Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Slika

Čitanje srpske štampe tokom Dana žalosti postaje neslućena verska avantura u kojoj je otkrivanje smisla u besmislu posebna zanimacija za neuke čitaoce.

Recimo, u sredu, beogradski list „Danas“ na naslovnoj strani donosi tekst o predstojećoj sahrani patrijarha pod glamuroznim naslovom „Potvrđen dolazak tri pravoslavna poglavara“, a u tekstu, već u uvodnom pasusu, ovako piše: „Centralni deo sahrane 44. poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha srpskog Pavla održaće se sutra na platou ispred Spomen hrama Svetog Save. Tu će sa početkom u 11 sati opelo patrijarhu Pavlu služiti svi članovi zvaničnih delegacija pravoslavnih crkava i svi arhijereji SPC. Posle opela besede će održati mestobljustitelj - čuvar upražnjenog trona SPC mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) i vaseljenski patrijarh Vartolomej Drugi, saopštio je juče u ime Odbora za sahranu patrijarha Pavla portparol SPC episkop bački Irinej (Bulović)“.

Mestobljustitelj? Da nije u pitanju sahrana patrijarha, izgledalo bi da se „Danas“ zajebava, jer ako postoji mestobljustitelj – verovatno da postoji prestomljustitelj čiji je zamenik popokljustitelj, popularniji pod imenom kljustobljustimelj ili već nešto slično.

Kome ništa nije jasno, neka pređe na „Politiku“ u kojoj se pojavila rečenica kao izvučena iz „Da Vinčijevog koda“: „Nastojatelj podvorja, vladika Antonje, održao je panihidu“. Pouzdano je samo da „nastojatelj“ nije isto što i „mestobljustitelj“, ali je izvesno da će se i jedan i drugi u četvrtak ujutru naći na „ophodu“, šta god to značilo.

I nikako se treba čuditi ako u budućnosti komšije budu vodile sledeći razgovor.

- Dobro jutro, vaša visokoprepodobije, idete li možda na ophod?

- Ma ne, nikako me ne uzbuđuju glasovi nenavesnika koji kruže naokolo da će se mestobljustitelj u sadašnjem trenutku prihvatiti presazdavanja sveta glede panihide.

- Visokoprepodni oče, komšija, svaki mestobljustitelj koji sebe uzvisuje poniziće se, a koji sebe ponizuje uzvisiće se.

- Sve je to lepo, dobri moj komšija, ali ako bi se visokoprepodobije počeo udaljavati od neznabožačkih bludnika, onda bi to stesnilo i njih same i razdražilo neznabožce.

- Zboriš kao mestobljustitelj tokom zaupokojene liturgije koji kaže: izbacite zloga između vas samih, zloga – ne samo rodoskrvnika, nego svakog zloga, javnog grešnika.

- Izbaciću zloga, svakako, čim zalaufamo mestobljustitelja u orbitu čuvstva!

- Hvala, komšija!

- Gde sunce izlazi i gde sunce zalazi, neka je blagosloveno ime komšijsko!

- Panihida se rodi!

- Vaistinu se rodi!

http://www.e-novine.com/entertainment/e ... phoda.html
By Ulix
Poželeh da podelim sa vama ovaj tekst, jer ja ne mogu da prestanem da se smejem već petnaest minuta. :cheer:
Korisnikov avatar
By Mars
Kad oni pričaju tako, uopšte mi nije smešno. Niti se trudim da ih razumem. U stvari i ne slušam ih...

Ali kad smo u onom periodu imali prilike da svaki čas slušamo Koštunicu šta ima da kaže, a izražavao se na potpuno isti način - e, onda je to bio horor.
Korisnikov avatar
By Tungi
Bolje da ih i slusam,neka drze govore,sve je bolje od zavevanja,tad tek nista ne razumem:lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Čekam da čujem govore Amfilohija i predsednika Tadića.

Ovog prvog jer patološki-morbidno uživa u tome, a drugog jer originalnost situacije nalaže da mora da dosegne nove sfere teatralnosti.

Verujem da je već pred ogledalom i vredno vežba...gde da napravi pauzu...gde da mu podrhti glas, zasuzi oko...
Korisnikov avatar
By Tungi
Mestobljustitelj ce tek da roni suze,interesa radi,je li..:cowboy:
Korisnikov avatar
By Mars
Valjda niko i nije pročitao kako treba iz prve.
By ...Sitnicava...
To kao da priča Sid iz Ice age-a.

I šta na kraju znači mestobljusitelj, baš sam željna znati? Pokojnik? :glupan:
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Mestobljusitelj je čuvar trona SPC do izbora novog patrijarha.

Valjda VD patrijarha.

Pri čemu ga ja (onako koraksovski) vrlo bukvalno zamišljam kako stoji pored trona i reži na svakog ko mu se približi.

:D
By Ulix
Originally posted by Mars

:lol:

Mestobljusitelj je čuvar trona SPC do izbora novog patrijarha.

