku sve da leži.
Korisnikov avatar
By HARP
Gde stignem, samo da je knjiga u rukama i da se skoncentrišem na ono što čitam,a oko mene može i bombe da padaju :cita:
Najžešce je kad idem ulicom i čitam nešto, tad sam ko lujka...
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne učim. Već sve znam. :srbin:
Korisnikov avatar
By muzika86
Nikako, kada uzmerm knjigu pa počnem čitati misli mi počnu ići u sasvim drugi pravac i mislim o nečemu stotom! Onda se iznerviram i ponovo čitam to što sam kao pročitao!
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by muzika86
Nikako, kada uzmerm knjigu pa počnem čitati misli mi počnu ići u sasvim drugi pravac i mislim o nečemu stotom! Onda se iznerviram i ponovo čitam to što sam kao pročitao!
Isto isto isto.

I onda posle jedno sat vremena odustanem... I nadam se da će mi neka viša sila u toku noći podariti znanje iz skoro, pa neotvorene knjige. :fige: :molise: :sveca:
Korisnikov avatar
By HARP
Prvi put citam informativno, drugi put pamtim odredjene stavke, treci put potvrdjujem i to je to :)

Nikada ne ucim na silu, jer znam da od toga nema nista, samo kada mi dodje :nokti:
Korisnikov avatar
By muzika86
Hehehe znam neke koji su stavljali knjigu pod jastuk po noći nebil im nekako to ušlo u glavu ahaha
Korisnikov avatar
By bigirl
Ja to i dalje radim... Čini mi se da je upalilo u oktobru... :bubblegum:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ma kako...nikako...
Ono sto me zanima spizdim za dva dana a ono sto ne volim stalno odlazem. I onda, desetak dana pred ispit, ostane mi zaostatak iz proslih prelazenja i onda se skenjam.
BTW, sutra imam ispit. Visim na netu.
Skontala sam da mi prilicno dobro ide preslisavanje ako nekome treba da pojasnim odredjeni deo. Sto znaci, procitam jednom ili dva puta, onda smislim sopstvenu uproscenu pricu, eventualno nesto nacrtam, nazovem osobu kojoj hocu da to pojasnim i eto...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja malo ucim pa visim na netu, pa ucim, pa pricam sa nekim, pa... Poslednji ispit sam uspela tako da dam ali sam resila da za sledeci ucim u citaonici. To sam odlucila kad sam shvatila da sam u nekoliko sati izmedju pismenog i usmenog ispita presla vise nego u prethodna dva dana u kojima sam "kao" ucila po ceo dan. Mada, za sada radim ali pokusacu i na poslu da ucim. Nacin ucenja se nije promenio, opisivala sam u nekom ranijem postu.

edit: Sad tek videh da ova tema nema pocetak i nema mog odgovora a znam da sam pisala...
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Ucim obavezno uz muziku, kada je tisina bilo kakvi zvukovi mi odvlace paznju. Inace ne duze od pola sata, zatim pauza cigareta, kafa, net i sl. Pa sve to ponovim, samo sto ne pijem kafu svakih pola sata. I obicno ucim po podne i preko noci, vrlo retko ujutru, sem ako nesto nije jako hitno.
Korisnikov avatar
By Deksi
u zadnje vreme nikako......
Korisnikov avatar
By Dina
I ja ne bas nikako ali slabo... moracu sebe da "oteram" cesce u citaonicu...
Korisnikov avatar
By Galadriel
Svakome odgovara odredjeni nacin ucenja, sto ga ranije pronadje to bolje za njega. Meni prepisivanje i podvlacenje ne pomaze jer najbolje pamtim auditivno. Zato posecujem redovno sva predavanja,
a kad dodjem kuci preslisavam se iz belezaka. Pred ispit samo obnavljam. Cesto mi ne veruju da ispit spremam po dve nedelje, dzaba sto spominjem da idem na sva predavanja, radim domace i iscitavam sve cim dodjem kuci. Tako da kad se sve vremenski skupi uvek spremam neki ispit. Imam samo jedan ogroman problem: stvari koje me apsolutno ne zanimaju ne mogu da se nateram da uchim odmah posle predavanja, pa dok se nakanim
da sednem i napamprcim sve mi ispari iz glave. Onda ni meseci ne pomazu - gledam u knjigu, knjiga gleda mene.
Korisnikov avatar
By Galadriel
Stvari koje profesori ne ispredaju ponekad snimim na komp, konvertujem u mp3, ipod u usi i gde god krenem ne gubim vreme.
Korisnikov avatar
By Myself
Eh, kad bih se naterala.... :sigh:
Korisnikov avatar
By blenta
iskljuchivo na silu
i dobro mi ide
kao i sve drugo shto radim pod prisilom
:opatica:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Podvlacim u raznim bojama, zapisujem kljucne reci i podatke sa strane, i ucim nocu. :hvala:
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
moja soba je tako puna izazova kojima ne mogu da odolim...
ideju sam dobio u otvorenim vratima,a dva kupatila mi pruzaju tu mogucnost... Debeli king size jorgan ubacim u kadu i veliki jastuk pa polako ,pa sve naglas.... :putnik: i tako satima... sad kad se preselim u ns sa frendicom bice mi bas tesko da se priviknem na ucenje u sobi ... :trampolina:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Trenutni recept kaze: dovoljne kolicine kanabisa i knjiga. Tako sam polozila nekoliko teorijskih stvarcica. Ali to je, ipak, neodrzivo.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Suvishe odlazem stvari, onda se nerviram shto ne mogu sve da stignem, onda zbog tog nerviranja i stresa ne mogu da uchim, onda padnem ispit i onda sam miran do sledeceg roka, pa od pochetka...
:meduza:
Korisnikov avatar
By mmiki
tesko mi je da sednem za knjigu ali kad se nateram par sati prodje ko od sale.
Korisnikov avatar
By krvavi knez
meni najteže padaju velike knjige na stranim jezicima, koje su mi obvezna literatura...

njih mogu čitati i razumijeti, ali mi je teško učiti se iz takvih knjiga gradivo koje ću morati položiti na hrvatskom...

zato pravim male bileške kraj odlomaka, na hrvatskome, podcrtavam olovkom najbitnije (ja nikad ne šaram markerima i penkalama po knjigama) i onda pred ispit samo prolazim te svoje bileške na marginama...

kolokvije moram učiti isključivo na glas... ponavljajući izraze i definicije da mi po zvuku nekako uđu u uho...

velike ispite polažem tako što redovito idem na sva predavanja, pravim odlične i iscrpne bileške na predavanjima, a ispitnu literaturu onda samo pročitam i na marginama izvučem najbitnije stvari, problematiku... interesantnosti....
ali glavni adut za ispite su mi bileške s predavanja...naravno one su osnova na koju gradim stvari iz literature....

meni glazba odgovara jedino kad nešto pišem....zapisujem.... ili dok čitam knjige kroz semestar i pišem po marginama...

mora svirati nešto što je dovoljno tiho da me ne dekoncentriše...

eto tako...

baš sutra imam jedan kolokvij....prvi u ovoj godini....
i mora dobro proći...bitno mi je da se tog predmeta rešim preko kolokvija, kroz semestar...:dm:
Korisnikov avatar
By malecka
nikako (jos uvek)... kao pocnem da radim i zalutam negde... :)
mada mi se jako uci i deluje mi jako zanimljivo... ali nikako da bas sednem da ucim... khm... a vreme je (pocelo odavno)...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!