- 28 Avg 2009, 14:51
ne mogu vise... izvini, ali stvarno nemam dovoljno dug zivot za ovo..
evo ti jedan cvetic u znak pomirenja, mozes da ga okacis na rever kada budes isao da se ponosno bijes sa navijacima...
sada bez sale ili ironije, postujem ja tvoje stavove, samo ne prihvatam nacin na koji ih iznosis - iznosis ih tako da se nekome mladom, ko je tek usao u pricu, moze uciniti kako zaista nema trece opcije, vec samo biti potpuno out i rizikovati na taj nacin zivot u ovom okruzenju, takvom kakvo je, ili se zatvoriti u plakar i biti kompleksas, a to je greska, jer imam mnogo drugih, finih varijnati, koje ti omogucavaju da budes bezbedan, a da i pored toga ne zivis u lazi, vec samo da biras sa kim ces podeliti istinu.
toliko od mene, zaista vise ne mogu sa tobom da se nastavljam. imam zivot koji treba ziveti...
Originally posted by PopeyeOriginally posted by beodeckodakle, iz ovoga se mogu zakljuciti dvije stvari:
mada sam sebi obecao da danas necu gubiti vreme raspravljajuci se sa osobama ciji je najvece zivotno dostignuce i ponos to sto su se outovali, ipak cu da odgovorim...
1. nisi covjek koji drzi obecanja![]()
2. covjek si sa predrasudama
prvo je samo po sebi jasno, a drugo se odnosi na tvoje nicim konkretnim potkrijepljeno uvjerenje da sam ja "osoba cije je najvece zivotno dostignuce i ponos sto se outao"... well, moram te razocarati, to mi doista nije bilo nikakvo posebno zivotno dostignuce, nego najnormalnija stvar na svijetu. tuzno je uopce sto se coming out smatra nekakvim dostignucem, jer rijec je o najosnovnijoj stvari samopostovanja i slobode.
dakle, ne lazem, ali ni ne paradiram svojom sekusalnoscu.a kao da su to jedine moguce opcije...![]()
ukoliko slobodno ne izrazavas svoj seksualni identitet (kao sto heteroseksualci svakodnevno rade) onda se prilagodjavas heteronormativnoj vecini.
ono sto ormaruše redovito cine u svojoj psihopatologiji (a imaju je!) jest da stvari odvode u krajnosti. recimo, stalno se pominje da se ne zeli paradirati svaki dan, da se ne zeli na sav glas vikati "ja sam peder", da se ne zeli nabijasti svoju seksualnost drugima na nos, da se ne zeli pri upoznavanju govoriti "ime mi je XY i ja sam peder", a REALNOST je takva da se tako skoro pa nitko ne ponasa. ja sam out deset godina i jos nikada se nisam derao da sam peder, jos nikada se nisam predstavio nekome i odmah dometnuo da sam peder, a paradiram jednom godisnje a ne svaki dan... dakle, ocito je da postoje i drugi nacini, no oni ukljucuju slobodu ponasanja kakvu ormaruše poput tebe nemaju.
ne smatram nimalo uputnim tu opste prihvacenu pojavu u nasem svetu, svodjenje sebe na jedinku ciji je krajnji cilj iskljucivo da svi znaju sa kim spava. to je malo degutantno, ne?gay identitet ukljucuje mnogo vise od toga s kime se jebes. to doista i jest privatna stvar, ali nije privatna stvar jesi li gay ili ne. tuzno je da za tebe "biti peder" znaci samo s kime spavas, iako tvrdis da to kao znaci i vise.
zelis da kazes kako je realnost da se svi trebamo outovati?da. ukoliko zelimo biti slobodni, naravno.
opet cu postaviti pitanje - na osnovu kog prava i kojih kriterijuma to govoris?na osnovu medjunarodnog prava.
![]()
ne mogu vise... izvini, ali stvarno nemam dovoljno dug zivot za ovo..
evo ti jedan cvetic u znak pomirenja, mozes da ga okacis na rever kada budes isao da se ponosno bijes sa navijacima...

sada bez sale ili ironije, postujem ja tvoje stavove, samo ne prihvatam nacin na koji ih iznosis - iznosis ih tako da se nekome mladom, ko je tek usao u pricu, moze uciniti kako zaista nema trece opcije, vec samo biti potpuno out i rizikovati na taj nacin zivot u ovom okruzenju, takvom kakvo je, ili se zatvoriti u plakar i biti kompleksas, a to je greska, jer imam mnogo drugih, finih varijnati, koje ti omogucavaju da budes bezbedan, a da i pored toga ne zivis u lazi, vec samo da biras sa kim ces podeliti istinu.
toliko od mene, zaista vise ne mogu sa tobom da se nastavljam. imam zivot koji treba ziveti...