Valjda VD patrijarha.

Pri čemu ga ja (onako koraksovski) vrlo bukvalno zamišljam kako stoji pored trona i reži na svakog ko mu se približi.

:D
Zbog tog dela "blju" u reči, ja zamišljam da povraća neki braonkast, vodenkast sadržaj na svakog ko mu se približi. I vezan je nekom ogrlicom. :hekla:
Korisnikov avatar
By Marvin
Bože bože kako su smešni svi.

Stvarno mi nije jasno kako nema nema emisija na Javnom servisu evropske Srbije, negde pre Dnevnika, gde će lepo ljudima da se objasni kako da pravilno pravoslavuju.
Kad im se već pravoslavljuje, a pojma o tome nemaju...

Mislim, oni su pravoslavci taman koliko je Dirty protestant.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Ulix

Zbog tog dela "blju" u reči, ja zamišljam da povraća neki braonkast, vodenkast sadržaj na svakog ko mu se približi. I vezan je nekom ogrlicom. :hekla:
:smeh:

Ali - braonkast... :lol:

Da, i ja ga manje-više zamišljam kao Kerbera, minus dve glave, plus toliko odvratnosti...
Korisnikov avatar
By Tungi
Sa tim ispljuvcima mogu se vidati rane,isti oni ispljuvci koje su nam babe vidjale na panjevima,kada se prvi petlovi oglase:bundeva:

Za hipnotisan narod:lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Sta da Vam kazem - to uraznjeno mesto cu popuniti ja, monahinja Suncanija. Samo nek se ovi crnomantijasi pomlate izmedju sebe, i eto mene. Prva zena patrijarhinja Srbije! Potekla sa gay-serbia foruma, vinula se do prestola, a postace i sveta. :opatica:

Draga moja deco,

jebite se cesto i rado, da ne bih licno intervenisala! :opatica:
Korisnikov avatar
By Mars
Sviđa mi se novo Sunce.
By Simor
Meni je bio jako duhovit Pera Luković kada je izdao saopštenje kako zaposleni u e-novinama u četvrtak neće dobiti slobodan dan i kako neće moći da idu na sahranu, a ako se neko od zaposlenih ogluši na to biće javno streljan ili poslat na tv b92.
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sunce

Sta da Vam kazem - to uraznjeno mesto cu popuniti ja, monahinja Suncanija. Samo nek se ovi crnomantijasi pomlate izmedju sebe, i eto mene. Prva zena patrijarhinja Srbije! Potekla sa gay-serbia foruma, vinula se do prestola, a postace i sveta. :opatica:

Draga moja deco,

jebite se cesto i rado, da ne bih licno intervenisala! :opatica:
"kad ja vec nisam",je l'?Ili drugim recima:"Volim sex i rado ga se secam":lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Simor

... a ako se neko od zaposlenih ogluši na to biće javno streljan ili poslat na tv b92.
Da tako streljan pravi "Retrovizor".
By Simor
Ne može. Svetska ekonomska kriza je.
Korisnikov avatar
By Vel boy
:smeh: :smeh: e hvala Ulix i ja se smejem minutama neprekidno......

Sunce, opet zaboravljash- Iliokija od Heliokije. bez mestobljustiteljstvujushcheg sabornog razbora ne moze proci :giggle:
Korisnikov avatar
By Sunce
Iliokija, nisam zaboravila. :opatica: Jedva cekam da vas ispovedam, :yay: . Plasim se da cu se uzbuditi, ali ne mari! Mir na forumu, Iliokija se rodi!

:opatica:
By Simor
Originally posted by Ulix
Originally posted by Simor

Meni je bio jako duhovit Pera Luković kada je izdao saopštenje kako zaposleni u e-novinama u četvrtak neće dobiti slobodan dan i kako neće moći da idu na sahranu, a ako se neko od zaposlenih ogluši na to biće javno streljan ili poslat na tv b92.
http://www.e-novine.com/srbija/vesti/32 ... hranu.html
A reagovala je i gnevna redakcija e-novina! :smeh:

"U skladu sa odlukom Vlade Srbije i odgovornih u redakciji e-novina zaposleni na ovom portalu, kao i većina saradnika odlučili su prijaviti dvojac Luković-Jelić Ministarstvu za rad jer nam ne dozvoljavaju da na još jedan dan žalosti, odnosno na dan sahrane patrijarha Pavla iskoristimo svoje pravo korištenja plaćenog odsustva kako bi se ispratila sahrana ili eventualno odradila neka tezga za neki medij koji će platiti za obavljeni rad.

...

Ukoliko nikakvih izmena ne bude do četvrtka zamolićemo za početak gradonačelnika Beograda i Vladu Srbije da i petak proglase Danom žalosti kako bi se uverili u mrzovolju spomenutog dvojca i u njihovo nepoštovanje svetih institucija SPC i Vlade Srbije."

:pucaodsmeha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!